Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Июнь » 16
antikorZt Хто наживається на кредитних коштах НЕФКО?

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 9

Хто наживається на кредитних коштах НЕФКО?

16.06.2017, 09:02:17 3486 5.0 0

(Наше звернення до керівництва НЕФКО)
Більше року наша організація серед інших проектів також проводить розслідування по об’єктам, на яких проводиться ефективна енергосанація за кредитні кошти Північної Екологічної Фінансової корпорації НЕФКО (кредитний договір від 25.09.14 на суму 3 млн. євро). За цей час ми детально досліджували два об’єкти, на яких проводиться утеплення – це загальноосвітні школи № 17 та № 14. Наші розслідування поширені в мережі Фейсбук на сторінці нашої організації (
https://www.facebook.com/antikor.zhytomyr/?fref=ts) . По обом були виявлені численні порушення. Зокрема по 17 школі, акти виконаних робіт підписувались по роботах, які не були проведені. Після нашого втручання та оприлюднення інформації управлінням капітального будівництва міської ради було зроблено акт коригування, де невиконані роботи були викреслені. По ЗОШ № 14 акти підписані на кількість робіт, що втричі менші від реально виконаних. Є також багато претензій по обох об’єктах щодо вартості та якості робіт. По матеріалам наших розслідувань нами до ГУ Нацполіції в Житомирській області було відправлено заяви про злочин. Наразі управлінням захисту економіки в Житомирській області відкрито кримінальне провадження по факту розкрадання бюджетних та кредитних коштів на утепленні ЗОШ №17 за №12016060020007711.

Оскільки наша організація не була створена виключно для перевірки виконання робіт за проектом НЕФКО і щомісяця проводить декілька інших розслідувань, ми не досліджували детально стан по інших об’єктах, але можемо сказати, з огляду на інформацію якою ми володіємо, що проблеми є практично скрізь, де роботи вже ведуться.

Хочемо також нагадати, що ми звертались до вашої організації з метою з’ясувати чи було погоджено розміщення коштів проекту у банку «Хрещатик», якій пізніше збанкрутував, а гроші практично були втрачені. Пізніше нам стало відомо, що в банку «Хрещатик» працювала дружина директора департаменту бюджету та фінансів Сергія Гаращука. Він же підписував з боку міської ради кредитний договір з НЕФКО. Чи був такий вибір банку зумисний? Адже і на той час банк «Хрещатик» не був одним з найбільших в Житомирі чи в країні та не надавав якихось виключних преференцій, які могли би зумовити об’єктивність такого вибору.

Виникає також питання, чому особа, яка є підписантом договору з боку міської ради абсолютно ніяк не контролює хід виконання робіт та умов договору. Таким чином, на жаль, проект пустили на самоплив. Управління капітального будівництва, яке займається тендерами та перевіркою робіт, протягом року тричі змінювало керівника. За цей час місто отримало чимало проблем із підрядниками через неякісне виконанням ними робіт. На жаль, з огляду на наші розслідування також можна сказати, що це стосується і об’єктів, гроші на які передбачені кредитним договором.

Житомирянам проект утеплення дуже важливий, також і через те, що влада пустила на самоплив один з основних напрямків по стимулюванню енергозбереження, зокрема встановлення будинкових лічильників на тепло та воду. Про це зокрема йшлось на засіданні НКРЕКП 8.06.17, коли розглядався хід усунення порушень з боку двох підприємств КП «Житомирводоканал» та КП «Житомиртеплокомуненерго». Під час засідання голова комісії Дмитро Вовк навіть говорив про необхідність звернутись до фінікових інституцій, які дають кошти на різні проекти для Житомира та попросили припинити виділення грошей, оскільки міська влада і мер Сергій Сухомлин особисто не можуть виконати елементарних вимог закону.

З огляду на це, хоч якійсь рух в напрямку енергозбереження є дуже важливим, за що наша організація, яка об’єднує житомирян, щиро дякує НЕФКО за допомогу нашому місту.

Ми просимо вас продовжити співробітництво, але в той же час провести перевірку використання грошей. Та вимагати у влади Житомира проведення розслідування по факту втрати коштів у банку «Хрещатик». На жаль, на скільки нам відомо, житомирська влада прийняла цей факт як належний. Директор департаменту бюджету та фінансів Сергій Гаращук і далі розпоряджається фінансами проекту (та загалом міста), не дивлячись на те, що рішення про розміщення коштів у згаданому банку могло мати зумисний характер для отримання власної вигоди.

Сподіваємось ваше втручання сприятиме кардинальній зміні ситуації та житомирські чиновники будуть з більшою відповідальністю ставитись до коштів, які виділяються за проектом НЕФКО.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Хто наживається на кредитних коштах НЕФКО? antikorZt Хто наживається на кредитних коштах НЕФКО?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо