Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Надзвичайні події » 2007 » Октябрь » 16 » 15:19:25

Вандал осквернил житомирское кладбище, срезая кресты на металлолом

16.10.2007, 21:11:18 7321 0
Вандал осквернил житомирское кладбище, срезая кресты на металлолом

Для 32-річного мешканця Житомирського району, який давненько подумував про те, як легко підзаробити грошенят, зустріч з ділками, що займалися прийомом металу з нержавіючої сталі, стала вирішальною. Чоловік не знайшов кращого місця, де можна було б досхочу дістати такого металу, ніж кладовище.

Упродовж всього літа у вечірній час він навідувався на одне з міських кладовищ, де без жодного докору сумління руйнував надмогильні хрести та виносив викрадене до лісу, що знаходиться неподалік від місця злочину. Зробивши там надійну, на його думку, схованку, зловмисник в подальшому приносив туди здобуті після чергових відвідин кладовища хрести.

Тим часом, до Житомирського міськвідділу міліції одна за одною стали надходити заяви від громадян, які, приходячи на могили до своїх рідних, виявляли, що вони сплюндровані. Кожне подібне звернення працівниками міліції ретельно аналізувалося. Не забарився й результат проведення оперативно-розшукових заходів – оперативникам вдалося „на гарячому” спіймати вандала. Після свого чергового „нальоту” на кладовище він як раз ніс викрадене до лісової схованки.

Відносно затриманого зловмисника порушено кримінальну справу за ст.297 (Наруга над могилою) Кримінального кодексу України. На даний час проводиться розслідування за чотирма такими фактами.

До речі, затриманий наразі жалкує тільки про одне – про те, що своєчасно не зміг скористатись награбованим майном та отримати грошову винагороду.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: