Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Апрель » 14 » 13:11:20

Фонд «Серце до серця» допомагатиме маленьким житомирянам з вадами зору

14.04.2008, 22:34:48 5830 0
Фонд «Серце до серця» допомагатиме маленьким житомирянам з вадами зору

®
20 квітня Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» проведе свою ІІІ Акцію суспільного збору коштів на потреби дитячої медицини. Цьогорічна тема присвячена проблемам вад зору у дітей.

За словами завідуючої офтальмологічним відділенням Житомирської обласної дитячої лікарні, однією з найгостріших проблем у світі є сліпота на слабкозорість у дітей. Для України проблема, нажаль, дуже актуальна. Близько однієї тисячі діток стають сліпими на обидва ока щорічно і більше трьох тисяч втрачають зір на одному оці.

На думку фахівців ВООЗ, більш ніж у 50% випадків сліпота у дітей підлягає профілактиці або виліковуванню. Діагностика та лікування на сучасному рівні дозволить знизити число випадків дитячої сліпоти і інвалідності. Наразі на Житомирщині у 10% обстежених діток виявляються вади зору, 311 дітей є інвалідами по зору, а більш ніж 16 тис. діток мають проблеми з зором.

Зір – одна з фізіологічних функцій сенсорної системи, за домопогою якої людина отримує 80-90% інформації про навколишній світ. Ця інформація необхідна не лише для повноцінного існування та орієнтування людини, але і для естетичного сприйняття світу, реалізації прагнень тощо.

Саме метою вирішення цієї проблеми фонд «Серце до серце» вже втретє проводить благодійні Акції. Лікарська рада визначає перелік закупленого обладнання, який формується відповідно до потреб області, і кількості зібраних регіоном коштів. Фонд надає обладнання лікарні в безкоштовну оренду, з головною метою – що всі дітки області обслуговуватимуться на ньому безкоштовно. Таким чином вирішується проблема не лише наявності, але і доступності медичного обладнання.

Житомирський штаб фонду "Серце до серця"

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: