Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2006 » Декабрь » 6 » 17:13:54

Cостоялась он-лайн интернет-конференция Житомирского городского председателя Веры Шелудченко

06.12.2006, 17:13:54 5151 0
Cостоялась он-лайн интернет-конференция Житомирского городского председателя Веры Шелудченко

Сегодня, 6 декабря 2006 года с 14.00 до 16.00 на веб-ресурсе «Интернет-конференции в реальном времени» состоялась он-лайн интернет-конференция Житомирского городского председателя Веры Шелудченко.

Интернет-конференция прошла по теме: Какой должна быть модель деления полномочий между центром, областями и городами Украины?.

Материалы Интернет-конференций сохраняются в архиве сайта. Интернет пользователи задали Вере Шелудченко 30 вопросов, из которых мы отобрали, на наш взгляд найболее интересные.

Предоставляем их вашему вниманию:

Пані Віро, розкажіть, будь ласка, про нинішню структуру міського бюджета.
Поясніть, звідки, все-таки, виплачуються зарплати працівникам шкіл, лікарям та ін. - з держ. чи міського бюджету? Чи діють у Житомирі місцеві податки? Які? Спасибі за відповідь!    04.12.2006 15:22

Міський бюджет складається із загального та спеціального фондів. В свою чергу до загального фонду належать власні доходи(податки та збори) та трансферти з державного бюджету (дотація та субвенція), які сягають 34 відсотки доходів загального фонду.
Оскільки, місто є дотаційним на фінансування заробітної плати освітянам та лікарям використовуються кошти з міського бюджету не тільки податків, а й дотації, що надходить з Державного бюджету.
Що стосується місцевих податків вони діють на території міста з середини 90 років. Але вже неодноразово удосконалювались ставки, порядок та механізм їх справляння.
На сьогоднішній день діють наступні місцеві податки та збори: комунальний податок, ринковий збір, податок з реклами, збір за паркування автотранспорту, збір за видачу дозволу на розміщення об»єктів торгівлі, збір з власників собак, збір за видачу ордера.

_________________________________

Шановна пані Віро, скажіть будь-ласка коли Ви виконаєте свою обіцянку по наведенню порядку по вул. Хлібній, дякую.    04.12.2006 22:19

З метою впорядкування стихійної торгівлі на вулицях і майданах міста та заборони торгівлі у невстановлених місцях в т.ч. по вул Хлібній в червні 2006 року розроблено та затверджено план заходів.
З торгуючими проведена роз'яснювальна робота щодо припинення торгівлі у невстановлених місцях, зокрема по вулиці Хлібній та переміщення для організації торгівлі автозапчастинами на територію авторинку по вул. М.Рибалка,42, ринок „Київський” по вул. Київській, 99 та інші ринки міста де є вільні місця. Для організації торгівлі зернопродуктами на території Житнього ринку виділене окреме місце.
Крім того, для торгівлі непродовольчими товарами по вул. Домбровського, 25-а облаштовані тимчасові торговельні місця. Частина підприємців, які здійснюють торгівлю по вул. Хлібній звернулися у виконком з заявами та прийняли участь в жеребкуванні торговельних місць по вул. Домбровського, 25-а.
В даний час суб'єкти підприємницької діяльності звернулись з позовною заявою до суду щодо скасування рішення, яким обумовлено звільнення від об'єктів дрібно роздрібної мережі центральної частини міста. На період розгляду позовної заяви дія рішення призупинена, але робота по впорядкуванню стихійної торгівлі в місті продовжується.

_________________________________

Як міський голова, ви вважаєте, що пам`ятник Леніну потрібен в центрі міста? Ваше відношення до назв вулиць (Щорса, Котовського і т.д.)?    04.12.2006 22:38

Потрібен чи не потрібен пам'ятник в центрі міста повинна вирішити міська громада через опитування. Я взагалі не прихильник руйнувати будь-які пам'ятники, тому що вони є відображенням нашої складної історії. Як відомо в багатьох країнах стоять пам'ятники їх завойовників і диктаторів. Це історичне минуле і воно має право на існування.
Я думаю що мешканці міста Житомира вже звикли до цієї назви і хай мешканці вулиці самі вирішують чи потрбно змінювати назву вулиці.

_________________________________

Шановна пані голово! Вашого попередника, колишнього Житомирського мера Боровкова нині притягнуто до кримінальної відповідальності за розкрадання кредитних коштів. Чи знали Ви про його нечистоплотність, коли боролися з ним на виборах? Як Ви взагалі ставитеся до подібних фактів, які постійно мають місце то в одному місті, то в іншому. Мерів ловлять на хабарях. Це ж ганьба. Чи не думаєте Ви, що такі випадки мають розглядатися на Асоціації міст України, де їм має даватися публічна оцінка, чи на великих зборах громади, чи деінде?    05.12.2006 12:06

Винен чи невинен пан Буравков повинен встановити суд. Коли була передвиборча компанія я закликала всіх кандидатів не використовувати брудні технології. Мешканці міста Житомира мали обрати мера на підставі його передвиборчої програми та особистого ставлення до кандидата. Угоду про чесні вибори підписали тільки 9 із 17 кандидатів на посаду міського голови.
До факту хабарництва ставлюсь негативно.
За звичай оцінка роботи мера дається тоді, коли він вже не працює мером, а громадська дається громадою на побутовому рівні.
Дякуємо Вам за пропозицію. Я запропоную Асоціації міст розглянути це питання на одному з її засідань.

_________________________________

Шановна Віро Тимофіївно, чи буде в нашому місті створена футбольна команда і що буде з центральним стадіоном міста? Як ви плануєте вирішувати дану проблему. Чи то для Вас не є проблемою?    05.12.2006 21:06

Сьогодні в нашому місті не один стадіон не належить до комунальної вланості міста. В даний час ми обговорюємо з обласною радою питання передачі в комунальну власність міста стадіону «Спартак» - спочатку візьмемо стадіон, а потім займемось створенням футбольної команди.

_________________________________

Шановна пані Віро! Як Ви ставитеся до можливості стажування молоді в органах місцевої влади? Які Ваші враження від українсько-польського конгресу молоді? Чи перспективне для Житомира це починання? Вдячна за відповідь!    06.12.2006 11:15

В Житомирі функціонує школа місцевого самоврядування і на відкритті нового учбового року, я пообіцяла, що вони будуть проходити стажування в органах місцевого самоврядування і свого слова дотримую.
Особисто я не брала участі в цьому заході, але я вважаю, що це перспективне починання для міста Житомира.

_________________________________

Дайте, будь ласка, відповідь, за що громадяни повинні платити такі баснословні суми до КВЖРЕПів, якщо не проводиться будь-яка робота з боку останніх. Наприклад КВЖРЕП-12 окрім вивозу сміття 1 раз в тиждень, не працює зовсім. На яких підставах виставляються такі рахунки, надайте послуги, за які виставляються рахунки, чому пересічний громадянин повинен платити за повітря? Дякую за відповідь.    06.12.2006 14:41

Якщо ЖЕУ не надає послуги, які записані в переліку вартості комунальних послуг, мешканці мають право скласти акт і звернутися в ЖЕУ для перерахунку вартості комунальних послуг. По ЖЕУ №12 вже було кілька звернень громадян, щодо його незадовільної роботи. На разі, розглядається питання відповідності займаній посаді начальника ЖЕУ №12. На даний час звільнено з посади шість керівників ЖЕУ.

_________________________________

Доброго дня! Можна отримати відповідь, чому на манументі "Слави" не горить вічний вогонь? Та чому в місті немає лавок і немає спеціально обладнаних місць для куріння?    06.12.2006 14:34

На монументі Слави вийшла з ладу газова горілка. Після її ремонту «Житомирський Облгаз» як приватна структура відмовився постачати газ як раніше безкоштовно. Оскільки в 2006 році в бюджеті не були предбачені кошти на оплату газу для монументу Слави, ми не можемо запалити цей вогонь, хоча переймаємось питанням збору благодійних коштів для відновлення подачі газу до монументу. З 1 січня 2007 рогку вогонь буде запалений.
За останні 3 місяці в місті було виставлено 30 лавок, а місця для куріння обладнаємо.

_________________________________

Питань дуже багато, але запитаю про наступне. Що робиться або планується зробити для впорядкування дорожнього руху міста, особливо на вулицях центра (односторонній рух, підземні переходи)? Також дуже турбує вантажний транзітний поток по вулицях Якіра-Котовського. Чи э плани по винесенню його за межі міста?    06.12.2006 14:47

В даний час є проект по вдосконаленню організації дорожньо-транспортного руху в м.Житомирі, вартість цього проект складає 45 млн.грн. Проект розрахований на 2006-2015 роки. Реконструкація буде розпочата з центральної частини вул.Московської, яка буде розширена на 5 метрів, щоб місце парковки автомобілів не заважало руху транспорту, а на тротуарі буде виконано благоустрій, що дасть можливість докорінно змінити обличчя вулиці. Наступним кроком буде реконструкція майдану Соборного, вул.Театральної, вул. Адмірала Щасного і т.д. В цьому проекті також передбачено перенесення вантажно-транзитного потоку за межі міста по вулиці Ватутіна.

_________________________________

Розкажіть, будь-ласка, як Ви проводитие вільний від роботи час. Дякую.    06.12.2006 11:02

Робочий день починається о 7.00 а зкінчується о 20.00, тому вільного часу не залишається. А в вихідний день, як і всі інші господині, займаюся домашнім господарством.


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: