Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2008 » Апрель » 10 » 14:37:06

В Житомире учат бороться с отмыванием «грязных» денег

10.04.2008, 14:39:05 4728 1
В Житомире учат бороться с отмыванием «грязных» денег

8 квітня 2008 року у м. Житомирі Регіональним відділом Держфінмоніторингу України у Житомирській області проводиться навчальний захід з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму.

Про це «БізнесЖитомиру» повідомила прес - служба Держфінмоніторингу України.

У роботі семінару приймають участь заступник Голови Державного комітету фінансового моніторингу України Валерій Кірсанов, начальник Регіонального відділу Держфінмоніторингу у Житомирській області Валерій Заволока, представники територіальних правоохоронних органів у Житомирській області, Управління Національного банку України в Житомирській області, Житомирського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, КРУ, судді та інші представники суб’єктів фінансового моніторингу.

В рамках цього заходу проводяться семінари з питань здійснення фінансового моніторингу для фахівців банківських та небанківських установ Житомирської області.

Також проводиться круглий стіл з представниками територіальних правоохоронних органів Житомирської області на тему: «Налагодження співробітництва, взаємодії та інформаційного обміну з правоохоронними та іншими державними органами».

Увагу учасників навчального заходу зосереджено на важливості скоординованих дій та тісному співробітництву фінансових установ, правоохоронних та інших органів задіяних у системі протидії відмиванню «брудних» коштів та фінансуванню тероризму.


Заступник Голови Державного комітету фінансового моніторингу України Валерій Кірсанов повідомив, що до правоохоронних органів у Житомирській області Держфінмоніторингом України направлялось для перевірки 37 узагальнених та додаткових матеріалів, сума сумнівних операцій склала 869 млн. грн.. Сума підозрілих операцій з ознаками діяльності «конвертаційного центру» складає 131 млн. грн.

Правоохоронними органами у Житомирській області за результатами розгляду матеріалів Держфінмоніторингу порушена одна кримінальна справа. До суду передано – 4 кримінальні справи.

Схожі новини:


Комментариев: 1
1 Дмирий Мамрай   • 10:03:57, 27.08.2009 [Материал]

На сьогодні відсутня в Україна державна структура, котра зацікавлена у боротьбі з "отмыванием грязных денег" та корупцією, які фінансують тероризм.
Оголошення на ЖЖ інфо: