Живий Журнал
 
Модератор форума: Admin, Sandra  
Форум Житомира » город Житомир » Житомир, новости » Як ви оцінюєте роботу Лікарняної каси в Житомирі?
Як ви оцінюєте роботу Лікарняної каси в Житомирі?
толян11Дата: Пн, 29.07.2013, 15:21:08 | Сообщение # 501
Генерал-лейтенант
Сообщений: 585
Репутация: 381
Награды: 36

Украина, житомир
Tolikts1, считай что у меня забобоны)) лучше плотить и не болеть чем она понадобится,просто прошлым летом реально бронхит прихватил не по деццки,а по кассе только анализ и рентген,рентгеннологша еще требовала чек что у меня нет долгов я ей сказал вам надо вы и смотрите есть долги или нет,когда больной только и думаеш как бы с собой побольше чеков взять. уколы в поликлинике и шприцы покупал за свой счет.вот это и возмутило.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя толян11   
expertДата: Пн, 09.09.2013, 09:41:52 | Сообщение # 502
Генерал-майор
Сообщений: 318
Репутация: 13
Награды: 8

Украина, житомир
Цитата (толян11)
уколы в поликлинике и шприцы покупал за свой счет.вот это и возмутило.
Возмутило? и на том все закончилось, а почему не позвонить в офис, на горячую линию? Человеческий фактор срабатывает - а вдруг что-то будет хуже?вдруг врач не примет потом или не так посмотрит?Все ждут, что кто-то придет и сделает все за нас. Так и следующий пациент - член ЛК  придет и врач рецепт не выпишет опять и все по кругу...
По городу каждый день лечится до тысячи человек по ЛК, в больницах есть врачи-эксперты, офис работает до 17,30 и в выходные есть дежурный.
А на счет рентгена, да надо проверять проплату(не должник ли член ЛК), это по времени меньше минуты, офисы ЛК есть и в 1 и 2 больнице,там сидят операторы и проверяют проплату, а то народ у нас ушлый- ЛК не платят, а карточки на руках остались и некоторые норовят пройти обследование в поликлинике за счет ЛК. С таким сталкиваемся каждый месяц.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя expert   
ЗлобныйДата: Вт, 24.09.2013, 13:36:14 | Сообщение # 503
Рядовой
Сообщений: 7
Репутация: 2
Награды: 2

Украина, Житомир
Лучше заплатить и не воспользоваться. Знаю, помогают, что тут говорить. Не несите бред про шприцы и бинты, всё, что выписывают-дают, за редким исключением
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Злобный   
VIPinkognitoДата: Вт, 24.09.2013, 13:47:24 | Сообщение # 504
Сержант
Сообщений: 25
Репутация: 8
Награды: 1

Украина, Житомир
Я зрозумів, що поняття «безкоштовне лікування» існує, Лікарняна каса повністю потурбувалася про це
Благодійність не завжди потребує великих капіталовкладень, але завжди дає шанс суспільству стати кращим. Це справа, яка завжди потребує ініціативності, а вже потім фінансів. Світ – це ми, небайдужі ми – це якісно кращий світ, який має людське обличчя. У зв’язку з цим особливу роль відіграє діяльність лікарняних кас – українського варіанту страхової медицини, який, на думку вітчизняних фахівців, не тільки нічим не поступається європейському аналогу, а й багато в чому перевершує його. Ці благодійні організації завжди тримають руку на пульсі і в будь-який момент готові прийти на допомогу.

Днями ми поспілкувалися з вдячним членом Лікарняної каси Житомирської області Олегом Петровичем Білошицьким. Олег Петрович ще у 2006 році долучився до лав благодійної організації, пізніше до нього долучилася і вся його славна родина. У зв’язку з складним матеріальним становищем пан Олег деякий час не сплачував добровільні пожертви, проте 23 липня поновився у касі. «Як тільки у мене з’явилася можливість знову долучитися до великої родини Лікарняної каси, я зразу ж нею скористався. Написали листа, на Правлінні ЛК його розглянули та дали мені можливість знову бути з касою. Більшість не турбується про своє здоров’я до тих пір, доки воно не почне викидати коників. Я ж знаю, що треба думати наперед і передбачувати можливі негаразди, тому я з Лікарняною касою. Нещодавно я 22 дні провів у відділенні судинної хірургії обласної клінічної лікарні ім.О.Ф. Гербачевського. За цей час мене забезпечили необхідними препаратами, я зрозумів, що поняття «безкоштовне лікування» існує, Лікарняна каса повністю потурбувалася про це. Мені зробили складну операцію на нозі, низка аналізів – все це, як ви розумієте, витягує чималі кошти з сімейного бюджету. Я вдячний цій благодійній організації за їх підтримку та розуміння. Слова подяки хочу адресувати і усьому колективу відділення судинної хірургії та інтенсивної терапії. Зараз не можу назвати усіх по іменах та прізвищах, проте всі вони у моєму серці».
Offline (Украина)  
  Блог пользователя VIPinkognito   
СalikusuДата: Вт, 24.09.2013, 13:52:15 | Сообщение # 505
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
Цитата (VIPinkognito)
поняття «безкоштовне лікування» існує
Не вводьте людей в оману.
З одного боку таки так: приходиш до медичного закладу і просто проходиш всі необхідні процедури, нічого не сплачуючи, начебто за рахунок ЛК.
АЛЕ!!! Чому ж за рахунок ЛК, коли на цей самий рахунок щомісяця сплачуються ВЛАСНІ кошти?
Просто щомісяця по 25 грн не так помітно, тобто геть непомітно, як, скажемо, заплатити одразу за всі ті медикаменти, що потребує лікування.
Чи я не права?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Сalikusu   
expertДата: Вт, 24.09.2013, 14:42:39 | Сообщение # 506
Генерал-майор
Сообщений: 318
Репутация: 13
Награды: 8

Украина, житомир
Цитата (Панда)
Чому ж за рахунок ЛК, коли на цей самий рахунок щомісяця сплачуються ВЛАСНІ кошти? Просто щомісяця по 25 грн не так помітно, тобто геть непомітно, як, скажемо, заплатити одразу за всі ті медикаменти, що потребує лікування. Чи я не права?
Выражение"за счет ЛК" подразумевает взносы всех членов ЛК - Ваши (если Вы в ЛК), мои и еще 207 176 людей. Других источников нет.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя expert   
СalikusuДата: Вт, 24.09.2013, 14:48:45 | Сообщение # 507
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
expert, ну? Так зачем говорить о бесплатном, если это не так?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Сalikusu   
expertДата: Вт, 24.09.2013, 15:10:00 | Сообщение # 508
Генерал-майор
Сообщений: 318
Репутация: 13
Награды: 8

Украина, житомир
Панда
Думаю, что VIPinkognito имел ввиду, что непосредственно в момент лечения деньги на лекарства больным не тратились, все лекарства обеспечивались ЛК.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя expert   
СalikusuДата: Вт, 24.09.2013, 15:11:55 | Сообщение # 509
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
expert, я поняла. Просто захотелось подискутировать, читайте, потрепаться. ))))
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Сalikusu   
medinaДата: Ср, 25.09.2013, 19:53:48 | Сообщение # 510
Подполковник
Сообщений: 126
Репутация: 125
Награды: 9

Украина, житомир
Почему жителям Житомира не делают УЗИ щитовидки (На счет других органов не знаю) в диагностическом центре по ликарняной кассе, а посылают в свою поликлиннику ? А если хотите делать у нас - то платно?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя medina   
expertДата: Чт, 26.09.2013, 09:33:43 | Сообщение # 511
Генерал-майор
Сообщений: 318
Репутация: 13
Награды: 8

Украина, житомир
medina
Это касается не только членов ЛК, а всех жителей Житомира, не принимают с прошлого года, т.к. облздрав выдал приказ, что диагн. центр сугубо для жителей области, а житомиряне должны обследоваться по месту жительства. Поэтому предлагают хозрасчет, ЛК же хозрасч. услуги не оплачивает, для УЗИ ЛК поставляет гель, больше никаких затратных материалов там не надо. Вот такая ситуация.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя expert   
sirenaДата: Чт, 26.09.2013, 12:45:42 | Сообщение # 512
Генерал-лейтенант
Сообщений: 687
Репутация: 239
Награды: 25

Украина, Житомир
Цитата (medina)
Почему жителям Житомира не делают УЗИ щитовидки (На счет других органов не знаю) в диагностическом центре по ликарняной кассе, а посылают в свою поликлиннику ?


medina, принцип работы ЛК такой, что если какую-то услугу пациент может получить бесплатно, т.е. она предоставляется в каком-либо медучреждении города, то ЛК не заключает договоров и не компенсирует пациентам эту же услугу, но сделанную платно, вне зависимости от стоимости и вне зависимости, где она была сделана.
Такой подход, на мой взгляд, очень удобен с точки зрения экономии, ведь ЛК не ручается перед пациентом ни за качество обследования, ни за качество лечения.


Сообщение отредактировал sirena - Чт, 26.09.2013, 12:51:22
Offline (Украина)  
  Блог пользователя sirena   
expertДата: Пт, 04.10.2013, 09:57:22 | Сообщение # 513
Генерал-майор
Сообщений: 318
Репутация: 13
Награды: 8

Украина, житомир
Цитата (sirena)
принцип работы ЛК такой, что если какую-то услугу пациент может получить бесплатно, т.е. она предоставляется в каком-либо медучреждении города, то ЛК не заключает договоров и не компенсирует пациентам эту же услугу, но сделанную платно, вне зависимости от стоимости и вне зависимости, где она была сделана.
Сирена, читайте наше Положення, если Вы имеете ввиду УЗИ, то как услугу ЛК это нигде не оплачивает - ни по хозрасчету в бюджетных учрежд., ни в частных, ЛК обеспечивает расходные материалы для обследований согласно перечня, в частности для УЗИ - гель, для рентгена- пленку, для ЭКГ-бумагу, для анализов - реактивы и т.д.
Цитата (sirena)
ведь ЛК не ручается перед пациентом ни за качество обследования, ни за качество лечения.

За качество отвечает тот, кто непосредственно этим занимается. 
Функции ЛК -http://likkasa.com.ua/?p=288

К информации членов ЛК :
1.С понедельника(с 7 октября) в поликлинике областной больницы начинает работать закупленный ЛК современный литотриптор немецкой фирмы Дорнье, для членов ЛК литотрипсия будет полностью за счет ЛК.
2.Принято решение провести вакцинацию от гриппа членам ЛК (тем, кто желает) за счет ЛК, как в прошлом году. Когда будет закуплена и поставлена в прививочные кабинеты вакцина, будет обьявлено, прививки проводится будут.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя expert   
sirenaДата: Пт, 04.10.2013, 16:54:24 | Сообщение # 514
Генерал-лейтенант
Сообщений: 687
Репутация: 239
Награды: 25

Украина, Житомир
Цитата (expert)
Сирена, читайте наше Положення

 
Спасибо, я читала. Когда была на КТ в "Эксперте" специально уточнила по поводу УЗИ. Никакие расходники ликарняна касса не покрывает. И вот что интересно - скидка по ликарняной кассе на КТ 250 грн. - это что, пленка столько стОит?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя sirena   
expertДата: Пт, 11.10.2013, 14:25:22 | Сообщение # 515
Генерал-майор
Сообщений: 318
Репутация: 13
Награды: 8

Украина, житомир
Сирена, "Эксперт" - частная фирма, ЛК обеспечивает гелем для УЗИ аппараты в  комунальных больницах и поликлиниках, в частных - частично только КТ и МРТ

 
Витрати на проведення комп’ютерної томографії (КТ) компенсуються у розмірі 50% від вартості обстеження в комунальних закладах охорони здоров’я.

Витрати при обстеженні методом магнітно-резонансної томографії (МРТ) компенсуються в розмірі 250 грн. незалежно від місця проведення обстеження.

Скорей всего Вы были на МРТ, если платили на 250 грн. меньше, такую сумму проплачивает ЛК при МРТ . Почему именно 250 грн.? Так решило Правление ЛК, на то время это была сумма годичной суммы взносов по ЛК.

Добавлено (11 Октябрь 2013, 14:25:22)
---------------------------------------------
Информация для членов ЛК по прививкам от гриппа:

С понедельника (14 октября) начинается развоз вакцины Ваксигрип (Франция) по поликлиникам города Житомира и  области. Члены ЛК (в том числе, и дети), которые хотят привиться от гриппа должны обратиться в прививочные кабинеты поликлиник по месту жительства, с собой иметь карточку члена ЛК.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя expert   
ВеснушкаДата: Пт, 11.10.2013, 19:22:01 | Сообщение # 516
Полковник
Сообщений: 152
Репутация: 25
Награды: 1

Украина, Житомир
Прививки бесплатно по ЛК?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Веснушка   
expertДата: Вс, 13.10.2013, 10:03:39 | Сообщение # 517
Генерал-майор
Сообщений: 318
Репутация: 13
Награды: 8

Украина, житомир
Веснушка! Прививки для членов ЛК - за счет ЛК (люди платят взносы в ЛК ежемесячно: взрослый - 25 грн., дети (независимо от количества в семье) - 10 грн., студенты - 15 грн.)
Offline (Украина)  
  Блог пользователя expert   
ЗлобныйДата: Вс, 13.10.2013, 12:06:22 | Сообщение # 518
Рядовой
Сообщений: 7
Репутация: 2
Награды: 2

Украина, Житомир
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Злобный   
expertДата: Пт, 18.10.2013, 12:34:31 | Сообщение # 519
Генерал-майор
Сообщений: 318
Репутация: 13
Награды: 8

Украина, житомир
Информация:
Литотриптор, закупленный ЛК, уже работает, вчера проведена литотрипсия  4 пациентам. Для членов ЛК - за счет ЛК. Для других пациентов стоимость -1500 грн.

Добавлено (18 Октябрь 2013, 12:34:31)
---------------------------------------------
Вакцина от гриппа "Ваксигрип" (Франция) уже завезена в прививочные кабинеты поликлиник города и области, желающие привиться члены ЛК (дети также) могут идти и получать прививки от гриппа.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя expert   
ЗлобныйДата: Пн, 21.10.2013, 11:34:28 | Сообщение # 520
Рядовой
Сообщений: 7
Репутация: 2
Награды: 2

Украина, Житомир

Лікарняна каса для мене – вірний помічник

Члени Лікарняних кас – це люди, які завчасно потурбувалися про своє здоров’я, крім того, вони заощаджують щодня чималі кошти. За час свого існування Лікарняні каси стали потужним джерелом позабюджетного фінансування медичної галузі. Ці благодійні організації є прообразом добровільної форми медичного страхування та сприяють цільовому й ефективному використанню ресурсів. «Лікарняна каса Житомирської області» – найпотужніша в Україні, адже об′єднує понад 200 тисяч Житомирщини. На адресу благодійної організації постійно надходять листи вдячності, лунають дзвінки, люди говорять про реальну допомогу від ЛК. Думаю, що не варто говорити про те, що найдієвіша реклама – це самі пацієнти – члени ЛК.
Галина Григорівна Мартенчук з Лікарняною касою з перших днів діяльності цієї організації. «Для людини, яка має хронічні захворювання, каса – єдиний вихід у цій ситуації. Про що тут говорити, якщо лише одні обстеження «впадають» у значну копійчину. З 25 вересня по 9 жовтня я проходила лікування в обласній клінічній лікарні ім.О.Ф.Гербачевського в нефрологічному відділенні. Каса завжди підтримує мене, лише цього разу за рахунок ЛК я отримала ліків майже на 6 тисяч гривень. Що тут і казати, Лікарняна каса для мене – вірний помічник. Хочу подякувати завідуючій нефрологічного відділення обласної клінічної лікарні – Аллі Петрівні Біляс, золота людина, справжній професіонал. Та, звичайно, велика вдячність усім медсестрам, які були поряд зі мною протягом усього лікування. А працівникам Лікарняної каси – терпіння та витримки, ваша благородна справа ніколи не залишиться поза увагою».
Тож не марнуйте свого часу на роздуми і складні дилеми. Вірне рішення не завжди легко прийняти, проте діяти треба. Ніхто з нас не знає, що може бути з нами завтра, через тиждень чи за 10 хвилин. Хвороби завжди з’являються несподівано, тому перебування в ЛК завжди є гарантією захисту від непередбачуваних витрат. Членами ЛК можуть стати всі громадяни, які досягли 18 років (розмір внеску 25 грн.). Передбачено і сімейне членство: діти віком до 18 років користуються правом членства в ЛК при перебуванні одного з батьків (додатково за всіх дітей сплачується лише 10 грн.).
Підприємства, установи, організації незалежно від форм власності можуть виступити колективними членами ЛК. При цьому підприємства можуть взяти на себе сплату частини внесків своїх співробітників. Через 3 місяці після щомісячної сплати членських внесків видається посвідчення члена ЛК. Додаткову інформацію можна отримати цілодобово за телефоном (0412)55 – 49- 50 або (067)411-14-51 (з питань вступу та сплати) та 067-411-30-93 ( з медичних питань). Тож ми чекаємо на Вас, прийміть правильне рішення!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Злобный   
VIPinkognitoДата: Вт, 22.10.2013, 12:59:45 | Сообщение # 521
Сержант
Сообщений: 25
Репутация: 8
Награды: 1

Украина, Житомир
Спасибі вам усім за нелегку та таку потрібну працю!
Щирі слова вдячності хочу адресувати благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області», в якій я з родиною із часу заснування . Я працюю медичним працівником в Олевську, тому ми всією громадою вирішили підтримати касу ще тоді, коли вона тільки розпочинала свою діяльність. Що і хто б там не казав, але я точно знаю, що Лікарняна каса допомагає і завжди готова прийти на виручку у скрутну хвилину. Я доволі часто хворію, лікуюся як стаціонарно, так і амбулаторно, що, до речі, дуже зручно. В липні місяці я знову потрапила до лікарні, цього разу - до обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського, в урологічне відділення. Пізніше мене прооперували, думаю, що не варто говорити про вартість операцій в нашій країні. Скажу лише, що каса допомогла мені ліками на суму більше за три тисячі гривень, що для мене було дуже суттєвим моментом. І я ще раз впевнилася у тому, що багато років тому зробила абсолютно вірний крок, долучившись до Лікарняної каси. Слова вдячності адресую завідуючому урологічним відділенням Сидорчуку А.Ф., моєму лікарю Пріору С.П. та всім медичним працівникам відділення, починаючи зі старшої медичної сестри. Особлива подяка лікарю-експерту ЛК – Валентині Борисівні Грубій, яка надзвичайно чуйна та професійна людина. А колективу Лікарняної каси – безмежна подяка за ваші чуйні та відкриті серця, турботу, професіоналізм. Спасибі вам усім за нелегку та таку потрібну працю!

З повагою,

Раїса Василівна Стужук,

Олевський район
Offline (Украина)  
  Блог пользователя VIPinkognito   
expertДата: Ср, 23.10.2013, 11:28:46 | Сообщение # 522
Генерал-майор
Сообщений: 318
Репутация: 13
Награды: 8

Украина, житомир
Шановні члени благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області»! Повідомляємо,що Ви можете за рахунок ЛК зробити щеплення проти грипу вакциною «Ваксігрип»
(виробництво Франція) у щеплювальних кабінетах медичних закладів за місцем
проживання. При собі мати квиток члена ЛК та документ, що засвідчує особу. Виконавча дирекція БО«ЛКЖО»
Offline (Украина)  
  Блог пользователя expert   
ВеснушкаДата: Ср, 23.10.2013, 12:06:47 | Сообщение # 523
Полковник
Сообщений: 152
Репутация: 25
Награды: 1

Украина, Житомир
Цитата expert ()
При собі мати квиток члена ЛК та документ, що засвідчує особу.
В прививочном имеют право требовать- талон флюорографии, осмотр гинеколога и терапевта?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Веснушка   
grungecatДата: Ср, 23.10.2013, 13:07:29 | Сообщение # 524
Кошка
Сообщений: 1340
Репутация: 289
Награды: 104

Украина, Житомир
Цитата Веснушка ()
В прививочном имеют право требовать- талон флюорографии, осмотр гинеколога и терапевта?
Ну, флюорографию и осмотр гинеколога на осмотре у любого врача требуют. А осмотр терапевта разве перед прививкой можно игнорировать?


Сообщение отредактировал grungecat - Ср, 23.10.2013, 13:08:23
Offline (Украина)  
  Блог пользователя grungecat   
ВеснушкаДата: Ср, 23.10.2013, 15:13:25 | Сообщение # 525
Полковник
Сообщений: 152
Репутация: 25
Награды: 1

Украина, Житомир
Я знаю, вот хотелось бы что бы expert всё же написал помимо книжечки ЛК и паспорта , что нужно еще иметь при себе для прививки от гриппа.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Веснушка   
Форум Житомира » город Житомир » Житомир, новости » Як ви оцінюєте роботу Лікарняної каси в Житомирі?
Поиск: