Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2019 » Май » 28
antikorZt Як у мерії посади для своїх «тримають»

antikorZt


Оценка: 3.9/5 Голосов: 7

Як у мерії посади для своїх «тримають»

28.05.2019, 16:38:32 1629 3.9 0

Наша громадська організація у лютому 2019 року зверталася до міського голови Житомира Сергія Сухомлина з приводу ситуації, що склалася у департаменті соціальної політики. Понад рік, з часу призначення заступником міського голови Вікторії Краснопір, яка раніше займала посаду директора департаменту соціальної політики, обов’язки директора виконувала Людмила Ліпінська. Ми вимагали провести конкурс на посаду директора департаменту. Наша громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» жодним чином не заперечує професіоналізм Людмили Ліпінської, однак у департаменту має бути керівник.

Натомість міський голова надав нам дуже лаконічну відповідь:
«У разі прийняття рішення про оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади директора департаменту соціальної політики відповідне оголошення буде розміщено в друкованому засобі масової інформації та на офіційному веб-сайті Житомирської міської ради»,  - повідомлялося у документі.

23 квітня, під час засідання сорок сьомої сесії Житомирської міської ради депутати звільнили з посади заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вікторію Краснопір за власним бажанням. Аж тут на сайті міської ради у розділі «департаменти» оновилася інформація стосовно департаменту соціальної політики. Директором стала Вікторія Краснопір.
Ймовірно, її перевели на нижчу посаду без конкурсу, що не суперечить порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад посадових осіб місцевого самоврядування у виконавчих органах Житомирської міської ради. Однак ця ситуація чітко свідчить, що дану посаду міський голова тримав саме для Вікторії Краснопір. Порушення чинного законодавства тут немає, але такі речі цілком доводить існування кулуарних домовленостей в частині призначень на посади.
Варто зазначити, що така ж ситуація може повторитися з конкурсом на посаду начальника управління охорони здоров’я міської ради. Екс-начальник управління Марія Місюрова стала заступником міського голови після звільнення Вікторії Краснопір. Новин щодо того, що на посаду начальника управління охорони здоров’я буде проведений конкурс поки що немає. Ми звернемося до міського голови так само як зверталися і щодо ситуації з департаментом соціальної політики, однак очікуємо чергової банальної відписки мера. Тим часом складається враження, що деякі посади у міській раді приватизовані.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо