Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2008 » Февраль » 14 » 15:04:45

Ю. Забела порекомендовал депутатам облсовета пойти в отставку

14.02.2008, 15:05:40 4003 0
Ю. Забела порекомендовал депутатам облсовета пойти в отставку

Я, як голова облдержадміністрації, вважаю своїм головним обов’язком забезпечити повне дієве порозуміння між облдержадміністрацією та обласною радою, а також створити передумови для конструктивної роботи самої ради!

Про це голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Забела заявив на прес-конференції для житомирських ЗМІ, яка відбулася 13 лютого.

Коментуючи ситуацію, яка склалася останнім часом в Житомирській обласній раді (існування двох її голів), голова облдержадміністрації відзначив: "Такий прецедент – нонсенс. Де-факто він повністю блокує повноцінну роботу органу місцевого самоврядування із розв’язання нагальних проблем життєзабезпечення громадян області".

Як шлях розв’язання конфлікту Юрій Забела запропонував скласти повноваження й чесно піти в відставку тим депутатам обласної ради, яким висловили недовіру партійні з’їзди. Й не створювати політичні скандали, збурюючи суспільство. "Таке у нас сьогодні виборче законодавство: бути чи не бути депутатом вирішує винятково партійний орган. Суд не повинен втручатися в цей політичний процес", - пояснив голова облдержадміністрації. І навів приклад, як нещодавно в Новоград-Волинській міській раді цивілізованим шляхом, без судової тяганини змінили депутата від Народної партії.

Юрій Забела повідомив, що на його пропозицію 15 лютого в Житомирі пройдуть збори депутатів обласної ради за участі керівників всіх районів області, представників правоохоронних органів та судових виконавців. Це зібрання, очевидно, поставить крапку в протистоянні, яке існує сьогодні всередині обласної ради.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: