Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » cherednik » 2017 » Декабрь » 21
cherednik Про районні ради Житомира

cherednik


Оценка: 3.0/5 Голосов: 2

Про районні ради Житомира

21.12.2017, 15:03:16 1575 3.0 2

Після оприлюднення проекту рішення про неутворення районних у місті рад, а також після «добровільної» передачі частин повноважень Богунською районною радою активно почали обговорювати необхідність існування районних у місті рад.

Вважаю, що варто ставити питання не про існування та ліквідацію, а про об’єм повноважень районних у місті рад.

Питання мало б ставитися наступним чином: чи потрібні місту районні ради без повноважень? Чи потрібні місту ефективні районні ради?

Очевидним є те, що районні ради без повноважень непотрібні місту та громаді. В той же час маємо розуміти, що міська рада не може ефективно використовувати усі свої повноваження. Неможливо одночасно працювати над загальним та стратегічним розвитком міста, стратегією розвитку приймати загальні та комплексні рішення і одночасно вирішувати дрібні побутові проблеми. Через те, що міська рада не делегує частину своїх повноважень, вона не здатна самостійно ефективно виконувати їх. Якщо усі говорять про децентралізацію та ефективне врядування, логічним є передача частини повноважень на рівень районів міста.

Це не політичне питання, це питання ефективного врядування у місті.

На мою думку, варто ставити питання про розширення повноважень районних рад та надання їм реальних повноважень та механізмів для роботи на районному рівні.

Для мене особисто не стоїть питання у повноваженнях або існуванні рад, якщо дійсно ліквідація районних у місті рад покращить обслуговування людей та їхнє життя. Буду першим, хто підтримає ліквідацію рад або передачу повноважень. Але жодної інформації про те, що та яким чином буде покращено та як це відчують житомиряни, немає. Наразі ніхто не може підтвердити та показати хоча б якісь розрахунки. Я маю сумніви щодо економії від ліквідації рад та про існування таких розрахунків загалом.

Навіть якщо районні ради будуть не утворені, відповідно до районного поділу міста, буде створено районні адміністрації з відповідним штатом працівників. Голів адміністрацій буде призначати міський голова, а не обирати депутати.

Питання існування рад та повноважень районних рад є дуже непростим. Коли ставиться питання про існування рад, а не про ефективність врядування не лише районних рад, а і міської ради. Особисто я маю сумніви у щирості мотивів таких «покращень» для житомирян.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
TarasS
1 Тарас (TarasS)   • 21:21:47, 21.12.2017 [Материал]

"Вважаю, що варто ставити питання не про існування та ліквідацію, а про об’єм повноважень районних у місті рад."

Неправильно вважаєш. Місту з населенням менше 300 000 людей достатньо однієї міської ради. Існування ще двох паралельних бюрократичних структур - це гроші на вітер.

"Якщо усі говорять про децентралізацію та ефективне врядування, логічним є передача частини повноважень на рівень районів міста."

Хто - "всі"? "Децентралізація" виникла 2014 року як вимушена відповідь України на "федералізацію", що її ультимативно вимагала РФ. Не існувало до 2014 року в громадській свідомості ніякої "децентралізації", як і "боротьби з олігархами". Це фейкові концепти, накинуті пропагандою агресора, які наївні хохли довірливо проковтнули.

Але окрім наївних хохлів з дитячим мисленням - існують ще українці з гострим розумом. І вони кажуть: децентралізація в нинішніх умовах посилює хаос та анархію, підриває довіру до держави, веде її до деградації та занепаду. Особливо чітко це видно на прикладі районів Донецької та Луганської областей, що перебувають під українською юрисдикцією.

Резюме: для успішної боротьби з повзучою гібридною агресією авторитарної РФ потрібні ЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ, ЖОРСТКА ВЛАДНА ВЕРТИКАЛЬ та ОБМЕЖЕННЯ ДЕМОКРАТІЇ. В тому числі тимчасове обмеження виборчих прав для населення проблемних територій.
broadkom
2 Григорий Олександрович (broadkom)   • 11:46:02, 22.12.2017 [Материал]

Зріст кількісті чиновників один із факторів корупції.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо