Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Январь » 16 » 11:23:44

Житомирская милиция предупреждает вкладчиков Сбербанка о карманниках

16.01.2008, 12:48:24 4413 0
Житомирская милиция предупреждает вкладчиков Сбербанка о карманниках

На території Житомирщини в територіальних установах Ощадбанку триває процес реєстрації вкладників та виплати грошових коштів громадянам.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в УМВС України в Житомирській області.

Правоохоронці зазначають, що значно підвищився ризик для громадян стати жертвою „кишенькових” злодіїв, грабіжників, шахраїв та інших любителів легкої наживи.



Щоб не стати жертвами зловмисників, правоохоронці радять дотримуватись елементарних правил безпеки:


1. Ні в якому разі не довіряйте обіцянкам сторонніх осіб, що пропонують Вам допомогу в отриманні грошей. Пам’ятайте, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.01.2008 №1, сума грошової виплати, незалежно від розміру вкладу, становить не більше 1 тисячі гривень.
2. Бажано не демонструвати вміст вашого гаманця, а також місце, де Ви його тримаєте, адже злодію достатньо декількох секунд, щоб оцінити здобич та взяти собі на замітку.
3. Не кладіть гроші ні в сумку, ні в поліетиленовий пакет, ні в барсетку, тим паче у зовнішні кишені одягу. Пам’ятайте, що правий бік для злодія більш зручніший та звичний, ніж лівий.
4. Чоловікам краще носити гроші у внутрішній кишені піджака або у кишені, що застібається.
5. Будьте уважними та не втрачайте пильності серед натовпу людей: жіночі сумочки тримайте перед собою або під рукою, прикриваючи рукою замок.
6. Повертаючись додому із значною сумою грошей, повідомте про це своїх рідних і попросіть їх, щоб вони Вас зустріли.

Працівники органів внутрішніх справ вживають всіх заходів, щоб попередити можливі злочини та розкрити вже скоєнні. Але без Вашої допомоги, яка полягає у дотриманні елементарних правил безпеки, робота правоохоронців значно ускладнюється.

Якщо Ви стали жертвою злочину, негайно зверніться до міліції! Телефон „02” працює цілодобово.Пам’ятайте, що своєчасне надання інформації допоможе працівникам міліції оперативно відреагувати на Ваше звернення.


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: