Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2007 » Сентябрь » 25 » 09:20:14

Житомирские дети встретились с президентом Грузии Михаилом Саакашвили

25.09.2007, 09:20:14 4164 0
Житомирские дети встретились с президентом Грузии Михаилом Саакашвили

18 дітей із Житомирського, Черняхівського, Ємільчинського, Овруцького районів та м. Житомира з 12 по 23 вересня проходили курс медичного обстеження та оздоровлення в Імеретинському краї (Грузія).

Як повідомили «Журналу Житомира» в прес-службі Житомирської облдержадміністрації, це – перша група житомирських дітей, яка отримала змогу відпочити та оздоровитися в рамках виконання положень двосторонньої Угоди про співробітництво між Житомирською облдержадміністрацією та Адміністрацією Імеретинського краю (Грузія).

У складі делегації – діти різних соціальних категорій та груп, більшість із яких перебувають на диспансерному обліку й потребують санаторного лікування. Делегацію очолював начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Толстанов.

Під час перебування в Грузії житомирські діти зустрілися з Президентом Грузії Міхаїлом Саакашвілі, державним уповноваженим – губернатором Імеретинського краю Акакі Бобохідзе, іншими представниками влади, вони також відвідали пам’ятні та історичні місця цієї країни, побували в різних мальовничих куточках. Під час зустрічей житомирські діти розповідали про Україну, її культуру, традиції, звичаї та ділилися враженнями місцевим репортерам про перебування на гостинній грузинській землі.

Організація обміну груп дітей із Житомирщини та Імеретії з метою їх відпочинку та оздоровлення, яка триватиме 10 років, – один із пунктів двосторонньої Угоди про співробітництво між Житомирською облдержадміністрацією та Адміністрацією Імеретинського краю. Крім дитячого оздоровлення, цей документ передбачає розвиток тісної співпраці між регіонами в галузі економіки, торгівлі, культури. Зокрема, 3 травня 2007 року в рамках виконання цієї Угоди делегація Житомирської області на чолі з головою облдержадміністрації Юрієм Павленком побувала в Імеретинському краї, де взяла участь у Днях Житомирської області в Грузії.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: