Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Февраль » 7
antikorZt Заступник мера подав неправдиву інформацію у декларації

antikorZt


Оценка: 4.5/5 Голосов: 8

Заступник мера подав неправдиву інформацію у декларації

07.02.2017, 08:04:43 2248 4.5 7

Заступник мера Олександр Фещенко в декларації, яку подавав у 2016 році, схоже, свідомо вказав неправдиву інформацію.
В декларації чиновника за 2015 рік у пункті «Відомості про фінансові зобов’язання»  стоїть прочерк. Проте в електронній декларації за 2016 рік з’являється сума в 6 мільйонів 786 тисяч 032 гривень. Насправді ці зобов'язання з'явились раніше і вже були у 2015 році.
Заступник мера Фещенко у 2007 році виступив поручителем (як вказано у новій декларації) за кредитом третьої особи. В цих 6 мільйонів 786 тисяч 032 гривень входить заборгованість по кредитному договору, заборгованість по відсотках, пеня за порушення строків сплати відсотків.
Цікаво, що Фещенко, всупереч рішенню суду, заборгованість не погашав, поки виконавча служба не звернулась до виконкому.
Згідно постанови про звернення стягнення на заробітну плату боржника (документ додається) виконавча служба цей борг має стягуватися в розмірі 20% з заробітної плати заступника мера Олександра Фещенко. Судячи з  розміру боргу навіть із захмарними зарплатами «перших» чиновників міста — це дуже довга історія.
 
До слова, за завідомо недостовірні відомості передбачено адміністративний штраф, який становитиме від 17 до 42,5 тисяч гривень. Окрім того, може бути передбачена навіть кримінальна відповідальність. Подання завідомо недостовірних відомостей  караються громадськими роботами від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням обіймати певні посади. Закон порушений має бути і відповідальність! Зауважимо, що громадські роботи, при тому на що під керівництвом «комуналкою» Олександра Фещенка перетворився Житомир —  були б дуже доречні.
 
У цій ситуації одразу виникає декілька питань. По-перше, чому головний спеціаліст з питань запобігання корупції Віктор Фещенко, який повинен перевіряти декларації чиновників на достовірність, пропустив цей пункт. А, судячи з постанови, рішення суду про стягнення боргу було ще у 2012 році. Одна справа, коли людина помилково вказала не ту кількість квадратних метрів квартири чи рік випуску автомобіля (хоча це теж вважається недостовірною інформацією). Заборгованість по кредиту майже в 7 мільйонів гривень – це не дрібниця, в якій можна помилитися або просто забути. Промовчав він і тоді, коли до міськвиконкому надійшов виконавчий лист. Чому головний антикорупціонер міської ради не виконує своїх обов’язків?
 
По-друге, що можна чекати від чиновника, який не дотримується законів? Виконання обов’язків в межах повноважень чи «обхід» закону у власних інтересах? Наприклад в інтересах «заробити» на оплату немаленького боргу.
 
І, по-третє, чи зверне увагу на цю «помилку» мер міста або все закінчиться як завжди? Хоча мер і сказав в своєму недавньому інтерв'ю, що Фещенко, (який, як бачать всі житомиряни, не справився з «комуналкою», причетний до скандалу з неякісним асфальтом, а тепер ще і з підробкою декларації), має піти, йти схоже не збирається. Чи не час застосувати план «Б», Сергію Івановичу? Чи, може, почекаємо чергового скандалу?

Прикреплённые изображения:
antikorZt Заступник мера подав неправдиву інформацію у декларації antikorZt Заступник мера подав неправдиву інформацію у декларації antikorZt Заступник мера подав неправдиву інформацію у декларації antikorZt Заступник мера подав неправдиву інформацію у декларації
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 7
коррупционер
1 владимир (коррупционер)   • 11:15:30, 07.02.2017 [Материал]

Фещенко как минимум должен публично обьяснится.
Ну а как максимум.....санкции за нарушение закона известны.
Moshe
2 Moshe (Moshe)   • 12:16:45, 07.02.2017 [Материал]

Почему он должен публично объясняться ? Он выступал поручителем как зам мэра или как частное лицо ?
Какие санкции Вам известны ? Арест имущества, запрет выезда и т.д. ? А ведь он может подать апелляцию и встречный иск к банку , о признании признания и т.д. И все санкции будут =пшик.
коррупционер
5 владимир (коррупционер)   • 13:12:21, 07.02.2017 [Материал]

на 2.
потому что в декларации за 15 год об этом не упоминалось....я небуду говорить здесь о наличии преступления-незнаю.
я о моральных принципах.....
он чиновник-взял мяч-пи*дяч.
Moshe
6 Moshe (Moshe)   • 18:27:43, 07.02.2017 [Материал]

"на 2.
потому что в декларации за 15 год об этом не упоминалось...."
Ещё раз - Какое отношение декларация физлица имеет отношение к его должности если в 2012 постанова вынесена.???!!! Вы документ читали , когда возникла задолженность ? Почему её не исполнили до сих пор ? А то что он не указал , так может идёт встречный иск или ещё какие то шняги. Но с него не смогли взыскать с 2012 года, значит и не взыщут уже.
коррупционер
7 владимир (коррупционер)   • 11:47:50, 08.02.2017 [Материал]

на 6.
так вот я и говорю......что бы снять все домыслы можно просто выйти с прессухой и ответить на все неоднозначные вопросы.....
это самый оптимальный вариант....
Stoics
3 Вольдемар (Stoics)   • 12:23:30, 07.02.2017 [Материал]

.........сухомлин, 4иж и про4ее гуано от новой влады - они 4то, уже расс4итались по кредитам и больше не кредитные миллионеры? или просто фещенко - крайний...)))))
Moshe
4 Moshe (Moshe)   • 12:31:58, 07.02.2017 [Материал]

Да причем тут они все ???!!! Есть процедура обусловленная положениями закона. Закон нужно или выполнять или с ноги ,как делает старуха по кличке Парасюк ! Если надо в Европу - нужно соблюдать закон. Если надо "отгамселыть" всех и поделить , то нет проблем, только в Европу не примут.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо