Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2007 » Май » 21 » 19:23:10

Отель «Житомир» хотели продать с аукциона. Снова не получилось (ДОПОЛНЕНО)

21.05.2007, 19:23:10 7216 0
Отель «Житомир» хотели продать с аукциона. Снова не получилось (ДОПОЛНЕНО)

(дополнено материалом из архива после шестого абзаца)
 
В Житомире с новой силой разгорелся конфликт вокруг коммунальной гостиницы «Житомир». Местные власти вынесли на последнюю сессию горсовета вопрос о ее продаже с аукциона, но коллектив отеля, устроив акцию протеста под стенами мэрии, при поддержке фракции КПУ вынудил депутатов снять его с повестки дня и отправить на доработку.

По словам члена бюджетной комиссии Владимира Галицкого, гостиничный комплекс «Житомир» был внесен в план приватизации еще в 2005 г., но потом изъят из списка по требованию все тех же сотрудников, которые воспользовались лояльностью народных избранников накануне выборов.

«Хотя гостиница и не является убыточной, но больших доходов в бюджет города не приносит, а Житомиру нужны немалые средства для решения коммунальных проблем», — рассказали в горсовете, уточнив, что два года назад этот объект был оценен в 25 млн. грн., а нынче, учитывая подорожание недвижимости, его можно продать гораздо дороже.
 
 
Местные чиновники также полагают, что отелем в Житомире, расположенном относительно недалеко от Киева, могут заинтересоваться серьезные инвесторы в связи с проведением в Украине футбольного турнира Евро-2012. Однако коллектив гостиницы не проникся этими радужными перспективами и настаивает на том, чтобы власти разрешили сотрудникам приватизировать коммунальный объект на льготных условиях.
 
«Несколько лет назад, когда Житомир не посещали туристы, мы все равно старались развиваться, делали ремонт. Мы не получали денег от города и фактически подняли гостиницу с нуля, а теперь нам отказывают в приватизации», — возмущается заместитель директора отеля Татьяна Иванова.
 
По ее словам, гостиничный комплекс «Житомир», включающий 250 номеров, прачечную, химчистку, парикмахерскую, ресторан и автостоянку, которые обслуживают 140 человек, пока не прошел сертификацию, но вполне может потянуть на три звезды.
 

От «Журнала города Житомир».


Продать «Житомир» пытаются уже давно. В 2005 году отель пустить с молотка хотел тогдашний городской председатель Георгий Буравков. «Журналу города Житомира» журналист и редактор Владимир Гребёнкин предоставил материал по этому поводу из своего архива.
 
«Тихо, я сказал! Или я тихо сказал?..» Мер вважає себе єдиним представником міської влади, тому в справі з готелем «Житомир» буде так, як він скаже
(публікація - газета «Провінційний Житомир», №16 (55) 8-15 грудня 2005 року)
 
Суперечки довкола Комунального підприємства «Готельне господарство «Житомир» із боку міської влади та працівників підприємства не вщухають і досі. Більше того, за останній тиждень вони стали предметом обговорення громадськості та преси. Втім, про все докладніше.
 
Зранку 25 листопада представники Управління житлово-комунального господарства міської ради (УЖКГ) опечатали двері директорського кабінету готелю «Житомир». Як зазначив нашому виданню головний інженер підприємства Олег Галагуз, працівники УЖКГ повідомили, що опечатати кабінет вирішила спеціально скликана комісія.
 
Свій вчинок вони мотивували розпорядженням міського голови про звільнення директора готелю «Житомир» Юрія Опанащука з посади у зв’язку із закінченням терміну дії трудового контракту. Втім, за словами працівників готелю, контракт пана Опанащука закінчується не раніше 26 листопада. До того ж, на момент звільнення пан Юрій лікувався і мав відповідні документи. Представники УЖКГ опечатали кабінет якраз тоді, коли директора не було на робочому місці через хворобу. Хто має право звільняти працівника, коли той перебуває на лікарняному?
 
Кого не влаштовує Опанащук?
 
Подейкують, що Юрій Опанащук уже подав до суду на міськвикон-ком за наполегливе намагання звільнити його з посади... Працівники ж готелю по-своєму відреагували на подібне. Зранку грудня вони зібралися на порозі «Житомира» з доволі красномовними плакатами та влаштували акцію протесту.
 
Не зарадив справі ні новопризначений директор готелю Микола Волощук, ні начальникУЖКП Геннадій Забродський, ні міський голова Георгій Буравков. Останній, до речі, таки з’явився у четвер під час акції. Втім, замість того, щоб спробувати знайти спільну мову постійно нагадував присутнім, що саме він є представником міської влади і буде так, як він скаже...
 
«Ми хочемо, щоб нам лишили колишнього директора, який справді багато зробив для розвитку підприємства», - кажуть люди.
 
Юрій Опанащук – заслужений працівник України у сфері послуг. Усі вважають, що він гарний працівник, окрім міського голови. Опанащук чомусь не влаштовує лише мера...У четвер пан Буравков нагадував нам, що саме він є представником міської влади і все буде так, як він скаже. Однак, здається, міський голова забув, що він насамперед є народним обранцем», – зауважив у розмові з нами працівник готелю. Наразі працівники мужньо відстоюють власні позиції і навіть погрожують голодуванням...
 
«Робитиму так, як скаже мер!»
 
Окремої увага вартий новопризначений директор готелю Микола Волощук. Учорашній начальник міського водоканалу, зазначив, що він підписав контракт із міським головою, і діятиме так, як той накаже. Він не заперечував того, що його нова посада може бути тимчасовою. «Основне завдання нового директора – провести інвентаризацію підприємства та виставити його на аукціон», – вважають працівники готелю «Житомир». На питання, чи знали ви про непросту ситуацію на підприємстві, коли погоджувалися на цю посаду пан Волощук зазначив, що так.
 
«Погодився, бо я не є людиною, яка може вирішувати де і як працювати. Працюю за контрактом», – зауважив Микола Волощук. Цікавий підхід. До речі, подейкують, що перед тим, як запропонували дане місце пану Миколі, від цієї пропозиції відмовилося чотири працівника УЖКГ, з них – навіть один із заступників Геннадія Забродського... На питання, що робитимете, коли люди влаштують голодування, Микола Волощук відповів: «Дуже шкода, якщо до цього дійде. Я буду виконувати розпорядження». До речі, він уже запропонував усім незгодним працівникам написати заяви про звільнення...
 
Начальник УЖКГ Геннадій Забродський коментувати ситуацію, яка виникла довкола готе¬лю «Житомир», відмовився. Він лише зауважив, що дав людям кілька днів подумати і звільнить всіх, хто не захоче виконувати розпорядження новопризначеного директора.
 
«Чому ви не з народом?»
 
Упереджене ставлення міського голови до Юрія Опанащука працівники готелю пояснюють насамперед тим, що останній не погоджується з намірами міської влади продати прибуткове підприємство. «Навіщо його так поспішно продавати, якщо за якихось три місяці в місті буде новий голова? Саме він і має вирішувати, як бути з готелем: продати чи ні», – міркують працівники.
 
Наразі важко спрогнозувати, чим завершиться ситуація, яка склалася довкола підприємства. Адже кожному відомо, що Георгій Буравков неодмінно хоче його продати. Працівникам, які залишаться без роботи, в такому випадку не позаздриш. Тому цілком логічним є той факт, що трудовий колектив не погоджується ні з кандидатурою новопризначеного директора, ні з намірами влади продати готель. Втім, з огляду на все, іти на компроміс із народом представники міської влади поки що не збираються...
 
Ліна САЙКЕВИЧ

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: