Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2007 » Март » 5 » 15:51:34

Итоги программы "Год защиты ребенка" подведут в Житомире вместе с президентом

05.03.2007, 15:51:34 5062 0
Итоги программы

13 березня 2007 року у м. Житомирі буде проведена Всеукраїнська нарада за участю Президента України Віктора Ющенка «З любов’ю та турботою до дітей», на якої буде підведено підсумки 2006 року - Року захисту прав дитини.

В нараді візьмуть участь самі діти – активні учасники всеукраїнських громадських дитячих організацій, Віце-прем’єр-міністр України Дмитро Табачник, члени Уряду, голови обласних державних адміністрацій, заступники голів з гуманітарних питань, міські голови міст обласного значення, керівники структурних підрозділів органів виконавчої влади, які опікуються дітьми.

Під час наради буде розглянуто результати виконання Указу Президента України від 29 листопада 2005 року «Про проведення в Україні у 2006 році Року захисту прав дитини», на виконання якого були спрямовано комплекс заходів по вирішенню першочергових проблем соціального захисту, підтримки і розвитку дітей. І в першу чергу тих дітей, які не мають батьків і потребують особливого захисту держави.

Головним пріоритетом Року було визначено впровадження сімейних форм виховання таких дітей. Такі форми виховання визначені міжнародною спільнотою, як найбільш ефективні при вирішенні проблеми соціального сирітства.

В 2006 році в Житомирській області було створено 10 дитячих будинків сімейного типу та 25 прийомних сімей, в які влаштовано 96 дітей. Також протягом року усиновлено майже 90 дітей, в сім'ї опікунів (піклувальників) влаштовано 530 дітей.

Тобто більш ніж 700 дітей отримали сім’ю і батьківську любов, а значить і кращу долю.

Всього в області створено 16 дитячих будинків сімейного типу та 37 прийомних сімей, в яких 147 вихованців із числа дітей без батьків.

Головним досягненням року голова Житомирської облдержадміністрації, екс-Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко вважає зміну ставлення суспільства до дитини, яка втратила батьків.

„Якщо оцінювати підсумки минулого року, то головним досягненням я вважаю зміну ставлення суспільства до дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, та до бездоглядних дітей. В 2006 було значно активізовано національне усиновлення – дітей почали приймати в сім’ї і ставитися до них, як до своїх рідних. Указом Президента України було визначено пріоритетом сімейні форми виховання і цей напрямок є правильним. Саме цього року багато людей дійсно прийняло ту думку, що чужих дітей не буває”, - зазначив Юрій Павленко.

Планами на 2007 в Житомирській області передбачено створити 10 дитячих будинків сімейного типу та 45 прийомних сімей, в які буде влаштовано понад 120 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

СПРАВКА: На Житомирщине проживает свыше 275 тысяч детей. Из них 3,5 тысячи имеют статус детей-сирот и детей, лишенных родительской заботы. Еще около 6 тыс. детей – это дети из кризисных, сложных семей.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: