Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Январь » 27
antikorZt Безлад в житомирському транспорті

antikorZt


Оценка: 4.6/5 Голосов: 10

Безлад в житомирському транспорті

27.01.2017, 10:59:31 1909 4.6 0

Наша громадська організація неодноразово проводила розслідування стосовно зловживань у транспортній сфері міста. Цього разу мова піде про перевізника ПП «Шеріфф» та автобусний маршрут №47, який він обслуговує.
Декілька місяців тому перевізник, який їздить за маршрутом «Богунія-майдан Путятинський», почав самовільно перевозити пасажирів за межі міста – у с. Довжик.

На наші інформаційні запити до заступника міського голови Дмитра Ткачука, який курує транспортне питання, ми отримали відповідь, що управління транспорту не володіє даною інформацією. Хоча саме міськвиконком укладав договір з ПП «Шеріфф» і має контролювати перевізника. 
Далі ми звернулися до Кам’янської сільської ради з інформаційним запитом щодо того, чи є у них з ПП «Шеріфф» якісь договірні відносини.

Договір про організацію перевезень на автобусному маршруті загального користування за маршрутом №47 «с.Довжик-майдан Путятинський» у режимі маршрутного таксі укладений від 18 листопада 2016 року. Хоча по факту перевізник самовільно продовжував маршрут набагато раніше, заробляючи кошти на приміських перевезеннях. 
Після ретельного вивчення документів, ми знайшли як мінімум три порушення, які тягнуть на кримінальну відповідальність, зокрема підроблення документів та зловживання владою або службовим становищем.

По-перше, Кам’янська сільська рада прийняла рішення укласти договір з перевізником, а це питання, не належать до повноважень рад, визначених у ЗУ «Про місцеве самоврядування».Тому приймати такі рішення Кам’янська сільська рада права не мала.

По-друге, посадовими особами Кам’янської сільської ради, на нашу думку, було вчинено службове підроблення документів, а саме договору про організацію перевезень пасажирів. Адже у ньому зазначено, що на перевізника покладають зобов’язання здійснювати регулярні спеціальні перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування за маршрутом «с. Довжик – майдан Путятинський» щоденно у режимі маршрутного таксі. Хоча згідно законодавства про автомобільний транспорт не може бути такого поєднання «регулярні спеціальні перевезення на автобусному маршруті загального користування». Адже регулярні спеціальні перевезення – це перевезення, наприклад, груп студентів або працівників підприємства, на автобусному маршруті за умовами, визначеними паспортом маршруту, затвердженим в установленому порядку замовником транспортних послуг. Маршрут же загального користування – це маршрут для всіх пасажирів.

По-третє, посадовими особами Кам’янської сільської ради, було перевищено свої повноваження (взято на себе повноваження колегіального органу – конкурсного комітету) та одноособово, без проведення відповідного конкурсу, визначено автомобільного перевізника. Адже договір був укладений після листа ПП «Шеріфф» на Кам’янську сільську раду з пропозицією надавати послуги з перевезення, що вже є порушенням антимонопольного законодавства.

Тобто, Кам’янська сільська рада уклала договір з перевізником, не маючи на це повноважень, знехтувала тим, що взагалі-то перевізник визначається за результатами конкурсу, так ще й в умовах договору прописала те, чого не існує. Окрім того, уклала договір на маршрут, який по суті має обслуговувати місто.
Усе це ще раз доводить, що в сфері транспорту в Житомирі повний безлад. Ні міськвиконком, який має контролювати як перевізник з яким вони уклали угоду здійснює перевезення (адже за угодою він має їздити лише по місту), ні обласна адміністрація, в чиїй компетенції приміські перевезення. Нікому з них нецікаво навіть в якому технічному стані автобуси. Ніхто з них ситуації змінювати не збирається.

Усе має бути по закону, бо якщо договір незаконний, у разі нещасного випадку чи будь-якої іншої ситуації, винуватець не буде покараний.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Безлад в житомирському транспорті
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо