Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2008 » Январь » 10 » 23:19:54

Житомир все больше привлекает на работу иностранных специалистов

09.01.2008, 13:05:12 4765 0
Житомир все больше привлекает на работу иностранных специалистов

У 2007 році підприємства Житомирської області взяли 135 дозволів на працевлаштування іноземних спеціалістів. Нині на Житомирщині працюють спеціалісти з 28 країн світу.

Про це "Бiзнес Житомиру" повiдомили в прес-службi Житомирського обласного центру зайнятості.

Лише протягом останнього року цей список поповнився на чверть - на підприємствах області виявили бажання працювати громадяни з Азербайджану, Данії, Малайзії, Монголії, Сирії, Угорщини та Хорватії.

Одержати дозвіл на роботу іноземцям нелегко. Основна умова (звісно, якщо претендент шанує закони своєї і нашої країни): відсутність в Україні працівників, котрі були б спроможними виконувати ті обов’язки, яких прагне іноземний спеціаліст. Перш, ніж прийняти рішення, свої міркування висловлюють всі члени комісії – спеціалісти обласного центру зайнятості, управління праці та соціального захисту, головного управління економіки облдержадміністрації, співробітники Служби безпеки України в області, обласного управління міністерства внутрішніх справ України, представники профспілок та роботодавців.

Один із кращих варіантів подібного співробітництва такий, який склався, приміром, на заводі «Церсаніт», що у Новоград-Волинському районі. Нині підприємство – у стадії останніх приготувань до запуску виробничого конвеєра. На монтажі устаткування використовується наймана праця майже тридцяти польських спеціалістів. Але водночас більше сотні українців проходять стажування в Польщі з тим, щоб надалі управлятися з цим устаткуванням самостійно.

У 2007 році підприємства області взяли 135 дозволів на працевлаштування іноземних спеціалістів – це вдвічі більше, як попереднього року. Майже половина тих, хто прибув працювати на Житомирщину, – співвласники підприємств, які прагнуть власноруч управляти їх роботою.

Серед інших висновків, важливих для області, можна зробити й такі: ці цифри – свідчення активізації інвестиційної діяльності, один із основних напрямків якої - освоєння високотехнологічного виробництва.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: