Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, Sandra  
Форум Житомира » город Житомир » Люди, поиск друзей » Нужна помощь (Подписаться под открытым письмом)
Нужна помощь
АнгелДата: Вт, 25.01.2011, 20:58:03 | Сообщение # 1
Полковник
Сообщений: 189
Репутация: 63
Награды: 11

Украина, Житомир
Відкритий лист до Президента України щодо ситуації, яка складається навколо будівництва нового Центру дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку

Більше п'ятнадцяти відомих українців, діячів культури та мистецтва і громадських діячів підписалися під відкритим листом до Президента України щодо ситуації, яка складається навколо будівництва нового Центру дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку.
Ініціативна група просить не залишитися осторонь: приєднатися до тих, що підписалися, допомогти розмістити лист у ЗМІ, розповсюдити через знайомих та соціальні мережі.
Це потрібно зробити терміново - оскільки доля Центру вирішується завтра.
Підписатися під листом можна тут - http://www.donor.org.ua/index.php?module=arnews&act=show&c=1&id=8397
Публікуємо повний текст листа і додаємо документацію:
Медичне завдання на будівництво нових корпусів лікарні ОХМАДИТ:

титульний лист
основна частина
останній лист із підписами

ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ

ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРУ УКРАЇНИ

Шановний Вікторе Федоровичу!

Шановний Миколо Яновичу!

Від імені дітей та батьків Центру просимо Вас взяти під Ваш особистий та пильний контроль ситуацію, яка складається навколо будівництва на базі Національної багатопрофільної лікарні ОХМАТДИТ сучасного Центру дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку (надалі - Центру).

Щороку онкодіагнози ставлять близько 2000-м дітей, і 10-12 відсоткам з них життя може врятувати тільки пересадка кісткового мозку. Вже двадцятий рік, лікарі, онкохворі діти, їх батьки, благодійники та волонтери прагнуть будівництва сучасного Центру онкогематології та трансплантації кісткового мозку. Але, на жаль, Україна залишається єдиною, крім Албанії та Молдови, європейською країною, в якій досі не створено власної достатньої бази та умов для трансплантації кісткового мозку всім дітям, які потребують такого лікування.

У Німеччині, наприклад, таких трансплантаційних центрів пересадки кісткового мозку світового рівня - 38 (та додатково ще 98 трансплантаційних відділень), в Польщі - 17, Чехії - 10, у Росії - 4. У Білорусії вже десять років функціонує республіканський центр на 180 ліжок, де роблять трансплантації в тому числі й багатьом українським дітям. Мінімальна ціна трансплантації для українця - 200 тис. дол. в Білорусії, Ізраїлі та Росії, 300 тис. євро - у Німеччині. Українська держава та благодійники витрачають величезні кошти на оплату таких трансплантацій за кордоном. За інформацією прес-служби МОЗу, у 2010 році тільки державою витрачено майже 17 млн. грн. А за інформацією громадських організацій також на благодійні кошти за останні кілька років за кордоном оплачено трансплантації кісткового мозку українським дітям на загальну суму більше 5 млн. євро.

Найприкріше те, що такими значними сумами, які з величезними труднощами збираються усіма можливими шляхами серед простих українців, фінансуються закордонні клініки. Позаяк в Україні мінімально 200-250 дітей щорічно потребують трансплантації кісткового мозку. Лікарі, батьки та громадськість покладали величезні надії на скоріше вирішення питання будівництва Центру після видання наказу МОЗу № 460-АДМ від 23.11.2010 «Про створення робочої групи та підготовку необхідних документів для реалізації проектів модернізації НДСЛ ОХМАТДИТ, де передбачалося будівництво Центру за дійсно світовими стандартами.

Але нам стало відомо, що 26 січня 2011 року Кабінету Міністрів буде представлено нове Медичне завдання на будівництво нового корпусу лікарні, в котрому повинні поміститися сімнадцять(!!) відділень ОХМАТДИТу. Це призведе до скорочення в середньому понад 40% ліжок для важкохворих дітей, в одному корпусі повинні будуть поміститися: «0-й - діагностичне відділення з кабінетами радіоізотопної діагностики, логістика, технологічні приміщення, приміщення для лінійних прискорювачів, кріобанк для зберігання трансплантатів стовбурових гемопоетичних клітин у рідкому азоті; 1-й поверх - приймальне відділення, гардероб для відвідувачів, реєстратура, архів, експрес-лабораторія, лабораторія імуногістохімічних досліджень, адміністративні приміщення, навчальна аудиторія з методичним кабінетом, конференц - зала на 150 місць, сенсорна кімната; 2-й поверх - відділення ургентної хірургії з ліжками гнійної хірургії (30 ліжок), відділення торако-абдомінальної хірургії з трансплантаційними ліжками (30 ліжок); 3-й поверх - центр вад розвитку новонароджених (30 ліжок), ЛОР-відділення з ліжками щелепно-лицьової хірургії (30 ліжок); 4-й поверх - відділення дитячої ортопедії травматології і мікрохірургії (30 ліжок), відділення дитячої офтальмології з нейрохірургічними і нейроонкохірургічними ліжками (30 ліжок); 5-й поверх - неврологічне відділення (30 ліжок), педіатричне відділення для дітей молодшого віку (30 інфекційно-боксованих ліжок), педіатричне відділення для дітей старшого віку з ліжками пульмонологічними, алергологічними, кардіологічними, нефрологічними та генетичних захворювань (30 ліжок); 6-й поверх - центр дитячої онкології, гематології і трансплантації кісткового мозку (40 ліжок), а саме відділення онкології на 15 ліжок та відділення інтенсивної хіміотерапії і трансплантації кісткового мозку на 25 ліжок, відділення трансфузіології і референс-лабораторія з лабораторної діагностики онкогематологічних захворювань з відділом тканинного типування (донорів кісткового мозку); 7-й поверх - операційне відділення, анестезіологічне відділення та відділення інтенсивної терапії (21 ліжко); 8 поверх - технологічний (системи вентиляції та клімат-контролю)».

І звичайно про Республіканський сучасний Центр онкогематології та трансплантації кісткового мозку мова вже не йде. Навпаки, цим медичним завданням значно скорочується кількість ліжок, відведених під Центр: з 70-ти, які приймають дітей зі всієї України у теперішній будівлі 1939 року будівництва Центру ДОГ і ТКМ, до 25 у новому. І це при тому, що зараз наявні сімдесят ліжок, постійно переповнені, через що часто неможливо госпіталізувати до Центру пацієнтів, які цього негайно потребують.

Вважаємо, що такі наміри МОЗ не відповідають заявленій Наказом цілі «забезпечити максимальний рівень охоплення сучасною діагностикою та адекватним лікування, в т.ч. і відповідне обстеження для ТКМ, онкологічних та гематологічних захворювань у дітей в Центрі». Але завдання на будівництво вже підписане Міністром охорони здоров'я України, Ємцем І.М. Це Медичне завдання перекреслює майбутнє Центру онкогематології та трансплантації кісткового мозку. Ми просимо приділити найпильнішу увагу до процесу проектування та будівництва Центру дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку, з тим щоби забезпечити його максимальну відповідність світовим стандартам та потребам хворих дітей України! Просимо забезпечити послідовність рішень уряду з тим, щоб рятувати життя наших дітей, які напряму залежать від умов лікування цієї складної але виліковної хвороби! Копія медичного завдання на будівництво за підписом Міністра охорони здоров'я додається.

З повагою,
1. Народна артистка України Руслана Лижичко
2. Заслужений діяч мистецтв України Олександр Ксенофонтов
3. Народна артистка України Ані Лорак
4. Народна артистка України Марічка Бурмака
5. Народна артистка України Наталія Могилевська
6. Заслужений артист України Анатолій Гнатюк
7. Заслужена артистка України Лариса Руснак
8. Заслужений артист України, лідер гурту «Плач Єремії», Тарас Чубай
9. Лауреат Національної телевізійної премії «Телетріумф-2010» Костянтин Грубич
10. Директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Малкович І.А.
11. Телевізійна ведуча Снєжана Єгорова
12. Телевізійний ведучий Антін Мухарський
13. Телевізійна ведуча Марія Єфросиніна
14. Заслужений лікар України Донська С.Б
15. Заслужений лікар України Рижак О.А.
Члени Опікунської ради Центру ДОГ і ТКМ НДСЛ «ОХМАТДИТ»:
16. Корчинська О.А.
17. Мацібох О.Г.
18. Бахтіярова Д.О.
19. Зборовський В.А.
20. Соломко Ірина, оглядач журналу Корреспондент
21. Царенко Олена Миколаївна Національна Телекомпанія України, журналіст
22. Козловська Наталія Ярославівна, маркетинг-директор "Телебіржі", волонтер фонду допомоги онкохво
23. Мохорт Наталія Анатоліївна
24. Наталія Лигачова, Телекритика
25. Князев Надія Михайлівна
26. Ковтун Олена Олексіївна, НТКУ
27. Демченко Катерина товарознавець
28. Васильєв Володимир, М1
29. Ольга Герасим"юк, телепродюсер, народний депутат
30. Мудренко Марія Володимирівна, прес-секретар Асоціації автовиробників України "Укравтопром"
31. Машинцев Шгор Борисович
32. Брусиловский Александр Борисович, администратор сайта www.donor.org.ua, помощи онкобольным детям

Уже есть почти тысяча подписей, поддержите пожалуйста!



Сообщение отредактировал Ангел - Вт, 25.01.2011, 21:00:30
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Ангел   
Форум Житомира » город Житомир » Люди, поиск друзей » Нужна помощь (Подписаться под открытым письмом)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: