Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2008 » Январь » 30 » 17:20:38

Ярослав Долгих: організатори захоплення влади нестимуть відповідальність

30.01.2008, 21:40:04 5010 0
Ярослав Долгих: організатори захоплення влади нестимуть відповідальність

У Житомирі БЮТ і НСНУ здійснили спробу силового захоплення влади в Житомирській обласній раді. Про це «Журналу Житомира» повідомив голова Постійної комісії з питань законності, правопорядку і прав людини Житомирської обласної ради Ярослав Долгих.

Депутати двох фракцій в облраді, керівництво та прихильники цих політичних сил проігнорували цілу низку законів України, грубо знехтували Конституцією держави. Ці дві політичні сили, завели до залу засідань Житомирської обласної ради декілька десятків прихильників й оголосили ці збори «сесією обласної ради» та почали приймати неправомірні рішення.

Для проведення легітимної сесії вона має бути скликана розпорядженням голови ради або на вимогу третини депутатів, за умови якщо їхня вимога відповідно подана і зареєстрована в обласній раді. Крім того для правомочності засідання у ньому має взяти участь не менше 48 депутатів Житомирської обласної ради.

У зборах же, спрямованих на силове захоплення сесійної зали, взяло участь 52 особи, із яких депутатські мандати мають лише 38 осіб.

Таким чином подібні дії є безумовним порушенням Кримінального кодексу України і за них організатори нестимуть відповідальність.


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: