Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2017 » Сентябрь » 9
amberis Клуб Елітарного Кіно: Допрем’єрний показ «IZI» та зустріч з міжнародною творчою групою у Житомирі

amberis


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Клуб Елітарного Кіно: Допрем’єрний показ «IZI» та зустріч з міжнародною творчою групою у Житомирі

09.09.2017, 00:53:01 2253 4.2 1

 З 14 вересня у вітчизняний кінотеатрах можна буде побачити україно-італійську стрічку «Ізі» режисера Андреа Маняні. З допомогою дистриб’юторської «Кінокомпанії ММD» вона вийде в 50 містах України на 120 копіях.

13 вересня у житомирському кінотеатрі «Україна» відбудеться допрем’єрний показ фільму «Ізі» та зустріч з міжнародною творчою групою. Час і програма зустрічі буде оголошено додатково в понеділок, 11 вересня.
 

Це перша офіційна копродукція України з Італією на державному рівні – з українського боку вона фінансувалася Державним агентством з питань кіно, а з італійського - Міністерством культури. Ця копродукція також перша для Мінкульту Італії, де воно не виступає мажорітарієм: 58% забезпечила українська сторона (з яких 20% - від Держкіно і 38% від виробничої компанії FreshProduction), а 42% - від італійської (крім Мінкульту Італії, фільм допоміг профінансувати регіональний аудіовізуальний фонд Фріулі-Венеція-Джулія). Виробництвом на території Італії займалися компанії Bartlebyfilm та PilgrimFilm.

Більша частина зйомок відбувалася на території України (по-під Львовом і Трускавцем, де бажання допомогти виявила Трускавецька фільмкомісія). І лише десята частина зйомок пройшла в Італії.

Головні роль у фільмі виконав молодий італійський актор Нікола Ночелла, а одну з другорядних – легендарна акторка Барбара Буше. Від України помітну роль зіграв Остап Ступка.
 


 

Фільм був офіційно відібраний до конкурсу одного з найбільших міжнародних кінофестивалей світу - в Локарно (Швейцарія), де Ночелла був нагороджений як «кращий актор» премією незалежних швейцарських критиків Boccalinod'Oro.

«Ізі» також відібрали на Бельгійський кінофестиваль і Остенді (старт з 11 вересня), і на Хельсінський міжнародний кінофестиваль (старт з 15 вересня).

А 31 серпня «Ізі» вже вийшов в широкий прокат Італії: місцевий дистриб’ютор, компанія TuckerFilm, випустила стрічку в 34 містах, і провела рекламний тур, в якому брали участь і режисер Андре Маняні, і актор Нікола Ночелла. Так само рекламний тур фільму пройде і в Україні, а містами, де відбудуться прем’єри, стануть Полтава, Запоріжжя, Київ, Житомир, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Тернопіль і Ковель.

Інформаційна довідка:
драматична комедія «Ізі» розповідає про колись вправного гонщика з іменем Ісідоро, що виграв 17-ть чемпіонатів на «Фомулі-3», тепер він став просто Ізі, мовчазним товстуном в депресії. Але життя підкидає йому можливість все зміни. Брат просить його допомогти зробити дивну річ: перевезти тіло загиблого у нього на виробництві українця до кордону, передати труну кому треба і – все. Змінитися герою вийде не просто і зовсім не легко. Але все, що не відбувається – на добре!

Цитати щодо фільму «Ізі» з італійських журналів та сайтів:

«Ізі – це дуже гарне кіно, добре прописане і продумане, смішне і розумне, а Нікола Ночелла – просто дивовижний актор».

(Francesco Bonsempiante, продюсер, дистриб’ютор)

«Ізі – це дорогоцінний камінь: талант акторів виявляється не очевидно, але глибоко і витончено»

(Boris Sollazzo, RollingStones)

«Дебют Маньяні, «Ізі», є однією з найцікавіших робіт за останні роки»

(Antonello Catacchio, ilManifesto)

«Ізі» становить скарб в традиції італійської комедії: ту спадщину, яку багато хто у наші дні, схоже, втратив»

(Valter Vecellio, ilDubbio)

«Сюрреалістичний вестерн, на кшталт Джона Форда та Еміра Кустуріці, з натяком на комічність німого кіно. «Ізі» є винятковим!

(Giorgio Viaro, кінкритик)

«Оригінальність, легкість плюс розумний герой і точний візуальний стиль!»

(Roberto Nepoti, laRepubblica)

«Ізі» – це робота значної цінності, новинка в неживому італійському кіно цих років»

(Antonio Pettierre, Taxidrivers)

«Сюрреалістичний сюжет, з імпресією, майже фантастика!»

(Анса, ItalianPressOrganization)

«Як і у випадку з фільмом «Марракеш-Експрес» Габріеле Сальваторе, «Ізі» може стати (екзистенціальним) маніфестом молоді, яка знаходиться на роздоріжжі»

(Carlo Cerofolini, Ondacinema)

«Ізі» – чарівна комедія!»

(Valentina D'Amico, Movieplayer)

«З-поміж фільмів 70-го Локарнського кінофестивалю, «Ізі» - сюрприз: він смішний, простий, захоплюючий і незвичайний»

(Nicola Falcinella, laPprovincia di Como)

«Маленька і сучасна казка, від якої ти смієшся і плачеш, і отримуєш світлу благодать. Давно у нас у нас такого не було!»

(Roberto Carvelli, HuffingtonPost) 

Прикреплённые изображения:
amberis Клуб Елітарного Кіно: Допрем’єрний показ «IZI» та зустріч з міжнародною творчою групою у Житомирі amberis Клуб Елітарного Кіно: Допрем’єрний показ «IZI» та зустріч з міжнародною творчою групою у Житомирі
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
amberis
1 Інгварь (amberis)   • 21:50:48, 11.09.2017 [Материал]

13 вересня в кінотеатрі «Україна», за сприянням управління культури Житомирської міської ради, відбудеться допрем’єрний показ українсько-італійського фільму «ІЗІ» та зустріч з міжнародною творчою групою:
1. Юлія Чернявська (продюсер, Україна)
2. Андреа Маньяні (режисер, Італія)
3. Нікола Ночелла (актор, Італія)
4. Кьяра Барбо (продюсер, Італія)
5. Олег Щербина (продюсер, Україна)
6. Ярослав Підгора-Ґвяздовський

Програма заходу:
18:00 Прес-конференція з міжнародною творчою групою.
19:00 Показ фільму «ІЗІ».
20:30-21:00 Спілкування з міжнародною творчою групою.

Вартість квитка: 60 грн.

Телефон для довідок: (097) 648 73 18


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо