Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Февраль » 22
antikorZt Водоканал фальсифікує документи та результати тендерів?

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 9

Водоканал фальсифікує документи та результати тендерів?

22.02.2018, 10:15:35 1879 5.0 0

Нещодавно КП «Житомирводоканал» здійснило тендерну закупівлю на суму 3 мільйони 695 тисяч гривень. Підприємство купувало крани, вентилі, клапани та подібні пристрої. Враховуючи результати наших попередніх розслідувань, ми вирішили дослідити цю закупівлю більш детально.

Тендер відбувся 19 лютого. Згідно з попередніми результатами (наразі очікується остаточне рішення тендерного комітету) переможцем стало ТОВ «Будінвесткомпані». Підприємство зареєстроване у Києві, і за інформацією з наших джерел, керівник входить у коло близьких директора КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна.

Перше на що варто звернути увагу, так це на умови оплати за товар. Згідно з  пунктом 9.1 Розділу 9 додатку 3 (Технічні, кількісні та якісні вимоги) та додатку 4 (Договір на закупівлю товару), а саме пункту 4.1. Розділу 4 зазначається, що оплата здійснюється після поставки товару з відстрочкою платежу на 300 календарних днів з моменту поставки, але не пізніше 31.12.2018р.

А тепер подумайте: чи багато підприємців у здоровому глузді погодяться на відстрочку платежу на 300 днів? Для переважної більшості підприємств це може призвести до браку обігових коштів, що в свою чергу заблокує роботу підприємств. Окрім того, може виникнути заборгованість по виплаті заробітної плати.

Умови договору є невигідними і грубо порушують права усіх учасників тендеру про що і повідомили водоканал підприємці-учасники. Окрім того, вони вимагали внести зміни у тендерну документацію в частині оплати, а саме змінити відстрочку з 300 днів на 30.

Проте, як зазначає КП «Житомирводоканал», дані вимоги не є дискримінацією учасників, а «вимога щодо внесення змін до тендерної документації про оплату після поставки товару з відстрочкою платежу до 30 календарних днів поставить підприємство в скрутне фінансове становище». Також водоканал повідомив, що «відстрочення платежу на 300 днів до тендерної документації КП “Житомирводоканал” виходив із фінансових можливостей підприємства, своєчасної виплати заробітної плати, оплати податків і зборів та забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення міста». Загалом такі умови дають підстави вважати, що вони прописані чітко під одного переможця.

Дивним чином на «зручні» умови погодилось ТОВ «Будінвесткомпані», якого, очевидно, усе влаштовує. Важливо буде прослідкувати чи насправді підприємцю, який отримав перемогу через цей пункт договору, оплату відстрочать на 300 днів.

Далі теж цікаво. Однією з вимог закупівель було те, що постачальник дає гарантію від заводу виробника, який у разі несправності здійснює заміну товару. Тоді сервісний центр має його встановити та взяти його на сервісне обслуговування. Проте, за нашою інформацією, встановлювати обладнання будуть не ТОВ «Будінвесткомпані», а працівники КП «Житомирводоканал». Надаємо нижче копії документів, які підтверджують схожий факт, що відбувся в 2017 році. Підприємству «Вік технології» наприкінці листопада заплатили 291 тисячу гривень за монтаж зворотного клапану насосної станції першого підйому (5 насосний агрегат), проте у наряді-завданні для працівників водоканалу вказаний той самий вид робіт, який вони мали виконати протягом жовтня-грудня. Як повідомляють наші джерела на «Житомирводоканалі» такі випадки на підприємстві відбуваються доволі часто.

За нашою інформацією, наразі на підприємстві працює контрольно-аналітичний відділ Житомирської міського ради і міський голова про ситуацію з тендером знає і проводить дії, які на його думку, направлені на з’ясування усіх обставин. Варто згадати, що Сергій Сухомлин неодноразово говорив про звільнення директора КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна, проте щоразу думка міського голови чомусь кардинально змінювалась. Цікаво, чому?
Чи знають про ситуацію правоохоронці, дізнаємося згодом.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Водоканал фальсифікує документи та результати тендерів? antikorZt Водоканал фальсифікує документи та результати тендерів? antikorZt Водоканал фальсифікує документи та результати тендерів?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо