Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2007 » Июль » 12 » 11:24:20

Вера Шелудченко предложила Житомиру 3 проекта на сумму 67 млн. грн.

12.07.2007, 11:24:20 4458 0
Вера Шелудченко предложила Житомиру 3 проекта на сумму 67 млн. грн.

Три пілотних проекти на загальну суму 67 млн. гривень захистила Житомирський міський голова Віра Шелудченко минулого тижня у Міністерстві житлово-комунального господарства України.
 
Зокрема, це пілотний проект високоефективної системи теплопостачання м. Житомира.
 
За словами міського голови, реалізація такого проекту передбачає заміну неефективного теплогенеруючого обладнання, що дозволить за рахунок встановлення сучасних котлів з ККД 94% зменшити витрати газу на 3-5%; реконструкцію (капітальний ремонт) теплових мереж із високоефективною теплоізоляцією; впровадження децентралізації теплопостачання на базі реконструкції існуючих ЦТП під котельні та, в свою чергу, виведення з експлуатації тепломережі великої протяжності з відповідними втратами на ній тепла, а також впровадження альтернативних видів палива.
 
“Для впровадження запропонованого проекту, на першому етапі (2008 р), загальний обсяг фінансування складає 56,8 млн., з них просимо з держбюджету 19,9 млн.грн., спів фінансування міста – 5,68 млн. грн., кошти інвесторів або пільгові кредити 31,22 млн. грн.” – зазначила Віра Шелудченко.
 
Вона також додала, що в результаті  впровадження проекту втрати в тепломережах зменшаться до 4%, зниження собівартості теплової енергії у місті на першому етапі 9,4%.
 

 
Наступний пілотний проект, який знайшов схвалення у конкурсної комісії – “Комплексна система поводження з твердими побутовими відходами у м. Житомирі”.  Впровадження проекту передбачає роздільне збирання ТПВ, придбання контейнерів різного кольору з відповідними позначками, поділ сміттєвозів на групи в залежності від виду їх відходів, будівництво 1-ої та 2-ої ліній сміттєсортувальної станції для відбору з потоку відходів  для вторинної переробки сировини (папір, полімери, скло).
 
У проекті зазначено, що після сортування сміття, залишок для захоронення буде становити близько 30%.
 
“Відбудеться створення 80-100 нових робочих місць, а економія коштів, яка буде отримана в результаті переробки ТПВ сміттєсортувальною станцією, буде направлена на зменшення тарифів для населення міста за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій” – розповідає міський голова.
 
Участь держави у даному проекті становить 30% (6 млн. грн.), з бюджету міста буде виділено 20% коштів, решта – дольова участь інвестора.
 

 
Третій пілотний проект – “Реформування системи управління житлово-комунального господарства шляхом створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків в місті Житомирі”.
 
У результаті впровадження заходів проекту по створенню 10 нових ОСББ у мікрорайоні “Польова” у Житомирі очікується: ефективне використання коштів, що надходять від власників квартир, поліпшення стану наявного житлового фонду, зменшення витрат міського бюджету на проведення капітальних ремонтів житлових будинків міста (це близько півмільйона гривень в рік). На реалізацію цього проекту з державного бюджету очікується субвенція на суму 4 145 100 гривень.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: