Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2007 » Сентябрь » 10 » 12:22:48

Виктор Развадовский помог Миропольской больнице. ФОТО

10.09.2007, 12:22:48 6903 0
Виктор Развадовский помог Миропольской больнице. ФОТО

У день святкування ювілею Миропільської дільничої лікарні, лікарі вітали своїх колег, дякували меценатам та бідкалися через проблеми, яких вистачає у лікарні.

105 років тому своїх перших пацієнтів почала приймати Миропільська дільнича лікарня. У цьому медичному закладі спочатку було 10 ліжок і щоденно хворих лікували лише два лікаря.

"Сьогодення Миропільської  дільничої лікарні виглядає не зовсім безхмарним”, - каже головний лікар Володимир Русаловський. За його словами понад 70% обладнання лікарні уже давно "дихає на ладан”. Потребує капітального ремонту і старий корпус цього медзакладу. Володимир Леонідович розповідає, що у відновленому приміщенні можна було б розмістити дезкамеру, архів, обладнати декілька палат для денного перебування хворих та відкрити нову дитячу консультацію. Реалізація цих планів обійдеться лікарні недешево. Тому Володимир Русаловський неабияк розраховує на фінансову підтримку меценатів. Таких людей у Мирополі можна порахувати на пальцях однієї руки.

Людиною, яка не живе за принципом "моя хата з краю” Володимир Леонідович називає почесного громадянина Мирополя Віктора Развадовського, який уже понад 10 років допомагає цьому медичному закладу. Холодильник, телевізор, автомобіль "Таврія”, значну частину медикаментів, які має лікарня – подарував Віктор Йосипович.

На святкуванні 105-річчя місцевої дільничої лікарні депутат Верховної Ради третього, четвертого скликань, почесний громадянин Мирополя Віктор Развадовський поводиться дуже скромно. Лаконічно питає лікарів і дарує переносний електрокардіограф.

Дякували у цей день Віктору Развадовському не тільки медичні працівники. Ще до початку урочистих заходів біля воріт лікарні його зустрічали вдячні мешканці Мирополя. Юлія Уланівська одна із тих людей, які прийшли подякувати Віктору Йосиповичу. Коли дівчинці було 8 років, вона раптово почала втрачати зір. Лікарі поставили їй діагноз – мієнія. Потрібних коштів на лікування Юлії у її батьків не було. Вони звернулися до Віктора Развадовського і він не відмовив. Повністю профінансував лікування дитини в Київському центрі офтальмології. Зараз Юлії 17років, вона студентка Ірпінської юридичної академії. Дівчинка має гарний зір, пише вірші і є членом Малої академії наук.



Інша миропільчанка Наталія Бендюк, у 3-річному віці хворіла на запалення підшлункової залози. Не відмовив у допомозі дитині Віктор Йосипович і цього разу. Нині Наталія цілком здорова. Мріє навчитися грати на піаніно і в майбутньому теж допомагати людям.

Те що Віктор Йосипович надає допомогу лікарням і хворим людям можливо пов’язано з тим, що в юності йому довелося працювати водієм швидкої допомоги, де він упритул щодня бачив людський біль і розумів, що значить вчасно надана медична допомога. Сам почесний громадянин Мирополя Віктор Развадовський пояснює свої дії так: "Я виконую свій обов’язок”.  

Софія Демчук

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: