Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Январь » 24 » 10:22:22

В Житомирской области обнаружили фальшивые гривни

24.01.2008, 10:22:59 4111 0
В Житомирской области обнаружили фальшивые гривни

Вчора, 23 січня до Попільнянського райвідділу міліції звернулась продавець магазину с.Лисівка, повідомивши, що хвилин з 15 тому місцевий житель розрахувався за товар купюрою у 20 гривень. Усе б нічого, але нещільність паперу грошової купюри, відсутність на ній водяних знаків, захисної смужки та нечіткість кольорів явно викликала підозру щодо справжності «двадцятки».

Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомили в ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Працівники міліції з метою перевірки отриманої інформації опитали 27-річного «покупця» і з’ясували, що останній дійсно намагався збути у місцевому магазинчику грошову купюру, яку він разом зі своїм 29-річним знайомим виготовили за допомогою комп’ютерної техніки.

Наразі вилучені підроблену грошову купюру та комп’ютерну техніку направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. За даним фактом триває перевірка.

Як стверджують правоохоронці, частіше за все купюри виготовляють з використанням копіювально-розмножувальної техніки. Тому під час зволоження барвник, як правило, маститься. Не дотримується і щільність паперу. Відсутні будь-який рельєф та водяні знаки. Цікаво, що в 90 % фальшиві гроші виготовляються найпростішим способом. Спочатку за допомогою сканера їх виводять на комп’ютер, а потім роздруковують на звичайному папері за допомогою струменевого принтера.

Щоб перевірити чи справжню купюру Ви тримаєте в руках, першим ділом слід впевнитись у наявності водяних знаків. Можна акуратно потерти край купюри вологим пальцем. Якщо це підробка, то фарба розмажеться. І ще один спосіб: зігніть купюру і за місцем згину проведіть пальцем. Фарба фальшивки неодмінно розсиплеться і залишиться у Вас на руці.

Тэги: фальшивые деньги

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: