Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2008 » Март » 26 » 18:18:34

Прокуратура Украины отказала Синявской в защите

26.03.2008, 14:40:47 4942 0
Прокуратура Украины отказала Синявской в защите

Генеральна прокуратура України не бачить підстав для втручання в конфлікт у Житомирській обласній раді на прохання екс-голови облради Ірини Синявської.

Про це ідеться в офіційному листі ГПУ Синявській.

«На розгляді Корольовського районного суду м. Житомира знаходиться справа за Вашим позовом про визнання нечинними та скасування рішень Житомирської облради від 30.01.2008 та 01.02.2008 щодо обрання голови облради Француза В. Й. Та інші. Ураховуючи, що на даний час у судовому порядку розглядаються вищевказані спори, підстав для втручання органів прокуратури у вказані правовідносини не вбачається», - сказано в листі, підписаному начальником Головного управління представництва в суді, захисту інтересів громадян і держави при виконанні судових рішень О. Кучером, пише 4POST.com.ua.




В свою чергу, прокуратура Житомирської області відмовила Синявській в реагуванні на звернення з приводу дій державного реєстратора, який зареєстрував зміну відомостей про Житомирську облраду. Раніше реєстратор на вимогу облради вніс зміни про обрання нового керівництва цього органу.





Нарешті, МВС відмовив Синявській в реагуванні на факт виготовлення Житомирським УМВС нової печатки облради.

«Видача дозволу на виготовлення другої печатки... здійснена згідно з чинним законодавством, неправомірних дій працівників УМВС України в Житомирській області при цьому не вбачається».

При цьому в листі МВС вказано, що міліцейським керівництвом «вжито відповідних заходів реагування» щодо працівників, які не перешкодили «пошкодженню замків невідомим особами в дверях кабінету обласної ради».

«Це остаточно пітврдило законність звільнення Синявської і депутатів-зрадників з Житомирської облради" - сказав голова облради Віталій Француз.

Як повідомляв «Журнал Житомира» 30 січня депутати Житомирської облради обрали замість колишньої голови Ірини Синявської представника БЮТ Віталія Француза. Також рада прийняла рішення позбавити мандатів депутатів від БЮТ та НУНС, які перейшли до інших фракцій.

У відповідь Синявська забрала печатку та ключі від кабінету і заявила про невизнання рішень ради. Після того, як органи МВС на прохання облради виготовили нову печатку, а депутати в присутності міліції відкрили двері кабінету Синівської за допомогою технічних засобів, екс-голова облради звернулася до Ради національної безпеки та оборони, МВС та Генпрокуратури про незаконні дії своїх колишніх підлеглих.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: