Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Апрель » 16
antikorZt За нашим зверненням по водоканалу правоохоронці відкрили кримінальне провадження

antikorZt


Оценка: 4.4/5 Голосов: 7

За нашим зверненням по водоканалу правоохоронці відкрили кримінальне провадження

16.04.2018, 09:43:30 3144 4.4 1

Нещодавно наша громадська організація опублікувала статтю під назвою «Водоканал погрожує «Антикорупційному руху», в якій ми розповідали про реакцію керівництва комунального підприємства на наше розслідування в сфері закупівель підприємства та деяких цікавих моментів їх діяльності.
 
Як ми і повідомляли раніше, з матеріалами розслідування ми звернулися до місцевих правоохоронних органів і вже отримали від них відповідь, зокрема від прокуратури Житомирської області. У їх листі зазначена інформація щодо двох питань: закупівлі водоканалом запірної арматури очікуваною вартістю в 3 мільйони 915 тисяч гривень та здійснення працівниками підприємства монтажу клапану насосної станції.
 
Стосовно першого питання, а саме закупівлі водоканалом запірної арматури. Варто нагадати чому взагалі нас зацікавила ця закупівля. Тендер відбувся 19 лютого 2018 року. Згідно з попередніми результатами (на той час) переможцем стало ТОВ «Будінвесткомпані» з Києва. Перше на що варто звернути увагу, так це на умови оплати за товар. Згідно з тендерною документацію водоканалу, оплата здійснюється після поставки товару з відстрочкою платежу на 300 календарних днів з моменту поставки, але не пізніше 31.12.2018р. Вже тоді такі умови оплати збентежили інших учасників тендеру, адже чи багато підприємців у здоровому глузді погодяться на відстрочку платежу на 300 днів? Проте водоканал зазначив, що умови не є дискримінацією учасників, а «вимога щодо внесення змін до тендерної документації про оплату після поставки товару з відстрочкою платежу до 30 календарних днів поставить підприємство в скрутне фінансове становище». Вже тоді в учасників тендерних закупівель виникли підстави вважати, що такі умови прописані чітко під одне підприємство, яким стало ТОВ «Будінвесткомпані».
 
Проте, зважаючи на скарги від інших учасників тендеру, чималий резонанс після публікації «Антикорупційного руху», звернень в правоохоронні органи з вимогою перевірити прозорість проведення тендеру, а також нашої обіцянки проконтролювати те, щоб з підприємцем насправді розраховувалися 10 місяців за товар, КП «Житомирводоканал», як нас повідомила місцева прокуратура, відкриті торги було відмінено (14.03.2018) у зв’язку з відсутністю подальшої потреби у закупівлі. «Приймаючи до уваги, що вищезазначена процедура закупівель завершена не була, а розпорядження бюджетними коштами не відбулося, підстави для вжиття заходів прокурорського реагування відсутні», - повідомили представники місцевої прокуратури.
 
Іншим питанням, через яке керівництво водоканалу висловило незадоволення та погрожувало нам зверненням до Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, щодо перевірки правомірності дій ГО «Антикорупційний рух Житомирщини», була публікація матеріалів, які засвідчили факт того, що підприємству «Вік технології» наприкінці листопада 2017 року заплатили 291 тисячу гривень за монтаж зворотного клапану насосної станції першого підйому (5 насосний агрегат), проте у наряді-завданні для працівників водоканалу вказаний той самий вид робіт, який вони мали виконати протягом жовтня-грудня. Тобто підприємству заплатили кошти за те, що виконали працівники водоканалу. Як зазначали наші джерела на «Житомирводоканалі» такі випадки на підприємстві відбуваються доволі часто.
 
У листі на наше звернення прокуратура повідомила нас, що за даними фактом слідчим відділом Житомирського відділу поліції ГУ Національної поліції в Житомирській області внесено відомості до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.)
Тож ми слідкуватимемо за розслідуванням правоохоронців, а також будемо продовжувати моніторити діяльність підприємства. Адже «Житомирводоканал» - це таке саме комунальне підприємство міста, як і інші, усе майно та кошти якого належать громаді, і ніяких винятків, якби не хотілося директору цього КП не може і бути.
 

Прикреплённые изображения:
antikorZt За нашим зверненням по водоканалу правоохоронці відкрили кримінальне провадження antikorZt За нашим зверненням по водоканалу правоохоронці відкрили кримінальне провадження
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
Юрко
1 Градовський (Юрко)   • 18:26:55, 16.04.2018 [Материал]

Гірук, ти знаєш скільки відкрито кримінальних проваджень за моїми зверненнями?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо