Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2007 » Ноябрь » 19 » 14:49:06

В Житомире уничтожали контрафакт. ФОТО

19.11.2007, 14:49:06 4851 0
В Житомире уничтожали контрафакт. ФОТО

З початку року працівниками міліції на території Житомирщини викрито 8 підпільних виробництв, з них 4 підпільні цехи з тиражування примірників аудіовізуальних творів і фонограм та ще 4 – з виготовлення фальсифікованої продукції.

Правоохоронцями складено 105 протоколів про адміністративні правопорушення в сфері інтелектуальної власності, викрито 16 злочинів, з яких 11 – реалізація контрафактних примірників та 5 – порушення законодавства про авторське та суміжні права.

З незаконного обігу загалом вилучено понад 800 аудіо- та понад 600 відеокасет, близько 11,5 тисяч компакт-дисків на загальну суму 356 тис.880 грн., а також фальсифікованої продукції на суму близько 700 тис. гривень.

На правопорушників накладено штрафів на суму понад 17 тис. гривень з конфіскацією продукції.


16 листопада понад 2 тисячі примірників контрафакту, вилученого з початку року на території Корольовського району м.Житомира, було піддано утилізації на міському сміттєзвалищі.

Ознаки підробки на сотнях аудіо- та відеокасет та компакт-дисків, вилучених у різних точках їх реалізації, говорили самі за себе. Обкладинки аудіокасет були виготовлені шляхом сканування з ліцензованої продукції, а потім роздруковані на звичайнісінькому струменевому принтері. DVD-диски містили по декілька відеофільмів, що свідчить про явні порушення законодавства.

А номерні серії, нанесені на контрольні марки, на будь-якому з вилучених примірників легко видалялися, стираючись єдиним дотиком.


  У присутності комісії, до складу якої увійшли працівники управління ДСБЕЗ УМВС в області та представники державної податкової інспекції обласного центру, а також державної виконавчої служби Житомирського міського управління юстиції, бульдозер практично змішав із землею неякісну піратську продукцію.

Слід зазначити, для того, щоб відрізнити якісний носій інформації від піратського, зовсім необов’язково бути спеціалістом у сфері інтелектуальних технологій або мати на озброєнні спеціальне обладнання. Запам’ятавши декілька найсуттєвіших ознак підробки, серед різноманітної продукції, що наразі пропонується споживачеві, неозброєним оком можна легко розпізнати підробку.

Отже, найперше – це наявність на носієві інформації відповідного маркування. Контрольна марка має вигляд голографічного захисного елементу, містить прозорий шар з дифракційною структурою (різнокольоровий напис „ЗАХИСТ”), що спостерігається під кутом 90, із зазначенням серії марки, назви твору, прізвища виконавця або назви гурту.

Ще однією ознакою контрафактної продукції є відсутність обов’язкової інформації, яка повинна міститися на упаковці примірника аудіовізуального твору чи фонограми:

- відомості про авторів аудіовізуального твору чи фонограми, про фірму-виробника, про передачу авторських чи суміжних прав третім особам, про право володарів на території України;
- знак охорони авторського права - ©;
- назва та характер твору, інформація про вікові обмеження (для відеофільмів);
- коротка анотація твору;
- адреса виробника для можливого пред’явлення скарг.

Зауважимо, що роздрібна торгівля примірниками творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних повинна здійснюватися спеціалізованими підприємствами, спеціалізованими відділами, секціями підприємств з універсальним асортиментом товарів виключно за умови маркування контрольними марками примірників цих творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних, пише ВЗГ УМВС України.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: