Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » cherednik » 2018 » Июль » 18
cherednik Борги за опалення заднім числом

cherednik


Оценка: 5.0/5 Голосов: 3

Борги за опалення заднім числом

18.07.2018, 20:47:26 2001 5.0 1

Нещодавно до мене звернулася пенсіонерка, яка, маючи субсидію на опалення, у квітні отримала платіжку з боргом у розмірі 1800 грн. Я відразу спрямував відповідне звернення до «Житомиртеплокомуненерго» щодо нарахування боргу. Був впевнений, що це помилка і при перерахунку питання буде вирішено.

Але, на моє здивування, ніякої помилки немає. Виявилося, що такі розрекламовані теплові лічильники насправді призвели до збільшення тарифу на опалення, а не навпаки. Доречі, балотуючись на посаду міського голови,Сухомлин обіцяв зменшити тарифи на тепло та воду, але обіцянка так і залишилася обіцянкою.

Справа в тому, що в будинку по вул. Київській, 19/2 у лютому 2018 року було встановлено тепловий лічильник. Це і стало причиною нарахування боргу.

На початку опалювального сезону субсидія для будинків, не обладнаних лічильниками, призначалася згідно з тарифом 29,49 грн/м кв. Для будинків, обладнаними приладами обліку,– 22,86 грн/м кв.

По закінченню опалювального сезону було здійснено перерахунок згідно з різницею в тарифі: 29,49 – 22,86 = 6,63 грн/м кв. Тобто цю різницю мають сплатити споживачі, які отримували субсидію. Крім цього, мешканці такожповинні сплатити різницю тарифу між показниками теплового лічильника та розміром субсидії. Для будинку по вул. Київській, 19/2 у лютому різниця склала 8,42 грн/м кв., у березні – 10,04 грн/м кв.

Як наслідок,для квартири площею 57,7 м кв. додатково за лютий та березень необхідно доплатити 1065 грн + обов’язковий платіж. Це є неприпустимим, адже це порушує умови надання субсидії. Крім того, усі отримувачі субсидій,якіне погасять цей борг, автоматично втратять субсидію наступного опалювального сезону.

Вважаю, що подібна ситуація та розрахунки є злочинними, враховуючи соціально-економічну ситуацію, в якій наразі знаходиться велика кількість людей. Якщо держава гарантує людям субсидію і встановила розмір обов’язкового платежу, він не може змінюватися після закінчення опалювального сезону або в залежності від наявності чи відсутності теплового лічильнику в будинку.

Це питання буду тримати на особистому контролі, адже подібна арифметика та нарахування є звичайним шахрайством та намаганням ошукати споживачів. Для пересічного пенсіонера 400-500 гривень – це величезна сума. І вони не мають стояти перед вибором: придбати ліки та продукти харчування чи заплатити борг, який їм нарахували заднім числом.

Для жителів інших будинків, які отримали подібні рахунки, раджу відстоювати свої права. Звертайтеся – завжди радий допомогти.

 

Мої контакти:

Форма для онлайн звернення-   https://goo.gl/XvqLrT

www.facebook.com/mykolacherednik

[email protected]

0687307767, 0937924643

 

Прикреплённые изображения:
cherednik Борги за опалення заднім числом cherednik Борги за опалення заднім числом cherednik Борги за опалення заднім числом cherednik Борги за опалення заднім числом cherednik Борги за опалення заднім числом
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
Гражданин
1 Гражданин (Гражданин)   • 14:38:08, 21.07.2018 [Материал]

Слушай, ты же осознаешь, что несешь бред?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо