Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2008 » Январь » 12 » 11:11:10

Власти Житомира приглашают общественность обсудить поднятие цен на проезд в маршрутках

12.01.2008, 11:33:52 8575 0
Власти Житомира приглашают общественность обсудить поднятие цен на проезд в маршрутках

Исполнительный комитет Житомирского городского совета приглашает общественность принять участие в обсуждении проекта горисполкома “О согласовании стоимости проезда пассажиров в маршрутных автобусах“.

Об этом «Журналу Житомира» сообщила пресс-служба городского совета.

Предложенным проектом предусмотрено повышение тарифов до 1,50 грн относительно стоимости проезда пассажиров в автобусах городских маршрутов.



Проект решения исполнительного комитета городского совета
“О согласовании стоимости проезда пассажиров в маршрутных автобусах“.


Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради “Про погодження вартості проїзду пасажирів в маршрутних автобусах”

У зв’язку з підвищенням цін на паливно-мастильні матеріали, враховуючи клопотання керівників підприємств автотранспорту, керуючись статтею 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Погодити вартість проїзду пасажирів в автобусах міського сполучення :

1.1. Автотранспортним підприємствам ПП “ПВН”, ДП “Автобаза” ВАТ “Житомирводбуд”, ТОВ “Транском-сервіс”, ТОВ “Залізний пегас”, ПП “Овен”, приватним підприємцям Голоті Н.Б., Остапенку Г.Г., Похільченку Р.А., Стаховському П.Г., Бабкіну І.В., Поляку В.С., Баленку С.М., Литвину Ю.О., Дудинцю А.Б., Попіку В.В., Борківській І.В., Григорчуку А.М., Куяту В.Г., Савчуку Я.Т., Янчуку О.Л., Закусилі В.В., Гарбаренко Л.Л., Боровському М.М., Крутію Я.І., Карпінському Ю.Й., Фельбабі Ф.Ф., Жулинській А.А., Бабкіній Т.А., Наумову М.М., Іваницькій Т.В., Лось Л.Р., Клинчуку І.С., Карташову А.В., Козюку В.М., Біляченко А.С., Грищуку Г.І., Грищук В.А., Цимбалюку А.П., Євдоченко В.А., Клімову С.В., Савіцькій А.А., Севруку Л.Й., Севрук Т.П. в розмірі 1,50 грн.

2. Підприємствам і приватним підприємцям неухильно виконувати укладений між перевізником та замовником (міськвиконкомом) договір та вимоги чинного законодавства щодо надання послуг автомобільним транспортом.

3. Вважати такими, що втратили чинність рішення міськвиконкому від 25.05.06 №405, від 29.03.07 № 243 пункту 3 в частині погодження вартості проїзду пасажирів міському пасажирському автотранспорті.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гундича І.П.


Аналіз регуляторного впливу (впливу регуляторного акту) проекту рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради “Про погодження вартості проїзду пасажирів в маршрутних автобусах”


Назва регуляторного органу – виконавчий комітет Житомирської міської ради
Назва документу - “Про погодження вартості проїзду пасажирів в маршрутних автобусах”
Розробник аналізу регуляторного впливу - Управління транспорту і зв’язку міської ради.
Відповідальна особа –Cтепаницький Михайло Васильович.
Контактний телефон – 37-79-80.

Опис проблеми.

На 32 маршрутах міста 42-ма приватними перевізниками за 2007 рік перевезено понад 32,0 млн. пасажирів.

Постійне зростання цін на паливно-мастильні матеріли, автомобільні шини, комплектуючі запчастини, збільшення мінімальної заробітної плати є причиною росту собівартості пасажироперевезень. Тарифна політика повинна забезпечувати баланс між платоспроможним попитом на послуги та обсягом витрат на їх надання. Через невідповідність тарифів на послуги в перевезенні пасажирів рівню економічно-обгрунтованих витрат на їх надання, перевізники міста отримують значні збитки.

Зростання витрат з початку року:
  • - мінімальна заробітна плата – на 29%;
  • - вартість стислого газу – на 44%;
  • - вартість дизельного палива – на 42%;
  • - вартість бензину – на 52%;
  • - масло моторне – на 50%;
  • - автомобільні шини – на 40%;
  • - послуги Державтоінспекції – 100%.

Як наслідок, в підприємствах автотранспорту зростає заборгованість за енергоносії, паливно-мастильні матеріли, затримується виплата заробітної плати, залишаються непокритими цілий ряд інших витрат. Така ситуація не дає змоги стабільно та якісно надавати послуги пасажирських перевезень громадянам міста.

Для своєчасного та якісного надання послуг в перевезенні пасажирів необхідно врегулювати тарифи, які б відшкодовували планові витрати підприємств і приватних перевізників та забезпечували закладений рівень рентабельності.

Цілі регулювання

Запропонованим проектом рішення виконавчого комітету міської ради “Про погодження вартості проїзду пасажирів в маршрутних автобусах” пропонується погодити та затвердити тарифи на послуги перевезення пасажирів по місту Житомиру в автотранспорті.

Прийняття даного рішення дасть змогу привести тарифи на послуги перевезення пасажирів по місту Житомиру в автотранспорті до рівня, що забезпечить:
- виконання необхідних обсягів та якість перевезень пасажирів на постійних транспортних маршрутах по місту;

Механізм регулювання

Досягнення регуляторних цілей передбачається шляхом прийняття рішення про встановлення тарифів на оплату послуг перевезення пасажирів по місту Житомиру в автотранспорті.
Рішення виконавчого комітету міської ради “Про погодження вартості проїзду пасажирів в маршрутних автобусах”, у разі його прийняття, буде єдиним документом відповідно до якого буде визначена вартість проїзду пасажирів по місту Житомиру.

Альтернативи

1. Підвищення тарифів на послуги перевезення пасажирів по місту Житомиру в автотранспорті до рівня відшкодування економічно-обґрунтованих витрат. Дана альтернатива може бути прийнятною і ставить за мету розвиток транспортного комплексу, гарантоване та ефективне задоволення потреб у безпечному та якісному перевезенню пасажирів, повному забезпеченню потреб населення в транспортних послугах

2. Збереження існуючого стану, тобто без зміни діючих тарифів та без надання дотацій з міського бюджету. Дана альтернатива є неприйнятною, оскільки ситуація, що склалася є досить критичною і потребує негайного вирішення. В іншому випадку – порушується режим надання послуг, а саме приватні підприємства та приватні перевізники можуть опинитися на межі банкрутства та неспроможними надавати послуги у безпечному та якісному перевезенню пасажирів.

Вигоди та витрати

Сфера інтересів міської влади та підприємства.

Вигоди:
  • - покращення якості наданих послуг з перевезення пасажирів;
  • - збільшення надходжень до міського бюджету від діяльності приватних підприємств та підприємців;
  • - забезпечення дотримання виконання приватними підприємствами та підприємцями графіків руху автотранспорту;
  • - оновлення та заміна рухомого складу малої місткості на середній і великий клас місткості;
  • - зменшення скарг від мешканців міста стосовно надання послуг з перевезення пасажирів приватними підприємствами та підприємцями.

Сфера інтересів суб’єктів господарювання.

Вигоди:
  • - вчасно виплачувати заробітну плату;
  • - розраховуватися за спожиті паливно-мастильні матеріали, комплектуючі запчастини.

Сфера інтересів громадян.

Вигоди:
  • - підвищення якості надання послуг в перевезенні пасажирів;
  • - забезпечення надійності надання послуг в перевезенні пасажирів.

Витрати:
  • - збільшення витрат на оплату послуг проїзду пасажирів по місту.

Базове відстеження результативності буде проведено до прийняття регуляторного акту.
Повторне відстеження результативності дії регуляторного акту буде проведено через рік після набрання чинності рішення міськвиконкому.

При проведенні відстеження результативності дії регуляторного акту будуть використані статистичні дані та дані управління транспорту і зв'язку міської ради.


Показники результативності
  • - достовірне відображення структури та основних характеристик підвищення ефективності та забезпечення стабільної роботи приватними підприємствами та приватними перевізниками;
  • - показники прибутковості чи збитковості підприємств та приватних перевізників (щоквартально);
  • - громадське обговорення про погодження вартості проїзду пасажирів в міському пасажирському автотранспорті.

Показники вивчення громадської думки щодо стану забезпечення надання послуг в перевезенні пасажирів, якості проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, поліпшення стану, іміджу підприємств та приватних перевізників.
  • - кількість проведених нарад з проблеми якості надання послуг, якості обслуговування в перевезенні пасажирів, шляхів погашення заборгованості;
  • - кількість міських автобусних маршрутів;
  • - кількість маршрутних автобусів;
  • - кількість перевезених пасажирів.

Замечание и предложения от физических и юридических лиц к этому проекту, можно посылать на протяжении одного месяца от даты его опубликования, по адресу: г. Житомир, площадь С.П.Корольова 4/2, управление транспорта и связи городского совета, тел. 47-07-09.


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: