Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Кропачов » 2017 » Февраль » 15
Кропачов Обласна рада знову почала «приховувати» розпорядження голови!

Кропачов


Оценка: 3.8/5 Голосов: 5

Обласна рада знову почала «приховувати» розпорядження голови!

15.02.2017, 11:05:53 1968 3.8 0

Публікація абсолютно всіх розпоряджень голови обласної ради почалася після революції, коли 27.03.2014 були внесені зміни до ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні».

Проте сьогодні хтось вирішив публікувати лише частину розпоряджень. Зараз немає жодного кадрового чи майнового розпорядження в публічному доступі на офіційному сайті (скріншот за 2017 рік).

Згідно законів України повинні публікуватися всі акти посадових осіб місцевого самоврядування, якщо інформація не відносяться до таємниці, службової чи конфіденційної згідно визначення в ст. 7-9 ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

Виконавчий апарат Житомирської обласної ради не виконує два закони України.

ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», а саме статтю 59 пункт 11 («Акти органів та посадових осіб місцевого самоврядування підлягають обов’язковому оприлюдненню та наданню за запитом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації») .

ЗУ «Про доступ до публічної інформації», а саме статтю 15 пункт 1 («Розпорядники інформації зобов'язані оприлюднювати: […] 2) нормативно-правові акти, акти індивідуальної дії (крім внутрішньоорганізаційних), прийняті розпорядником, проекти рішень, що підлягають обговоренню, інформацію про нормативно-правові засади діяльності») та пункт 2 статті 15, де встановлені терміни оприлюднення не більше 5 робочих днів («Інформація, передбачена частиною першою цієї статті, підлягає обов'язковому оприлюдненню невідкладно, але не пізніше п'яти робочих днів з дня затвердження документа. У разі наявності у розпорядника інформації офіційного веб-сайту, така інформація оприлюднюється на веб-сайті із зазначенням дати оприлюднення документа і дати оновлення інформації»).

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо