Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2019 » Октябрь » 30
antikorZt Як будівництво ТЦ в центрі міста пов’язане з можливою ліквідацією житомирського трамвая

antikorZt


Оценка: 3.7/5 Голосов: 6

Як будівництво ТЦ в центрі міста пов’язане з можливою ліквідацією житомирського трамвая

30.10.2019, 12:43:45 2590 3.7 3

Наприкінці 2018 року у Житомирі розпочався черговий будівельний скандал. Між працівниками ПАТ «Електровимірювач» та «Олді» через спірну будівлю у центрі міста розгорівся конфлікт. Втім, з часом він стих і навесні новий власник земельної ділянки почав активно демонтувати стару будівлю та будувати нову.
За інформацією ЗМІ, на місті колишнього підприємства ПАТ «Електровимірювач» з’явиться торгівельний центр площею 21 000 кв.м. На даному етапі торговий центр планується висотою в один-два поверхи: одноповерховий у зоні якірних орендарів, і двоповерховий – у зоні торгової галереї. Ключові оператори, які вже підтвердили свій інтерес до об’єкта – будівельний гіпермаркет OLDI та продуктовий супермаркет Сільпо.
Решта площі – понад 7000 кв. м – відведена під торгову галерею для магазинів, кафе та ресторанів. Також передбачена парковка на 230 машиномісць.

В рамках проекту заплановано облаштування прилеглої території: ремонт та будівництво нових під’їзних шляхів і парковки, нове асфальтування, укладання тротуарної плитки, пішохідні зони, транспортну розмітку; озеленення прилеглої території, розповідає забудовник. Також повідомляє, що запланований термін введення об’єкта в експлуатацію – березень 2020 року.

Як з будівництвом торгівельного центру пов’язана можлива ліквідація житомирського трамвая? Вперше про це міський голова Сергій Сухомлин заговорив у 2017 році. Тоді він розповів про необхідність ремонту колій та закупівлю нових вагонів. Однак частина житомирян від цієї ідеї була не в захваті, ситуація активно обговорювалася в соціальних мережах. Повторно про ліквідацію трамвая заговорили навесні 2019 року. Як раз тоді, коли розпочалося будівництво торгівельного центру. Мер знову наголосив на необхідності ремонту колій, а також на тому, що коштів на їх ремонт у бюджеті немає, так само як і коштів, щоб сплачувати кредит. За попередніми оцінками, вартість заміни колій складатиме близько 20-25 млн євро, зазначає Сергій Сухомлин.

Думки житомирян тут розділилися: хтось вважає, що його дійсно необхідно ліквідувати, адже колії старі, руйнують асфальтне покриття та створюють шум, інші вважають, що трамвай – це не просто необхідний та зручний засіб пересування з Промислової частини міста у центр, це душа Житомира. Деяким, як завжди, байдуже.
Наша громадська організація подумала ось про що. Яким чином поряд з новим торгівельним центром буде організована система руху транспорту? Наразі вулиця Грушевського у час пік переповнена, адже нею водії зазвичай об’їжджають вулицю Київську. Вранці та в обід біля гімназії №3 утворюються затори, бо батьки підвозять чи забирають дітей. Вулиця Грушевського має лише дві смуги руху, а також там розташовані дві трамвайні колії. Як з торгівельного центру будуть виїжджати машини відвідувачів, не говорячи навіть про підвіз товару? І чи справді міський голова задумався про ліквідацію трамвая лише тому, що у міста немає коштів на реконструкцію колій? Варто замислитися.

 


 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
skyborn
1 no name (skyborn)   • 20:06:55, 30.10.2019 [Материал]

на трамвайной остановке угол Лятошинского Гоголевская, возле нового сквера , не установили после укладки новой плитки остановку: ни скамеек, ни навеса, как было до обустройства сквера. Ларек работников ЖКГ горсовета оставили, а остановку нет. Это еще одно подтверждение того, что трамвай Сухомлин решил убрать. Если он это сделает, то это будет еще одним шагом вперед к статусу захолустного уездного городишки, к чему Житомир и так стремительно скатывается.
telefon
2 джавахарлал нюру (telefon)   • 17:24:30, 31.10.2019 [Материал]

Дааааа...
Задумаешься тут: действительно, вокруг Электроизмерителя улочки старые и узкие. А по б. Котовского ещё и фуры круглые сутки хреначат.

И это, - я за трамвай.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо