Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Ноябрь » 3
antikorZt Чому Житомир так і не отримав дешевий газ?

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 5

Чому Житомир так і не отримав дешевий газ?

03.11.2017, 15:23:15 1836 5.0 0

Влітку ми чули багато заяв від міського голови Сергія Сухомлина про те, що газ для соціальних закладів буде дешевим, оскільки закуповувати його будуть не у «монополіста», а на відкритому ринку через торги. Але з настанням холодів, мер чомусь більше не піариться на темі дешевого газу. Чому?

Ситуацію із газом, оскільки вона дуже важлива для міста, ми відслідковували з самого початку, коли в Житомирі ще минулого літа реанімували комунальне підприємство «Житомирміськгаз». Це відбулось за кілька місяців до того, як після нарощення боргів, ПАТ «Житомиргаз» залишив без блакитного палива кілька котелень міста. Міська влада пішла іншим шляхом: замість платити борги, вирішила знайти іншого постачальника.

Взимку минулого року КП «Житомирміськгаз» навіть постачав газ декільком закладам освіти. Влітку ж вирішили розвернутись на повну. 3 серпня 2017 прошов тендер на закупівлю газу для соціальних закладів міста на суму понад 80 млн. гривень. Переможцем стало ТОВ «Енерджі Трейд Груп». Про проведення тендеру відзвітувався мер Сергій Сухомлин. Він також повідомив, що у випадку зриву поставок, фірма переможець тендеру сплатить місту мільйонні суми у якості грошового забезпечення.

Нещодавно ми вирішили поцікавитись долею газу та мільйонів. На наш інформаційний запит отримали копію договору між ТОВ «Енерджі Трейд Груп» та КП «Житомирміськгаз», а також претензію, яку комунальне підприємство направило постачальнику 21 вересня 2017 року. Згідно з претензією виявляється, що на дату її подання ТОВ «Енерджі Трейд Груп» так і не передав жодного кубометру газу замовнику, хоча перша дата поставки – 10 днів після підписання договору (8 вересня 2017 року). Перше питання: чому договір був укладений так пізно, понад місяць з дня проведення тендеру. Друге питання: чому вся процедура затягнулась настільки, що за кілька тижнів до початку опалювального сезону, місто стикнулось із невідомістю – буде газ чи ні.

Загалом вийшло так, що план «дешевий газ» не спрацював. Чи отримало місто штрафні санкції за відмову постачальника надати блакитне паливо, наразі невідомо. Цікаво, чи буде мер наступного року обіцяти дешевий газ?

 

Прикреплённые изображения:
antikorZt Чому Житомир так і не отримав дешевий газ?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо