Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2007 » Октябрь » 23 » 14:04:48

Игорь Гундич рассказал куда пойдут торговцы с Московской

23.10.2007, 16:38:00 4516 0
Игорь Гундич рассказал куда пойдут торговцы с Московской

Игорь Гундич, заместитель Житомирского городского головы, в эксклюзивном интервью «Журналу Житомира» рассказал о ситуации, которая сложилась во время снесения торговых киосков, о новых рабочих местах и о перспективе реконструкции центральной улицы Житомира.

- У ніч на понеділок, коли ми встановлювали паркан і вивозили торгівельні кіоски, близько 80 людей намагалися перешкоджати. Проте владу підтримала міліція – правоохоронці відсторонили людей і дозволили нормально працювати техніці. Зауважу, що ці торговці, що намагалися перекривати Московську, торгували на ній незаконно. Серед них я побачив багато людей на підпитку. Тож не дивно, що декількох «активістів» міліція доправила до відділку.

Але у половині першої години ночі люди зрозуміли, що стояти марно, тому і почали розходитися по домівках.

Ми їх не збираємося викидати просто на вулицю.

Ми пропонували і досі пропонуємо, щоб люди йшли торгувати на вулицю Домбровського 25. Там для них за кошти міськвиконкому обладнано торгові ряди на 214 місць. Краще вже йти туди і принаджувати до цього місця покупця, ніж виношувати плани щодо повернення на Московську. Цього не буде. Ми рішуче налаштовані.

Гадаю, що добрий компроміс для всіх (підприємці, що мали дозвіл торгувати на Московській, тепер будують сучасні торгові місця за одним із гуртожитків держуніверситету, що на Великій Бердичівській). Бо проблема ця існує вже майже 15 років. Хтось мав врешті розрубати цей вузол.

Мине час, усе владнається і людям буде приємно (навіть тим, хто колись там торгував) гуляти новою вулицею Московською, не соромно буде гостей привести. Там розширять проїзну частину, встановлять лавки, буде зроблене озеленення та освітлення.


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: