Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Февраль » 14 » 19:20:03

В Житомире протестуют против повышения тарифов на проезд

14.02.2008, 22:32:38 4155 0
В Житомире протестуют против повышения тарифов на проезд

Житомирська організація ВО "Свобода" висловлює рішучий протест з приводу підвищення тарифів на перевезення пасажирів у маршрутних таксі тролейбусах та трамваях м. Житомира.

Як повідомила «Журналу Житомира» прес-служба ЖОО ВО "Свобода", підвищенням на 50 відсотків вартості перевезення, надавачами транспортних послуг порушено закони України: "Про автомобільний транспорт", "Ціни та ціноутворення", та встановлено економічно необґрунтовані тарифи на перевезення.



Зважаючи на негативні соціальні наслідки для малозабезпеченого населення та залежність економіки міста від можливості мешканців доїхати до робочого місця, відстоюючи захист українців від свавілля недобросовісних перевізників, які монопольно працюють на ринку транспортних перевезень, ЖОО ВО "Свобода" вимагає:

Управлінню транспорту Житомирської міської ради негайно звернутись до Антимонопольного комітету Житомирського обласного територіального управління Антимонопольного комітету України, Державної податкової інспекції у м. Житомир, та Державної служби боротьби з економічними злочинами.

Доручити юридичному управлінню Житомирської міської ради звернутися в прокуратуру
м. Житомира з клопотанням провести перевірку правомірності підвищення тарифів на перевезення пасажирів маршрутними таксі у м. Житомирі та за її наслідками порушити кримінальну справу відносно посадових осіб автоперевізників.

Автоперевізникам, які незаконно підвищили тарифи на перевезення пасажирів повернутись до тарифу 1 гривня. Також в тролейбусах та трамваях до 60 копійок.

У випадку відмови скасувати незаконний тариф ініціювати розірвання договору на надання послуг з перевезення пасажирів.

З бюджету м. Житомира виділити кошти на розвиток комунального автотранспортного підприємства.

У разі відсутності реакції з боку міської ради та автоперевізників ЖОО ВО "Свобода" залишає за собою право будь-якими конституційними методами та способами захищати права українців.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: