Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2008 » Февраль » 1 » 17:29:40

Ирина Синявская написала письмо прокурору Житомирской области

01.02.2008, 17:38:18 6507 0
Ирина Синявская написала письмо прокурору Житомирской области

Председатель областного совета Ирина Синявская с письмом обратилась к прокурору Житомирской области Франтовскому Н.М.

Об этом сегодня «Журналу Житомира» сообщили в пресс-службе Житомирского областного совета.

В своем письме она попросила немедленно провести расследование и принять меры прокурорского реагирования, относительно ситуации сложившейся в областном совете.



Прокурору Житомирської області
Франтовському М.М



Шановний Миколо Михайловичу!


Конституція України закріпила місцеве самоврядування як один з елементів конституційного ладу. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу (ст.5 Конституції).

Статтею 19 Конституції України встановлено, що органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України.

Вважаю своїм обов'язком поінформувати Вас про факти посягання на конституційний лад і прошу ретельного їх розслідування.
Як мені стало відомо, 30 січня 2008 року у другій половині дня окремі депутати Житомирської обласної ради намагалися у сесійній залі провести пленарне засідання обласної ради із залученням осіб, які не є депутатами Житомирської обласної ради, але які також брали участь у голосуванні.

Відповідно до рішення Житомирської обласної ради від 11.01.2008 року, у роботі тринадцятої сесії Житомирської обласної ради було оголошено перерву до 30 січня 2008 року.

З дев'ятої до десятої години ранку 30 січня 2008 року для участі у пленарному засіданні зареєструвалися 40 депутатів Житомирської обласної ради.

Відповідно до ст. 28 Регламенту роботи обласної ради, якою передбачено, що у разі відсутності необхідної кількості депутатів, голова ради після консультацій з головами фракцій оголошує засідання таким, що не відбулося, і визначає подальший порядок роботи, мною було оголошено засідання таким, що не відбулося.

Але всупереч цьому, без будь-яких підстав, грубо порушуючи положення Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Регламенту роботи обласної ради, група депутатів обласної ради та осіб, які не є депутатами, але брали участь у голосуванні, провели збори, які вони репрезентували як пленарне засідання обласної ради.

Всі ці дії були вчинені за консультаціями та супроводом групи державних виконавців відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства Юстиції України.

Так, ще о 9 ранку 30 січня 2008 року до канцелярії обласної ради надійшла постанова державного виконавця Роєнка Р.В. від 25.01.2008 року щодо примусового виконання ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 10.01.2008 року № 22-а-5063/08, якою заборонялося Житомирській обласній раді не допускати на свої засідання, не реєструвати перед засіданнями, не допускати до участі у діяльності Житомирської обласної ради та будь-яким іншим способом перешкоджати у депутатській діяльності Грабу О.П., Головакову В.К., Прокопчуку В.О., Галицькому В.С., Шаповаловій Л.В., Фахурдінову Т.Р., Варенику С.О., Галатюку О.Є., Мілевському В.Ф.

Крім того, дана постанова працівниками відділу примусового виконання рішень Департаменту ДВС Міністерства юстицій України була вручені мені особисто, про що було складено акт. Мною державному виконавцю було пред'явлено копію ухвали Вищого адміністративного суду України від 29.01.2008 року, якою зупинялась ухвала Київського апеляційного адміністративного суду про забезпечення позову, на виконання якої діяв державний виконавець, що є підставою для обов'язкового зупинення виконавчого провадження, згідно зі ст. 34 Закону України "Про виконавче провадження", про що було зазначено у акті.
Вже в другій половині дня, коли друге пленарне засідання було оголошено мною таким, що не відбулося через відсутність необхідної кількості депутатів, до канцелярії обласної ради надійшло повідомлення відділу примусового виконання рішень Департаменту ДВС Міністерства юстицій України про відкриття 30.01.2008 року іншого виконавчого провадження на виконання ухвали Печерського районного суду м. Києва від 29.01.2008 року № 2-а-57-1/08.

Даною постановою заборонялося Житомирській обласній раді, її посадовим особам, а також депутатам Житомирської обласної ради реєструвати, допускати до участі в пленарних засіданнях Житомирської обласної ради, в тому числі брати участь у голосуванні з питань порядку денного Александрова-Чікілевського Я.Б., Бодрова О.Г., Гранківського І.П., Зінченка С.М., Карпішина С.В., Мехеда В.Ф., Савіцького П.С., Фадєєва І.Г., Худякова О.К., Долгих Я.Д., Головача М.А., Крука М.З., Шевченка І.І. та мене - Синявську Ірину Максимівну. На клопотання працівників апарату надати для ознайомлення документи виконавчого провадження, в тому числі ухвалу Печерського районного суду м.Києва, державним виконавцем було відмовлено.

Мені, голові Житомирської обласної ради, на сьогоднішній день заборонено судом, за клопотанням Демчука Петра Павловича, входити до сесійної зали обласної ради, а також в будь-яке інше приміщення, в якому проводиться пленарне засідання Житомирської обласної ради, та реєструвати мене перед пленарним засіданнями ради, що є грубим порушенням моїх прав, як посадової особи місцевого самоврядування, та обмеженням покладених на мене обласною радою обов'язків.

Скориставшись цими заборонами та ігноруючи положення чинного законодавства та Регламенту роботи обласної ради щодо порядку скликання та проведення сесій ради, депутати обласної ради двох фракцій, "Наша Україна" та "БЮТ", провели неправомочне пленарне засідання, допустивши до голосування осіб, які не є депутатами обласної ради.

Так, відповідно до ст. 4 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" повноваження депутата місцевої ради, обраного замість того депутата, який вибув, або на повторних виборах, починаються з дня заслуховування на черговому після виборів депутата місцевої ради пленарному засіданні відповідної місцевої ради повідомлення територіальної виборчої комісії про підсумки виборів.
Станом на 30 січня 2008 року будь-яких повідомлень на пленарних засіданнях обласної ради обласної територіальної виборчої комісії щодо реєстрації депутатами Житомирської обласної ради осіб, які брали участь у голосуванні, не було. З огляду на що дані особи не є на сьогоднішній день депутатами Житомирської обласної ради.

Крім того, мені відомо, що проведення аналогічного заходу планується на 1 лютого 2008 року.
У зв'язку з наведеним та з метою недопущення в подальшому відповідних злочинних дій прошу невідкладно провести розслідування та вжити заходів прокурорського реагування.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: