Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2008 » Март » 6 » 23:23:46

Житомирская обл. планирует активнее сотрудничать с Норвегией

05.03.2008, 23:23:46 12277 0
Житомирская обл. планирует активнее сотрудничать с Норвегией

Сьогодні, 5 березня відбулась зустріч голови Житомирської облдержадміністрації з делегацією Посольства Норвегії в Україні, яку представляли Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Норвегії в Україні Олав Берстад та перший секретар Посольства Королівства Норвегії в Україні Хеннінг Х.Йохансен.

Про це «Журналу Житомира» повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Під час зустрічі сторони обговорили можливості подальшої взаємовигідної економічної співпраці між Житомирщиною та Норвегією.

Серед напрямків партнерського співробітництва розглянуто такі:
  • організація спільної інвестиційної діяльності в лісовій, деревообробній, машинобудівній каменеобробній галузях, виробництві біодизеля, інших альтернативних видів палива для застосування їх в комунальній енергетиці;
  • обмін досвідом щодо створення об’єднань співвласників багатоповерхових будинків (ОСББ);
  • організація та проведення спільних виставкових заходів.
Були висловлені пропозиції посилити співпрацю між Житомирщиною та Норвегію в науково-технічній сфері, в спільному подоланні наслідків аварії на ЧАЕС, реалізації ряду екологічних проектів.

У зустрічі з представниками делегації Посольства Норвегії в Україні також узяли заступник голови облдержадміністрації Ігор Орлов та начальник головного управління економіки облдержадміністрації Зінаїда Янченко.

ДОВІДКА: Станом на 1 березня 2008 року ділові стосунки з Житомирською областю налагоджено з 91 країною світу. Зовнішньоторговельний оборот із ними в 2007 році досяг 699,8 млн. дол. США.

У 2007 році обсяг експортних поставок до Норвегії склав 118,3 тис. дол. США, що в 4,1 рази більше, ніж у 2006 році. За цей період імпортовано різних товарів до цієї країни на суму 702,8 тис. дол. США, або в 2,1 рази більше, ніж у 2006 році.

До Норвегії підприємства Житомирщини експортують вироби з чорних металів, імпортують – рибу, наземні транспортні засоби, крім залізничних, а також котли, апарати, механічні пристрої.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: