Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2007 » Сентябрь » 25 » 15:36:47

Официальное заявление Житомирского штаба избирательного блока «К.У.Ч.М.А.»

25.09.2007, 15:36:47 4420 0
Официальное заявление Житомирского штаба избирательного блока «К.У.Ч.М.А.»

Адмінресур діє!
22, 23 та 24 вересня поточного року не вийшло в оплачений згідно з укладеною угодою ефір Житомирського міського радіо звернення керівника Житомирського міського штабу виборчого блоку «К.У.Ч.М.А.» (Конституція-Україна-Честь-Мир-Антифашизм) Наталії Циганчук.

Формальною причиною відмови від трансляції цього агітаційно матеріалу директором комунального підприємства «Інформаційний видавничий центр Житомирської міської ради» було названо «розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про партію (блок) – суб’єкта виборчого процесу» та «поширення інформації, що не відповідає дійсності».

Виявляється, в Україні можна вести дискусію про законність/незаконність указів Президента про проведення дострокових виборів за умови відсутності рішення Конституційного Суду з цього питання, і не можна сумніватися в законності міської влади, яка, до речі, відповідно до закону не є суб’єктом виборчого процесу. При цьому навіть тоді, коли судом встановлено, що людина, яка називає себе Житомирським міським головою, приступила до виконання обов’язків мера 26 квітня минулого року без рішення територіальної виборчої комісії (ТВК).

За відсутності такого рішення у травні 2006 року цій особі було відмовлено у прийняті адміністративного позову щодо скасування постанови ТВК про проведення повторних виборів мера. Іншими рішеннями суду її повноваження як мера не раз призупинялися.Та не зважаючи на це, ігноруючи рішення судів, що відповідно до ст. 382 Кримінального кодексу України має мати наслідком щонайменше штраф від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, ця особа звільняла та призначала на службу в органи місцевого самоврядування людей, проводила засідання сформованого у такий спосіб міськвиконкому та навіть підписала рішення про заміну членів ТВК, яка тільки у червні минулого року з енної спроби прийняла постанову про обрання мера Житомира.

Беручи до уваги те, що вже поточного тижня відповідно до рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 24 липня 2007 року питання про незаконність ротації членів ТВК таки має бути розглянуто по суті у суді, підстав сумніватися у законності житомирської міської влади більше, ніж достатньо. Як і в тому, внаслідок цього, чи законно вона ухвалює публічні рішення, розпоряджається комунальним майном, і зокрема підприємством «Житомиртеплокомуненерго» тощо.

Виходячи з вище сказаного, ми схиляємося до думки, що адмінресурс перешкоджає виборчому блоку «К.У.Ч.М.А.» вести передвиборчу агітацію, побоюючись авторитету серед виборців народного депутата третього та четвертого скликань Віктора Развадовського, висловлюємо свій сумнів у тому, що в Україні закон один для всіх.

Разом з тим, ми позиватимемося до суду про захист своїх прав на ведення передвиборчої агітації, оскільки переконані, що звернення керівника Житомирського міського штабу виборчого блоку «К.У.Ч.М.А.» (Конституція-Україна-Честь-Мир-Антифашизм) Наталії Циганчук не суперечить ч.ч. 5 та 9 ст. 71 Закону України «Про вибори народних депутатів України».



24 вересня 2007 року
Прес-служба Житомирського міського штабу виборчого блоку «К.У.Ч.М.А.»


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: