Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Март » 21 » 13:02:55

Житомирская милиция «накрыла» банковскую пирамиду

21.03.2008, 13:02:55 5586 0
Житомирская милиция «накрыла» банковскую пирамиду

В ході проведення спільних заходів працівниками УБОЗ УМВС України в Житомирській області та прокуратури викрито учасників злочинної групи з ознаками організованості, які впродовж 2006-2007 років займались розкраданням та привласненням банківських коштів в особливо великих розмірах шляхом оформлення фіктивних кредитних справ.

Як повідомили «Журналу Житомира» в ВЗГ УМВС України в Житомирській області, до складу злочинної групи входили працівники філії банку, їх близькі родичі та приватні підприємці Житомирської і Київської областей.

Маючи вільний доступ до архіву банку, його працівники, використовуючи кредитні справи по вже погашеним кредитам, оформляли фіктивні кредитні договори, кошти по яким використовували на власний розсуд. В подальшому для погашення відсотків по отриманих незаконним шляхом кредитам використовувались кошти від оформлених аналогічним чином нових кредитів. До схеми були також залучені приватні підприємці, які надавали документи для оформлення кредитів на своїх працівників без їх відома. Всі особи, на яких оформлялись кредити, нічого про це не знали, між тим сума кредитів на одну особу сягала від 5 до 75 тисяч гривень.

Встановлено, що вищевказані особи в період 2006-2007 років оформили більше 300 кредитних справ на підставних осіб та в подальшому отримали і привласнили банківських коштів на суму близько 7 мільйонів гривень.

За місцем проживання та роботи затриманих проведено 10 обшуків, в результаті яких вилучені бухгалтерські та банківські документи, що підтверджують злочинну діяльність. В якості свідків доставлено та опитано понад 30 осіб.

З метою повного та всебічного розслідування кримінальної справи створено слідчо-оперативну групу з працівників УБОЗ та прокуратури області. Проводиться комплекс оперативно-розшукових заходів та слідчих дій, спрямованих на викриття фактів легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, інших епізодів протиправної діяльності організованої групи.

Прокуратурою області 12.03.2008 відносно учасників злочинної групи порушено кримінальну справу за ст.ст. 191 ч. 5 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років з конфіскацією майна), 366 ч. 2 (Службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки – карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років) КК України. Трьох активних учасників затримано в порядку ст. 115 КПК України.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: