Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2006 » Сентябрь » 19 » 16:06:25

Житомирские активисты потребовали убрать памятник Ленину с Соборного майдана

19.09.2006, 10:52:24 8334 0
Житомирские активисты потребовали убрать памятник Ленину с Соборного майдана

В Житомире активисты националистических организаций требуют уничтожения коммунистических памятников и переименования улиц.

Сегодня представители партии «ВО Свобода» и общества «Просвита» на главной площади города устроили агитационную акцию под лозунгами «Чтоб и не воняло бандитским большевистским духом в Украине», «Ленин – международный террорист номер один», «Палачу Украины не место в Житомире» и «Президент, защити язык от уничтожителей!».

Организаторы акции потребовали снести памятник Ленину на Соборной площади.

«Если он кому-нибудь нужен, то пусть забирают и ставят у себя во дворе», – предложил глава областного отделения «Просвиты» Святослав Васильчук.

Напомним, что это – не первая подобная акция в Житомире. Ранее активисты «Свободы» и «Просвиты» неоднократно отсылали в городскую мэрию письма со своими требованиями, однако, как утверждают националисты, власть выполнять требования отказывается.

Приводим вашему вниманию заявление поданное националистическими партиями Житомира губернатору Житомирской области в прошлом году.
 


Голові ОДА
Жебрівському П.І.

Заява.

Ми, українці, звертаємось до Вас, як голови Житомирської ОДА . В серпні 2005 р. На зборах керівників громадських та політичних організацій під час створення громадської ради при ОДА , керівники Житомирських обласних громадських та політичних організацій : Козацьке Товариство "Поліська Січ", В.О. "Свобода", НРУ за єдність, "Пора", підняли питання про демонтаж пам'ятника В.Леніну, який розташований на майдані Соборному в м. Житомирі, ( за рішенням облвиконкому від 06.09.76р. за № 388 ) і стоїть на обліку в ОДА , як твір монументального мистецтва високохудожнього значення (автори М.К. Вронський та О.П. Олійник).

Хочемо Вам, Павле Івановичу, нагадати, що більшовицький диктатор В.Ленін віддав наказ у 1917 році про знищення Української Народної Республіки і послав червоні війська в Україну. Наслідки відомі : в 1920 році Українську державу було знищено.

В.Ленін був також ініціатором голодомору 1922-1923 років, в якому виморено голодом майже три мільйони українців. Він творець концтаборів і холокосту над українцями.

Пам'ятник В.Леніну є символом злочинної більшовицької влади, яка нищила Українську націю впродовж 74 років.

Пане голово ! Ви маєте можливість також завітати на майдан Соборний в м. Житомирі і подивитися, як багато Ваших перефарбованих у помаранчеве чиновників по вихідних приводять до цього пам'ятника своїх одружених дітей і покладають до нього квіти.

Пам'ятнику кату України не місце в Житомирі!

Вимагаємо: зняти з обліку пам'ятник В. Леніну, як твір монументального мистецтва високохудожнього значення.

Керівники Житомирських обласних організацій :
ВО Свобода
Коцюбинський Руслан
" Просвіта"
Васильчук Святослав
НРУ за єдність
Івахно Борис
Конгрес Українських Націоналістів
Крук Микола
Козацьке Товариство " Поліська Січ"
Шевчук Анатолій
Г.П. "Пора"
Лукашевич Володимир
В.О." Тризуб" ім. С. Бандери
Дібров Володимир
РГ РУНВіри "Оріяни"
Гнатюк Андрій
Молода "Просвіта"
Здорик Роман
УРП "Собор"
Дехтіевський В'ячеслав
ОУН.
Прищепа Олександр

22.09.05

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: