Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2019 » Июль » 29
antikorZt НАЗАД У МИНУЛЕ: В ТТУ ПОВЕРТАЮТЬСЯ КОРУПЦІЙНІ СХЕМИ?

antikorZt


Оценка: 3.7/5 Голосов: 6

НАЗАД У МИНУЛЕ: В ТТУ ПОВЕРТАЮТЬСЯ КОРУПЦІЙНІ СХЕМИ?

29.07.2019, 09:17:46 1393 3.7 2

23 липня 2019 року на час проведення службового розслідування начальника КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Євгенія Демчика розпорядженням міського голови було відсторонено від виконання службових обов’язків. Тимчасово виконуючим обов’язки було призначено Максима Манухіна. 25 липня він отримав право підпису.
За нашою інформацією, одним з перших рішень Максима Манухіна було призначення 26.07.2019 року на посаду заступника начальника з економічних питань було призначено Сергія Лазарєва. Ця людина вже працювала в трамвайно-тролейбусному управлінні на посаді інженера з комплектації устаткування й матеріалів, також він був головою тендерного комітету підприємства.

Оцінку його діяльності надав контрольно-аналітичний відділ Житомирської міської ради, який проводив перевірку КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» у 2018 році.

Під час перевірки було встановлено ряд значних порушень при здійсненні закупівель за бюджетні кошти та за кошти підприємства, в тому числі і за період роботи на підприємстві Сергія Лазарєва.
У квітні 2019 року він був одним з претендентів на посаду начальника управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради. Тоді працівники міської ради мали змогу періодично спостерігати Сергія Лазарєва в управлінні транспорту та зв’язку, знали, що він має доступ до документації міськвиконкому, відвідував наради у заступника міського голови з питань транспорту в якості представника від управління транспорту, при цьому не маючи на це жодних повноважень. Зважаючи на це, у нас були підстави вважати, що цей кандидат був заангажованим і конкурс міг відбуватися непрозоро.

Знаючи про це, про результати перевірки контрольно-аналітичного відділу міської ради, а також те, що у потенційного начальника управління транспорту та зв’язку у підпорядкуванні буде КП «ЖТТУ», ми з відповідним зверненням щодо його минулої діяльності на підприємстві звернулися до конкурсної комісії. Під час проведення конкурсу, голова комісії керуючий справами Ольга Пашко поставила питання до Сергія Лазарєва, зокрема ті, які ми озвучували у нашому зверненні. На що учасник конкурсу зазначив, що усі дані легко можна перевірити і наша громадська організація, і контрольно-аналітичний-відділ Житомирської міської ради усі данні викривив.

В акті перевірки (додаток надається нижче) зазначено,  наприклад, що один з договорів поставки, укладений з ТОВ «Манго-груп»  на суму 670 тисяч 176 гривень за результатами допорогової закупівлі, відрізняється від проекту договору купівлі-продажу, який було оприлюднено разом з оголошенням в системі Prozorro та  договором купівлі-продажу, підписаним з ТОВ «Манго-груп» у складі своєї пропозиції. Предметом договору є скретч картки на отримання […], в той же час по тексту договору далі мова йде про талони. Крім того, у договорі не вказано ціну за одиницю товару. У додатковій угоді, яка не опублікована на Prozorro, не вказано підстав підвищення ціни, а зазначено лише, що сторони дійшли згоди. Ціни у додатковій угоди на дизельне пальне та бензин А-92 значно завищені.

У договорі з ТОВ «Манго-груп» на закупівлю дизельного палива на суму 2 мільйони 078 тисяч 999 гривень, а також у додаткових угодах до неї відсутні розшифровки підписів осіб, які його підписали. Через 1 (один) день після підписання договору укладено додаткову угоду на збільшення ціни за одиницю товару майже на 10%. В подальшому знову укладається угода на збільшення вартості товару.

У разі, якщо, наприклад, з завищенням цін, як зазначає Лазарєв, працівники контрольно-аналітичного відділу вказали неправду, то щодо укладання додаткових угод у нього пояснень не знайшлося. Він лише підтвердив факт їх укладання. Законом це не заборонено, однак інтерпретація у Сергія Лазарєва особлива.

Публікуємо частину відео з засідання конкурсного комітету на визначення начальника управління транспорту та зв’язку, що відбувся 3 квітня 2019 року. Окрему увагу варто звернути на питання заступника міського голови Світлани Ольшанської і відповідь на нього Сергія Лазарєва. На жаль, відео не найкращої якості, однак діалог все ж почути можна.

Скажіть будь ласка, на який відсоток може підніматися вартість протягом дії одного договору. Додаткова угода. (С.Ольшанська)
- Бесконечно. На бесконечное количество раз, но кожен раз…(С.Лазарєв)
- На який відсоток? (С.Ольшанська)
А, не більше ніж на 10%. Що я хотів сказати, чому було так багато цих додаткових угод: оці постачальники оні постійно предлагали давай 10 процентів і пару місяців не будемо…(С.Лазарєв)
Так було 10% чи більше? Протягом дії договору? (С.Ольшанська)
Загально? (С.Лазарєв)
Так. (С.Ольшанська)
Так, так. Більше. (С.Лазарєв)
Ви ж самі сказали, що може бути… (С.Ольшанська)
10% за кожну додаткову угоду. (С.Лазарєв)
Ні, всього 10% або виходьте на новий договір. (С.Ольшанська)
Ну, виходить так, що з одного боку ви пропонуєте посилити контроль електронними засобами, з іншого боку ви говорите, що можна безліч раз піднімати на 10%. Але на початку…(Н.Чиж)
Ну, якщо обґрунтовано. (С.Лазарєв)
Обґрунтування можна написати будь-яке. (Н.Чиж)

Чим саме буде займатися новоспечений заступник начальника з економічних питань побачимо згодом. Однак його знання законодавства, зокрема у сфері закупівель, наводить на роздуми.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
Юрко
1 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:08:12, 29.07.2019 [Материал]

Та ні, викидають корупцію у вигляді Демчика))
Muz
2 Игорь (Muz)   • 08:23:13, 30.07.2019 [Материал]

Радує, що ти самовикинувся з країни.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо