Живий Журнал
 
Модератор форума: Admin, kefir  
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » сетевая война и Россия (как это делают)
сетевая война и Россия
wolandДата: Вт, 24.06.2008, 19:49:35 | Сообщение # 451
Інтернет-козак
Сообщений: 1521
Репутация: 56
Награды: 37

Украина, Житомир
Україні з любов’ю?

http://www.pravda.com.ua/news/2008/6/24/77950.htm

Відносини України з Росією в усі часи не були переповнені взаємною любов’ю. Причиною тому тоді і зараз була відмінність місій двох держав. Україна ніколи не претендувала на роль імперії, Росія ж жила цією ідею й виховувала у тому дусі цілі покоління громадян.

Перебудова, розпад СРСР, виникнення незалежних держав на його теренах підштовхнули російські державні еліти до відтворення неоімперського міфу з новою силою. І хоча відносини між Україною і Росією продовжують номінально називатися "стратегічними", на практиці їх такими перестали вважати навіть затяті русо- (україно-) філи.

Символічно ментальне і політичне віддалення України і Росії пояснити дуже просто: імперія може самоутверджуватися лише за рахунок своїх ворогів. Чим сильнішими є месіанські настрої серед еліт, тим потужнішою має бути ідеологічна робота серед населення, тим очевиднішим, конкретнішим, зрозумілішим (а значить – близьким) і відомішим має бути ворог.

В цьому відношенні, що Україна, що Грузія – неперевершені "добрива" для вирощування правильних "россиян". Трагедія спільного ворога на фоні піднесення і розквіту власної держави – гротескний та банальний до оскомини, найпростіший сценарій формування єдиної нації. А Росія до складного й не прагне.

Мабуть, погодяться ті, хто має родичів у Російській Федерації і може поспілкуватися з громадянами Росії "без протоколу": надто почастішали запитання на кшталт: "А що ж це у вас там таке коїться? Ви що, справді з Росією воювати зібралися?"

Самі по собі запитання, як на середньостатистичного українця, перебувають на межі іронії і шизофренії. Здавалося б, як "таке" можна всерйоз питати? Проте, коли починаєш думати, а що ж змушує росіянина ставити такі питання братові-українцеві...

А надто –як би сформулював питання росіянин, не пов’язаний родинними зв’язками, так би мовити як пересічний пересічному, – з’являється вельми неприємне почуття наявності притлумленого поки, але вже очевидного конфлікту на рівні ідентичностей.

За останніми даними, 21% росіян (третій показник після США і Грузії) вважають Україну найбільшим ворогом Росії. Цей факт змушує визнати наявність двох реальностей.

Перша реальність обмежується існуванням ділового міжнародного етикету, поодинокими сюжетами на ТБ і спільними спогадами на тему "как это было". В цій реальності Україна і Росія – братні республіки.

Кульмінацією дружби і співпраці є міждержавна комісія на найвищому рівні. Україна допомагає Росії приєднуватися до СОТ. От, в принципі, і все. Так, замало як для стратегічного партнерства.

А от інша реальність є куди більш об’ємною, яскравою, цікавою і щирою. Охарактеризувати її одним словом не видається можливим. Це навіть не конфлікт, це – позиційне протистояння по всіх фронтах. В них немає місця епітетам на кшталт "братні" чи метафорам на кшталт "відносини".

Щоб переконатися у цьому, потрібно просто подивитися російський телеканал чи пробігти очима по російському друкованому виданню. В цьому відношенні Інтернет – це взагалі явище не для слабкодухих.

Щодня газети "Московський комсомолець", "Независимая газета", "Российская газета", "Красная звезла", сайти "Росбалт", "Страна.ру", "Новый регион", телеканали "РБК", "Мир-ТВ", "РЕН-ТВ", "TVCi" ведуть рубрику під умовною назвою "Україна без прикрас".

З наполегливістю, гідною академіка Павлова, російські ЗМІ розповідають про "справжню" ситуацію в Україні.

Автора постійно дивувало, за що борються і що відстоюють ідеологи й прихильники КПУ, СПУ та їм подібних. Адже та "правда", яку розповідають про нашу державу з екранів телевізорів і шпальт преси, змальовує Україну як недорозвинену, третьосортну, ворожу Росії країну. Невже таким вони уявляють собі майбутнє України?

Роль Росії у процесі євроатлантичної інтеграції України, безумовно, оцінюватимуть історики. Але вже сьогодні очевидно, що здобутків східних сусідів у цьому процесі ніяк не менше, ніж власне українських.

Адже із впевненістю можна припустити, що для того, аби змінити ставлення українців до НАТО, достатньо просто на центральних каналах щодня транслювати в "прайм-тайм" 10-хвилинні фрагменти російських новин за день. Ефект гарантовано.

Добавлено (24/06/2008, 19:49:23)
---------------------------------------------
Для більшої переконливості українську проблематику найчастіше коментують в російських ЗМІ Фролов, Затулін, Рогозін, Жириновський, Жаріхін та інші, не менш гідні "українофіли". Фронт критичних матеріалів вражає – від повної невідповідності України вимогам СОТ і НАТО до "свідомого перекручування історії з метою виправдання фашистської суті українського націоналізму".

Протягом останнього часу таке коментування українського напряму значно пожвавилося, й до нього активно долучилися представники російського істеблішменту.

Лише за останні три тижні Юрій Лужков, Сергій Лавров, включно із усіма своїми заступниками та прес-службою МЗС РФ, Сергій Іванов, сам новообраний президент РФ Дмитро Медведєв буквально по-новому потрактували весь спектр дискусійних взаємин й низку інших питань, які до свого сорому, Україна нахабно вважала своїми суверенними справами.

Перелік просто захоплює: проблематизація статусу міста Севастополя на пару із перебуванням у ньому Чорноморського флоту РФ, борги за газ та ненадійність України в якості транзитера енергоносіїв; протести проти святкування Конотопської битви; марення про денонсацію договору про дружбу, співробітництво і партнерство; вигадки про утиски росіян в сфері мовлення, про обмеження вживання російської мови, про закриття російськомовних шкіл.

Далі немає куди, адже дійшло до того, що президент Росії відтворює вельми нескромні інвективи про обмеження російської мови в Україні, а Міністерство закордонних справ РФ офіційно вимагає від української сторони припинити розробку низки нафтогазоносних площ у Чорному морі і заявляє, що переговори про терміни виведення флоту вирішуватимуться тоді, коли російська сторона вважатиме це на часі.

З жахом задумаюся про те, якими були б претензії Росії до України, не будь ці відносини стратегічними. Попри те, що, здавалося б, гірше вже нікуди, найближчим часом Україну чекає ще кілька випробувань. Наведені факти про інформаційний та політичний тиск на Україну невідворотно матимуть свій розвиток.

За даними експертів, які працюють "з Кремлем", для утримання України в орбіті свого впливу прийнято рішення не шкодувати патронів. На додачу до недопущення України в НАТО та встановлення "європейських" цін на газ, у Білокам’яній планують активізувати зусилля з обмеження зв’язків України в Середній Азії і на Кавказі.

На додачу – нівелювання дипломатичних зусиль України в Придністров’ї, повна локалізація ГУАМ разом із педалюванням виходу з об’єднання Молдови, забезпечення активного спротиву реалізації всіх енергетичних проектів за участю України і третіх держав, приватизація стратегічних підприємств України.

Для впливу на Україну визначено досить широкий арсенал засобів, в якому дипломатичний та інформаційний тиск за екстравагантністю не входять навіть до першої трійки.

Набагато більшого ефекту очікується досягти від дестабілізації ситуації в Криму, в тому числі за допомогою розколу Меджлісу та підтримки радикальних кримськотатарських угруповань, активізації КПУ, СДПУ (о), СПУ, партії "Велика Україна" та проросійських організацій Криму, створення антинатовського руху на Півдні і Сході, впровадження візового режиму з Україною, активізації оперативної роботи ФСБ та інших спецслужб на території як РФ, так і України.

Більше того, вже сьогодні високі чиновники Адміністрації президента РФ гордо рапортують своєму старому-новому начальству про те, що до співпраці вдалося залучити представників майже всіх (!) парламентських політичних сил, співробітників генпрокуратури, суддів, відставних розвідників. То ж в Україні стає цікавіше жити!

Відтак, елітам, які гордо іменують себе українською владою, доведеться дуже добре постаратися, аби відстояти національні інтереси, а надто – аби в існуючій какофонії голосів радників, помічників, побратимів, зброєносців і так далі відрізнити щирі нотки від колабораціонізму і антиукраїнського лобізму.

Добавлено (24/06/2008, 19:49:35)
---------------------------------------------
Як було сказано на початку матеріалу, відносини між Україною і Росією ускладнюються далеко не через НАТО. Зважаючи на рівень аргументації у відносинах, можна твердити, що відсутність теми НАТО була б сповна компенсована будь-яким іншим питанням – від взаємин із США до обслуговування літаків "Міг" Луцьким авіаремонтним заводом.

Вочевидь, конфлікт – явище в будь-якому випадку двостороннє. Тому завжди причини треба шукати в обох його учасниках. Проте навіть найкритичніші вітчизняні експерти визнають, що у відносинах з Росією вина України лише в бажанні захистити свої національні інтереси як окремого суб’єкта міжнародних відносин.

Певне, неможливо знайти відповідь на питання: якою має бути Україна, щоб не дратувати Росію? Для того, щоб не стимулювати "відважних" російських чиновників і політологів з усіх усюд поливати Україну брудом.

Щоб не враховувати при будь-якому закордонному візиті українського керівництва так званий "російський фактор". Щоб члени НАТО на самітах думали про вигоди від вступу України до блоку, а не про втрати від реакції на нього Росії.

Адже навіть із Білорусією – без п’яти хвилин членом російсько-білоруської конфедерації – час від часу виникають проблеми. Вирішити які – тимчасово – білоруському керівництву вдається лише у обмін на черговий пакет власності на трубопровід чи інший ласий об’єкт.

До речі, Білорусії вже пояснено російську формулу інтеграції – входження до РФ на правах ... декількох областей.

Отже, будь-яка країна, позиція якої не тотожна позиції Росії, є "недодержавою". Після розуміння цього для українських керманичів залишається лише два варіанти дій.

Перший – намагатися подобатися росіянам, потурати їх фантомним болям і імперським примхам – з надією отримати їхню підтримку у боротьбі з конкурентами. Як свідчить досвід втрат українською елітою контролю над власною державою і в XVII, і в XX столітті, цей шлях небезпечний особисто для таких "хитроумних" політиків.

Другий шлях передбачає вміння владної еліти консолідуватися навколо реалізації національних інтересів – заради майбутнього і держави, і власного. Цей шлях важкий і тернистий, але це шлях до зірок. Зокрема, на прапорі ЄС.

Микола Кравченко, для УП

Offline (Украина)  
  Блог пользователя woland   
СашкоДата: Вт, 24.06.2008, 21:23:52 | Сообщение # 452
Генералиссимус
Сообщений: 2492
Репутация: 1374
Награды: 94

Великобритания, Житомир
: "Севастополь никогда не передавался Украине во времена Советского Союза, - заявляет мэр Москвы Юрий Лужков
По его словам, он внимательно изучил все документы и сделал такой вывод. Как напоминает РИА, столичный градоначальник не так давно заявил на праздновании юбилея Черноморского флота о том, что вопрос принадлежности Севастополя остался нерешенным."

Добавлено (24/06/2008, 21:23:52)
---------------------------------------------
http://www.echo.msk.ru/news/522913-echo.html

Offline (Великобритания)  
  Блог пользователя Сашко   
PassionarДата: Вт, 24.06.2008, 21:30:36 | Сообщение # 453
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Севастополь НАВСЕГДА останется городом русских моряков, а мелкий и дешевый вопрос аренды решиться в раойне 17 года вполне приемлемой суммой для нашей страны в размере 1 млрд. баксов в год.
Что касается Кирилича, то думаю к 17 году мы даже фамилию и так мало знакомую и вовсе забудем.
Дипломат хотя и лукавит, прекрасно понимает, что предметом торга может быть все, что касается переговорного процесса.
Да и не ему, рядовому дипломату это решать - а народу УКРАИНЫ.
А город останется ... так же как и флот ).
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
wolandДата: Вт, 08.07.2008, 16:05:15 | Сообщение # 454
Інтернет-козак
Сообщений: 1521
Репутация: 56
Награды: 37

Украина, Житомир
Quote (Passionar)
Севастополь НАВСЕГДА останется городом русских моряков

Ну да. А Москва - українських кнізів cool Все тече, все змінюється

Quote (Passionar)
а мелкий и дешевый вопрос аренды решиться в раойне 17 года вполне приемлемой суммой для нашей страны в размере 1 млрд. баксов в год.

"Я считаю, что торг здесь неуместен!"
Ну, думайте так, Пассе, думайте happy

Quote (Passionar)
Да и не ему, рядовому дипломату это решать - а народу УКРАИНЫ.

Та вже якби визначено все в Конституції. Але навіть якби таке питання винесли на референдум, результати його прогнозовані.

Quote (Passionar)
А город останется ... так же как и флот ).

Без питань. Українські ВМС wink

Добавлено (08/07/2008, 16:05:15)
---------------------------------------------
З УкрБашу:

Сьогоднi на Iнтерi:

"Сьогоднi розпочинається самiт великої вiсiмки, на нiй будуть виступати представники семи розвинених країн та Росiї"

Offline (Украина)  
  Блог пользователя woland   
PassionarДата: Вт, 08.07.2008, 16:19:04 | Сообщение # 455
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Quote (woland)
Ну, думайте так, Пассе, думайте

Конечно думаю, тем более переговоры УЖЕ идут.

Quote (woland)
Без питань. Українські ВМС

Пока трудно представить что такое "Українські ВМС", но поживем-увидим.

Продолжай посмеиваться Воланд. wink

Offline (Бразилия)  
  Блог пользователя Passionar   
virusДата: Ср, 30.07.2008, 22:30:15 | Сообщение # 456
Генералиссимус
Сообщений: 2118
Репутация: 429
Награды: 31

Чешская Республика, где-то в Чехии
http://news.online.ua/105051/
Quote
Российский тележурналист Евгений Киселев обвиняет своих российских коллег в ангажированном освещении ситуации в Украине. Об этом он заявил сегодня на пресс-конференции, передает «ЛИГАБизнесИнформ».

«Когда я смотрю на своих коллег, российских журналистов, мне кажется, что это не имеет никакого отношения к реальной жизни. Это не журналистика, это голая, довольно грубая пропаганда», — сказал Киселев.

Киселев отметил, что понимает эмоции украинских властей при их реакции на освещение событий в Украине в российских СМИ. При этом он высказал мнение, что Украина и Россия — две разные страны, и они развиваются по-разному

Offline (Чешская Республика)  
  Блог пользователя virus   
PassionarДата: Ср, 30.07.2008, 23:12:41 | Сообщение # 457
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Да, читал это репортаж и какживущий на Украине могу подтвердить - Киселев лукавит. Оно и понятно почему.
А-ля каспаровская команда )))
Будут факты из конкретных передач - можно о чем-то говорить, а так пустозвон.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
wolandДата: Пн, 04.08.2008, 18:33:59 | Сообщение # 458
Інтернет-козак
Сообщений: 1521
Репутация: 56
Награды: 37

Украина, Житомир
Цвинтар в Холоні (Ізраїль) на якому поховано батька Жиріновского – Вольфа-Іцхака Едельштейна

http://www.freewebs.com/propovid/foto/papa_jyrika.jpg

Offline (Украина)  
  Блог пользователя woland   
PassionarДата: Пн, 04.08.2008, 18:52:15 | Сообщение # 459
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
И что Воланд, для тебя это откровение?
Инфа уже 5-6 летней давности, стареешь журналистик!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
Кирилл(Москва)Дата: Пн, 04.08.2008, 19:37:57 | Сообщение # 460
Рядовой
Репутация: 2
Награды: 0

Российская Федерация, Москва
Quote (woland)
Цвинтар в Холоні (Ізраїль) на якому поховано батька Жиріновского – Вольфа-Іцхака Едельштейна

Зато назвать партию ЛДПР "симитской" лично у меня ЯЗЫК НЕ ПОВЕРНЕТСЯ

Offline (Российская Федерация)  
  Блог пользователя Кирилл(Москва)   
Кирилл(Москва)Дата: Пн, 04.08.2008, 19:47:19 | Сообщение # 461
Рядовой
Репутация: 2
Награды: 0

Российская Федерация, Москва
Привет Дмитрий! Ну просто намекать на то что Жириновский и Израиль, это критинизм!
Offline (Российская Федерация)  
  Блог пользователя Кирилл(Москва)   
PassionarДата: Пн, 04.08.2008, 19:52:00 | Сообщение # 462
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Привет, Михаил!
Это не критинизм, это позиция местных националозабоченных одиночек.
Ты почитай здесь их посты - еще и не такого начитаешься!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
Кирилл(Москва)Дата: Пн, 04.08.2008, 19:54:32 | Сообщение # 463
Рядовой
Репутация: 2
Награды: 0

Российская Федерация, Москва
Орентировачно 21 августа планируется совместный митинг с МГО ЛДПР возле пос-ва Украины (в виде анонса)
Offline (Российская Федерация)  
  Блог пользователя Кирилл(Москва)   
wolandДата: Вт, 12.08.2008, 22:59:54 | Сообщение # 464
Інтернет-козак
Сообщений: 1521
Репутация: 56
Награды: 37

Украина, Житомир
ДВЕ ЦИТАТЫ - ОДНА ПАЛАТА

4 апреля 2008 года. "Ты же понимаешь, Джордж, что Украина - это даже не государство! Что такое Украина? Часть ее территорий - это Восточная Европа, а часть, и значительная, подарена нами!"
Год 2000 апреля 43 числа. " Я открыл, что Китай и Испания совершенно одна и та же земля, и только по невежеству считают их за разные государства. Я советую всем нарочно написать на бумаге Испания, то и выйдет Китай!"

Первая фраза - из выступления Путина на саммите НАТО, вторая - из "Записок сумасшедшего" Гоголя. Хотя Путин плагиат отрицает, но его диагноз настораживает...

http://censor.net.ua/go/offer/ResourceID/81319.html

Offline (Украина)  
  Блог пользователя woland   
PassionarДата: Вт, 12.08.2008, 23:03:56 | Сообщение # 465
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Фразу Путина неоднократно озвучивали журналисты из уст в уста.
Отсюда и цена ей - грош!
Ну, а перепечатками у нас журналисты занимаются с удовольствием!

Посему - доверяем хронике и документам.
Так что, если фраза классика Николая Васильевича у меня не вызывает сомнений, то насчет фразы Путина - доверия нет.
Если можешь - докажи обратное, то бишь реальность фразы.



Сообщение отредактировал Passionar - Вт, 12.08.2008, 23:04:37
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
wolandДата: Сб, 16.08.2008, 02:30:54 | Сообщение # 466
Інтернет-козак
Сообщений: 1521
Репутация: 56
Награды: 37

Украина, Житомир
"Книга Азбук с стихах, картинках, песенках и ребусах". Москва, Издательство АСТ, 2004.

Оказывается, что теперь с детства втемяшивают "что есть русский дух", чтобы у детей не возникало На странице 161 этой книги имеется следующее определение "русского духа", которое поразило своей научно-практической обоснованностью.

Он пятнадцать лет не мылся,
И не стригся, и не брился,
И одежды не стирал,
Даже нос не вытирал.
Как зайдёт к Яге, та ахнет:
Фу-ты!.. Русским духом пахнет!
вот -весь Иван в своей красе!

Offline (Украина)  
  Блог пользователя woland   
PassionarДата: Сб, 16.08.2008, 11:38:46 | Сообщение # 467
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Воланду:
Пораждает количество ненависти, желчи и изжоги.
И как только она помещается в твоем тщедушном и худосочном теле?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
СашкоДата: Сб, 16.08.2008, 12:15:17 | Сообщение # 468
Генералиссимус
Сообщений: 2492
Репутация: 1374
Награды: 94

Великобритания, Житомир
Quote (Passionar)
Воланду:
Пораждает количество ненависти, желчи и изжоги.

Да, меня тоже поразило, как это в изданной в Москве книжке такое напечатали про "русский дух" wink

Offline (Великобритания)  
  Блог пользователя Сашко   
AziatДата: Сб, 16.08.2008, 12:19:29 | Сообщение # 469
Генерал-полковник
Сообщений: 1878
Репутация: 298
Награды: 68

Монголия, Улан-Батор
http://sumlenny.livejournal.com/494974.html
Offline (Израиль)  
  Блог пользователя Aziat   
PassionarДата: Сб, 16.08.2008, 12:29:14 | Сообщение # 470
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Сашко, я понимаю твое желание как и Воланда все перекрутить, но сказка есть сказка.
Я думал ты умнее. Очевидно ошибся.
Хотя по высказываниям Воланда ты и буквы не написал. Значить одобряешь! Оно и понятно.
Как думаешь - если я тебе на богатом русском языке напишу - тебе будет приятно читать? Продолжишь общаться?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
BrankubДата: Сб, 16.08.2008, 12:34:02 | Сообщение # 471
Рядовой
Сообщений: 13
Репутация: 1
Награды: 0

Украина, Житомир
Quote (Aziat)
http://sumlenny.livejournal.com/494974.html

Вот то лажанулись США. Предлагаю обсудить...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Brankub   
PassionarДата: Сб, 16.08.2008, 12:41:20 | Сообщение # 472
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
А что тут обсуждать?
Информациооная война развернутая против России (и на этом форуме так же) показывает только ОДНО.

Кроме умения проводить военные кампании быстро и четко, следует и информациооные действия делать более четко. Пока с этим проблемы. На этом и играют, а кое-кто просто изгаляется. Ну душенка продажная, что поделаешь.

Для американцев этот минус останеться незаметным, так как там все по отношению к РФ построено предвзято.
Да еще и выборы у них.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
BrankubДата: Сб, 16.08.2008, 12:43:01 | Сообщение # 473
Рядовой
Сообщений: 13
Репутация: 1
Награды: 0

Украина, Житомир
Quote (Passionar)
Да еще и выборы у них.

Надеюсь будет Обама. Он против войны в Ираке и думаю нормальные отношения начнет строит с Россией.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Brankub   
PassionarДата: Сб, 16.08.2008, 12:46:40 | Сообщение # 474
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Думаю России все равно какой Президент в США. Она самодостаточноая страна и будет выстраивать свои отношения со всеми странами согласно своим национальным интересам. Кстати, я также полагаю, что шансов больше у Обамы.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
BrankubДата: Сб, 16.08.2008, 12:59:39 | Сообщение # 475
Рядовой
Сообщений: 13
Репутация: 1
Награды: 0

Украина, Житомир
Quote (Passionar)
Она самодостаточноая страна и будет выстраивать свои отношения со всеми странами согласно своим национальным интересам.

Война в Ираке национальным интересам не очень совпадала. По поводу нац. интересов могу привести пример:
"У Англии нет врагов, нет друзей. У Англии есть только национальные интересы" © У. Черчилль
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Brankub   
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » сетевая война и Россия (как это делают)
Поиск: