Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2007 » Март » 30 » 13:50:15

Житомирский "Колорит" в Днепропетровске

30.03.2007, 13:50:15 13284 0
Житомирский

С 26 по 28 марта в г. Днепропетровск был проведен ІV Международный фестиваль-конкурс хореографических коллективов „Дніпроданс-2007".

Свое хореографическое искусство  от города Житомир демонстрировали и юные артисты – воспитанники образцового ансамбля народного танца „Колорит” Житомирского городского культурно спортивного центра по работе с подростками и населением по месту жительства.

Пишет Пресс служба Житомирского горсовета:
Високий виконавчий рівень, цікаві балетмейстерські роботи, оригінальні рішення постановки танців, різнобарв’я сценічних костюмів на фестивалі „Дніпроданс-2007” демонстрували представники дев’яти областей України та Росії, всього 14 хореографічних колективів з усіх куточків нашої країни. Були діти з міст: Дніпропетровська, Донецька, Керчі, Києва, Харкова, Луганська, Тернополя, Волновахи та Житомира.  Російську школу хореографії успішно показав колектив народного хореографічного ансамблю „Радість” з м. Бєлгорода.

Конкурс проводився в трьох вікових категоріях: діти до 10 років, до 13 років, і старші 14 років. Конкурсні номери охопили всі види хореографічного мистецтва, це і народний танець, і класична, і сучасна хореографія, і естрадні постановки.

Незалежне журі, а серед них  провідні хореографи з м. Рівного, Києва, Дніпропетровська, Вітебська (Білорусь), уважно переглянуло всі роботи і дало об’єктивну професійну оцінку кожному номеру, які отримали керівники колективів під час обговорення фестивальних результатів. Інтрига щодо визначення переможців фестивалю підтримувалася аж до початку гала-концерту.

Дитячий зразковий ансамбль народного танцю „Колорит”, керівники Світлана та Руслан Давидови,  відпрацював на фестивалі три номери: у  середній групі „Ой, ходила дівчина бережком...”(ІІІ місце) та в старшій –  італійську запальну „Тарантелу”  та болгарський танок (ІІ місце). Журі відмітило прекрасну постановку  та режисуру танців, високий рівень підготовленості наших юних танцюристів.

Найкращим був визнаний Шоу-балет „Аліска” з м. Керч, який був нагороджений дипломом володаря „Гран-прі” та цінним подарунком.

Слід відмітити гарну організацію позафестивальної роботи. Були всі умови побутові, для проведення вільного часу та додаткових репетицій. Колектив ансамблю зумів не лише себе показати та на людей подивитися під час фестивалю, а й познайомитися з історією та визначними місцями  прекрасного весняного Дніпропетровська.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: