Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Hoakina » 2017 » Февраль » 27
Hoakina Польсько-українська гармонія в роботі Лариси Бойко

Hoakina


Оценка: 2.5/5 Голосов: 20

Польсько-українська гармонія в роботі Лариси Бойко

27.02.2017, 13:16:16 2164 2.5 0

Продовжу про чудову виконавицю і композитора Ларису Бойко. Нещодавно мала честь бути присутня на її творчому вечорі у Обласній дитячій бібліотеці. Цей прекрасний захід було організовано за підтримки і при безпосередній участі Польського дому в Житомирі. І червоною ниткою через виступ пані Лариси була думка про єднання з польськими друзями, з дружнім сусіднім народом, який так палко підтримує українців у їх боротьбі в наш складний час.
Програма вечора містила твори самої пані Лариси на слова знаних українських поетів, а також блок польської музики у виконанні чудового дитячого колективу "Квяти". Цим колективом натхненно і віддано керує Лариса Бойко у Польському домі багато років. Діти заспівали класику польської музики, в тому числі і знані багатьма "Червоні маки на Монте-Кассіно", "Польські квіти" і багато інших шедеврів. Завершив вечір геній Бетховена у виконанні дитячого хору - дуже промовиста і підходяща для духу свята пісня "Ода радості", яка мала символізувати єднання  України і Польщі у єдиній Європі. Нагадаю, що "Ода радості" є гімном ЄС.

Що мене особисто вразило окрім чудового голосу і композиторського таланту пані Лариси. Це лейтмотив дружби і єднання поляків і українців, а також розповідь про численні акції у Польщі, які спрямовані на подальше зростання дружби між народами, в тому числі видання знакової збірки сучасної польської і української поезії одною книжкою з перекладами на кожну з мов, польську і українську. Були виконані також твори сучасних польських митців про Україну, написані за часів Майдану і нашої нинішньої боротьби проти спільного для нас ворога, московитів.
Дуже давно Т. Шевченко закликав забути старі чвари і брататись з поляками проти цього ворога, настав час і так сталося. Приємно було чути, як багато роблять поляки для того, щоб ми стали сильнішими і могли протистояти ворожій пропаганді, промовистим взірцем якої від платного московського троля є блог, що сьогодні знаходиться дещо нижче від мого. Але ніякі блоги з перепостом методичок не замінять от такого живого, невмирущого і палкого слова від тих, хто справді творить історію, - як шановна пані Лариса Бойко, талановитий митець і великий патріот України.
більше тут http://dompolski.zt.ua/larysa-bojko-pedagog-kompozytor-wykonawca/


Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо