добавление сметаны и, чуть большего, кол-ва соли - нивелирует сладость кваса.
тоже пользую квас-тарас...))) для нивелирования ( и вообще- улучшения вкуса) на большую кастрюлю окрошки (помимо соли и специй) выдавливаю 1 средний лимон и 4 столовые ложки острой горчицы
Пісний салат з авокадо та помідорами http://guslyanka.com/pisnij-salat-z-avokado-ta-pomidorami/
1. Беру глибоку миску. Кладу в неї мікс салат, свіжий огірок нарізаю кубиками і кладу до листя. 2. Редис мию і зрізаю хвостики. Розрізаю на 4-5 частин кожен коренеплід. Помідори черрі розрізаю на 2-4 частини. 3. Авокадо чищу і видаляю кісточку, нарізую кубиками і кладу до овочів. 4. Маслини без кісточки розрізаю навпіл і кладу в миску до салату з авокадо та помідорами. 5. Додаю сіль, спеції, заправляю пісний салат з авокадо рослинною олією.