Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2007 » Ноябрь » 9 » 10:15:50

Шелудченко рассказала где в Житомире будет одностороннее движение

09.11.2007, 14:17:11 5583 0
Шелудченко рассказала где в Житомире будет одностороннее движение

"По вулицях Київській, Котовського, Великій Бердичівській, Старовільській, Перемоги плануємо зробити односторонній рух" - про це, в інтерв'ю газеті «Місто», розповіла мер Житомира Віра Шелудченко.

Проект уже пройшов експертизу. Для експерименту спершу впровадимо односторонній рух вулицями Перемоги і Старовільською. Зустрічні транспортні потоки зіллються на перехресті вулиць Перемоги і Котовського. Там зміна схеми не потребує значних затрат фінансів і часу. На вулиці Київській коло автовокзалу, а також її перехрещенні з вулицями Московською і Театральною плануємо підземні переходи.

Приміська автостанція коло Житнього ринку буде ліквідована, а нові приміські відкриємо там, де закінчуються тролейбусні маршрути. Слід якось упорядкувати пересування маршрутних таксі. Обласна адміністрація схвалює маршрути між населеними пунктами, не погоджуючи їх з міськвиконкомом, бо то позаміські. А водії їздять як хочуть, зупиняються де хочуть. Їде з одного села в інше не окружною дорогою, а неодмінно через центр Житомира, та ще й до вокзалу може завернути.

Крім цього Шелудченко зупинилась на питанні пільгових перевезень в Житомирському транспорті.

В Житомирі не вирішена проблема пільгових перевезень. Росія вчинила просто й ефективно: відмінила транспортні пільги, впровадивши доплату до пенсії. Житомирські трамваї і тролейбуси безкоштовно перевозять пасажирів з усієї області, за яких транспортникам ніхто не платить. Той пасажир, який бере квиток, фактично платить за півтора пасажира. Надаючи такі пільги, держава звалила їх на плечі місцевого самоврядування і транспортних підприємств.

Тэги: одностороннее движение, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: