Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Кропачов » 2017 » Февраль » 6
Кропачов До уваги керівників комунальних установ та підприємств Житомирської обласної ради.

Кропачов


Оценка: 5.0/5 Голосов: 3

До уваги керівників комунальних установ та підприємств Житомирської обласної ради.

06.02.2017, 15:17:57 1990 5.0 0

До мене звернулося декілька керівників комунальних закладів з приводу цікавої ситуації. До них приходить Артем Миколайович Сачук, який представляється помічником першого заступника голови облради Сергія Крамаренка, та вимагає електронні копії баз бухгалтерського обліку з електронними ключами до них (!).

Зрозуміло, що контроль має бути. Але Артем Сачук не має жодних повноважень, щоб подібне вимагати! Для цього має бути не доручення окремого депутата, а колегіальний орган, створений згідно рішення обласної ради. Наприклад, наглядова рада, яка утворюється згідно положення «Про наглядові ради».

Персональна відповідальність за збереження баз бухобліку та персональних даних лежить на керівнику та головному бухгалтеру закладів. Передавати цю інформацію третім особам вони мають право виключно на вимогу суду, правоохоронних органів або органів, спеціально утворених для цього органом управління - облрадою. У радника Сачука немає таких функціональних обов'язків та повноважень.

Яку відповідальність несе Артем Сачук? З якої метою він хоче отримати цю інформацію?

У разі необхідності проведення аналізу роботи комунального закладу замовляється незалежний аудит, який погоджується на профільних комісіях. Крім того, згідно закону аудитор має ліцензію та несе персональну відповідальність!

У разі даних випадків прошу повідомляти мені особисто!
Мій телефон - 098 698 87 73.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо