Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » cherednik » 2018 » Март » 29
cherednik Ситуація із Житомирськими мостами

cherednik


Оценка: 5.0/5 Голосов: 4

Ситуація із Житомирськими мостами

29.03.2018, 19:07:40 1792 5.0 0

Декілька місяців тому до мене звернувся колишній військовим інженер щодо того, що Богунський міст потребує негайної профілактики. Він, як фахівець, зміг це визначити візуально. Ще в січні я почав писати депутатські звернення щодо проведення обстеження Богунського мосту та визначення необхідності здійснення профілактичних і ремонтних робіт.

Довгий час чиновники міської ради не відповідали на звернення. Але, зрештою, написали, що грошей на здійснення обстеження мостів у бюджеті на 2018 рік не закладено. Крім того, у своїй відповіді міська рада визнала та підтвердила необхідність здійснення огляду мосту спеціалістами.

Питання мостів для Житомира є надзвичайно важливим, як і для будь-якого іншого міста. Якщо щось станеться з якимось із мостів, окремі віддаленні райони будуть відрізані від центру міста та міської інфраструктури. Будувати нові мости набагато дорожче, ніж робити вчасно профілактику та доглядати за конструктивними елементами мостів.

У 2016 році керівник комунального господарства міської ради заявляв про необхідність проведення ремонту усіх мостів у Житомирі. З бюджету навіть виділили 1,5 млн грн, але ці кошти пішли не на ремонт транспортних мостів, а на фарбування та освітлення підвісного пішохідного мосту.

Для обстеження Богунського мосту необхідно близько 27 тис грн. Це не є великими коштами для бюджету міста. Звернувся до профільної депутатської комісії, яка підтримала моє звернення щодо розгляду цього питання, за що велика подяка усім членам комісії, які завжди намагаються розібратися в суті питання, а не зробити вигляд, що воно розглянуто та написати відписку.

Наступного засідання комісія більш детально розгляне та заслухає питання стосовно усіх мостів у місті. Сподіваюся, що питання щодо обстеження і визначення технічного стану Богунського мосту та інших мостів у Житомирі найближчим часом зрушиться з мертвої точки.

Залучення спеціалістів, які зможуть провести детальне обстеження стану Богунського мосту, не вирішить проблеми. Але це дасть розуміння, які роботи необхідно виконувати першочергово та скільки коштів на це необхідно. Якщо фахівці зроблять висновки, що з профілактикою та ремонтом мосту можна почекати, тоді кошти необхідно закладати вже у бюджеті 2019 року. Якщо ж спеціалісти встановлять необхідність негайного ремонту – необхідно виділяти кошти з резервного фонду та виконувати роботи вже цього року. Буду і надалі робити все від себе залежне, щоб вирішувати важливі питання міста та людей, які звертаються.

Якщо маєте проблеми або запитання, телефонуйте 0687307767, 0937924643 або пишіть [email protected]

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо