Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2007 » Октябрь » 19 » 16:36:24

В Житомире состоялся финал чемпионата Украины по автозвуку и тюнингу. ФОТО

19.10.2007, 19:28:24 8845 0
В Житомире состоялся финал чемпионата Украины по автозвуку и тюнингу. ФОТО

До Житомира з’їхалися шанувальники потужного і якісного звуку та власники ексклюзивних автівок : там відбувся фінал чемпіонату України з автозвуку та тюнінгу.

Автомобілі, що прибули сюди з багатьох міст України та навіть з Білорусі, брали участь у трьох видах змагань : з SQ - якості звуку, SPL - необмеженого звукового тиску та, безпосередньо, з тюнінгу. Де і як робився останній, що залишилося у представлених експонатах від базових версій та скільки переобладнання коштувало їхнім власникам - усі ці питанні цікавили глядачів. За словами киянина Руслана Шарипо, який приїхав до Житомира на своєму "Пежо-407", від початкового варіанту його улюбленця залишилася лише візуальна філософія автомобіля.

Руслан Шарипо учасник змагань (м.Київ): "Сейчас - более подчеркнута приземленность автомобиля, т.е. полностью изменен задний бампер, изменены и поставлены "юбки" впереди. Они служат продолжением бампера, который получается более стремительным. Плюс "пороги", которые тоже подчеркивают приземленность автомобиля."

Що стосується змісту багажника, то це вже 4-та версія того, що було на початку, каже Руслан.

Руслан Шарипо учасник змагань (м.Київ): "Из содержимого багажника всего установлено 14 динамиков, 3 усилителя, 4 конденсатора, 2 стабилизатора напряжения. Плюс магнитофон. Штатное головное устройство не подходило, поэтому поставили другой магнитофон, он установлен в "бардачке", плюс в консоль вшит монитор. Управление бортовым компьютером перенесено выше. В общем, получилось довольно-таки неплохо."

Те що вийшло, коштувало власнику, за його словами, близько 12 тис. у.о.

Віталій Михалюк, власник ще однієї учасниці фіналу - "Шкоди Октавії", у SPL-русі з 2005-го року. Він є володарем декількох кубків, які виборов, здобувши призові місця у минулих змаганнях. Каже, це його хобі із часом переросло у бізнес, зараз він займається встановленням стереосистем на автомобілі. Від базової комплектації його автівки не залишилося майже нічого.

Віталій Михалюк учасник змагань (м. Житомир): "Поменяли динамики, фронтальными поставили "Vibe" и "Helix". Мы представляем этот брэнд. Стараемся соблюдать принцип "цена-качество". Передние динамики - пара 13-е и пара 16-е, компонентная акустика для авто. Сзади - то же плюс усилители "Helix" - одни из самых мощных, два сабвуфера "Helix". Их мы только презентуем, еще не знаем, что можно из него "выдуть."

Переобладнання багажника, тобто встановлення акустичної системи, обійшлося Віталію приблизно у $7 тис. Проте результат говорить сам про себе, каже він.

Чергова "музична скринька", ВАЗ-2109, прибула на змагання із Вінниці. Її власник, Юрій Малиніч, теж неодноразовий учасник подібних заходів. Свою "дев’ятку" також переобладнав повністю.

Юрій Малиніч учасник змагань (м.Вінниця): "В этом автомобиле начинали все с покраски, т.е. разобрали полностью его, выкрасили, "обесшумили" салон. Поменяли ходовую, распорки, растяжки, стабилизаторы, диски, перешивался салон. Делалась машина около полугода. Акустика стоит "Polk Audio."

Потужність, яку видає акустична система його автівки, каже Юрій, - у межах 1кВт. Саме ця дев’ятка отримала приз глядацьких симпатій у номінації "Тюнінг", розділивши його із "Пежо" Руслана Шарипо.

На змаганнях з SPL учасники повинні були показати максимальний звуковий тиск всередині свого транспортного засобу. Шість автівок брали участь у класі Бас-1, де були представлені установки, що мають 1 сабвуферний динамік розміром до 12-ти дюймів. Кваліфікаційний мінімум, який повинні були видати учасники цієї категорії змагань, становив 130 децибел. Саме з таким рівнем шуму йде на зліт літак. Переможцем цієї категорії став Ігор Сахневич, власник "Шевроле Лачетті". Звуковий тиск у його автівці склав 143 децибели. Ну а максимальні того дня 149,9 видав "Хюндай Гетз" із Харкова, що виступав у класі Бас Про-2.
 
 

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: