Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2018 » Июль » 13
amberis Клуб Елітарного Кіно: ІІ ФЕСТИВАЛЬ ЄВРОПЕЙСЬКОГО КІНО в Житомирі

amberis


Оценка: 5.0/5 Голосов: 1

Клуб Елітарного Кіно: ІІ ФЕСТИВАЛЬ ЄВРОПЕЙСЬКОГО КІНО в Житомирі

13.07.2018, 20:18:00 1582 5.0 0

В Україні пройде другий кіноклубний фестиваль європейського кіно

12 липня в Україні розпочинається другий Фестиваль європейського кіно, який запрошує глядачів на безкоштовні кіноклубні покази.

У минулому році фестивальні покази відбувалися просто неба на вул. Михайлівська та, у дощову погоду, у приміщенні Житомирської міської ради. В цьому році в якості фестивального майданчику в Житомирі обрано арт-центр «Gnatyuk».

До програми Фестивалю європейського кіно увійшли фільми-події: володар Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю 2017 року – сатирична трагікомедія «Квадрат» Рубена Естлунда; трилер «Тебе ніколи тут не було» з Хоакіном Феніксом, відзначений преміями за найкращу чоловічу роль та найкращий сценарій у Каннах; лауреат премії «Золотий глобус» за найкращий іншомовний фільм – драма «На межі» з Діане Крюгер від зірки німецького кіно Фатіха Акіна; екранізація італійського бестселера, трилер «Дівчина в тумані» з Жаном Рено та Тоні Сервілло; 5-разовий призер французької премії «Сезар», екранізація хітового роману П'єра Леметра – трагікомедія «До побачення там, нагорі».

Також в рамках фестивалю можна буде побачити українську стрічку – драму «Рівень чорного» житомирянина Валентина Васяновича, яка була національним кандидатом на премію «Оскар» за найкращий іншомовний фільм та була відзначена призом Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) на Одеському кінофестивалі.

Всі фільми надаються в українській озвучці.

Захід відбувається за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні і пропонує ближче познайомитися з найкращими фільмами останніх років, знятими у країнах ЄС. Проект створено з метою популяризації європейського мистецтва кіно.

Триватиме Фестиваль європейського кіно в Україні до 31 серпня. В Житомирі фестивальні покази розпочнуться 4 серпня і триватимуть до 22 серпня.

Ініціаторами Фестивалю європейського кіно в Житомирі є Артхаус Клуб та житомирський Клуб Елітарного Кіно при Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. Івана Огієнка.

Детальну програма та трейлери фестивальних фільмів
Фестивалю Європейського Кіно у Житомирі

будуть оголошені на наступному тижні.

Прикреплённые изображения:
amberis Клуб Елітарного Кіно: ІІ ФЕСТИВАЛЬ ЄВРОПЕЙСЬКОГО КІНО в Житомирі
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо