Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2007 » Июль » 11 » 14:32:19

Цена на хлеб в Житомире будет расти!

11.07.2007, 14:32:19 4897 0
Цена на хлеб в Житомире будет расти!

Завдяки державним субвенціям хлібопідприємствам Житомирщини, в регіоні вдається стримувати ціни на так звані соціальні види хлібобулочних виробів. Проте як стверджує голова відділення антимонопольного комітету області виробники хліба працюють на межі рентабельності. На Житомирщині лише за офіційними прогнозами валовий збір зернових культур на 85 тисяч тон буде меншим ніж у минулому році.

Складні цьогорічні погодні умови в будь-якому разі вплинуть на урожайність зернових, проте це не означає що даний факт обов”язково позначиться на вартості хліба - так стверджує заступник начальника департаменту держкомрезерву України Іван Назарук "ціна закупівлі зерна тепер не фіксована, тому є підстави говорити що запасів вистачить для впливу на ринок".

І все ж про ціну на хліб з прогнозами на далеке майбутнє, принаймні до кінця року говорити тепер не береться жоден серйозний чиновник. Єдине чим втішають народ – подорожчання не відбудеться до нового врожаю – в цьому запевнив на останній прес-конференції заступник голови ОДА Сергій Тараненко.
 
Зерно нового врожаю чекати залишилось вже не довго, відтак за логікою- радіти немає підстав. Окрім того за словами голови відділення антимонопольного комітету області Олександра Безсмертного незважаючи на субвенції з державного бюджету хлібопідприємствам регіону, подорожчання борошна поставило останні ледве не на коліна.
 
Цьогорічний неврожай збігся з політичною напругою, відтак поки там на верху пани сваряться і ділять владу – у простого люду чуби тріщать. Кажуть невизначеність гірше за гірку правду. От так і живемо не знаючи що буде завтра.
   По матеріалам: Юрій Омельченко, Житомирська обласна держтелерадіокомпанія

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: