Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2008 » Январь » 21 » 12:57:07

22 января - День Соборности Украины

21.01.2008, 10:52:44 5299 0
22 января - День Соборности Украины

22 января в Украине отмечается День Соборности. Именно в этот день в 1919 году был окончательно ратифицирован Акт Соборности, акт объединения украинских земель

В январе 1918 года была создана Украинская Народная Республика (УНР), а на территориях, входивших в состав Австро-Венгерской империи, была образована Западноукраинская Народная Республика (ЗУНР) с центром во Львове.

В декабре 1918 года лидеры двух государств в Фастове подписали предварительный объединительный договор. 22 января 1919 года этот договор, вошедший в историю как акт "злуки" - акт объединения украинских земель, был обнародован в Киеве на Софийской площади.

22 января 1990 года миллионы тогда еще советских украинцев выстроились в живую цепь от Киева до Львова, отмечая День Соборности.

День соборности отмечается в соответствии с указом Президента Украины от 25 января 1999 года.


Вулиці Житомира будуть патрулювати посилені наряди бійців „Беркут”

Відзначення Дня Соборності України в обласному центрі передбачає проведення масових заходів, зокрема вуличної ходи та мітингу з нагоди 89-ї річниці проголошення акту злуки УНР і ЗУНР. Для того, щоб святкування відбулось якомога спокійніше, а також для запобігання злочинним посяганням у місцях масового скупчення громадян органи внутрішніх справ значно збільшують сили правоохоронців, що мають забезпечувати охорону громадського порядку у цей день.

Для проведення комплексу профілактично-попереджувальних, оперативно-розшукових заходів, спрямованих на забезпечення правопорядку та посилення боротьби зі злочинністю міліція залучає максимальну кількість особового складу. Безпосередньо вулиці Житомира будуть патрулювати посилені наряди з числа працівників батальйону патрульної служби, бійців роти міліції особливого призначення „Беркут”, військовослужбовців внутрішніх військ МВС України та курсантів Житомирського училища міліції. Вартові правопорядку мають на меті здійснити оперативні відпрацювання територій проведення запланованих масових заходів.


читайте также:

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: